Babysim – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Babysim

Några bilder från babysimmet igår. Lucia var inte på sitt bästa humör. Vi fick gå upp en kvart tidigare än de andra. Då var det inge kul längre. Malin var med och filmade och tog kort.

Vet ni vad som hände idag? Lucia tog flaskan!!! Jag hade köpt en doseringsspruta på apoteket. Men som det ser ut nu behöver vi inte använda den. Vi provade först med Medela calma flaskan, men den tog hon inte. Så bytte vi, till MAM flaskan och då drack hon upp allt! Lite mer än 80 ml. Hur mycket bör hon få i sig per måltid? Hon får ersättning på flaska. Malin började försöka ge henne, medan jag var i sovrummet och Micke duschade. Sen tog Micke över. Det funkade bäst när jag höll mig undan.. Så jäkla skönt! Dessutom bajsade hon idag, efter att vi stoppade upp tempern i rumpan. Hon bajsar så sällan. Förra tisdagen bajsade hon sist, så över en vecka. Men det är “normalt” säger barnmorskan. Sen så somnade hon direkt vi la henne i sängen ikväll. Utan gnäll. Vi behövde inte gå in och ge henne nappen en enda gång. En bra dag idag helt enkelt! Fler såna här dagar tack 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. josefinlustig
   josefinjohnsson

   Jennifer: Jaa äntligen!! Hon har tagit den 3 dagar i rad nu. Men hon skriker fortfarande en stund innan men hon äter i alla fall 🙂 Lycka till, ge inte upp. För plötsligt händer det 🙂 även om det inte känns så..

 1. HM

  Grattis med flaskesuksess! 🙂 herlig!
  Dette kommer hun til å lære seg, ja. Nå har hun nok skjønt hvordan det skal gjøres!
  Bruker dere morsmelkerstatning på flasken? Jeg har en Avent manuell pumpe, men får det ikke helt til å fungere….Arrrggh! vanskelig å pumpe, nesten bedre å gjøre det for hånd 🙁
  Men man kan jo kjøpe erstatning til å bruke de gangene man MÅ gi flaske.
  Nydelige bilder, forresten 🙂

  1. josefinlustig
   josefinjohnsson

   HM: Tack! 🙂 Jätte skönt! Ja vi använder NAN ersättning. Jag får inte ut något när jag pumpar, det är så jobbigt. För då skulle jag behöva pumpa en evighet för en måltid. Så det får bli ersättning, men det går ju lika bra.

  1. josefinlustig
   josefinjohnsson

   GS: Ja jätte skönt! Hon tog den idag igen, efter ca 20 minuters skrik. Men när hon väl tog den så fick hon i sig 100 ml 🙂 Hon lär sig.

 2. Maria

  Vad härligt att det funkade med MAM flaskan, så var det med min lilla tjej också (4,5 mån nu). Provade flera men MAM tog hon direkt.
  Det är så olika hur mycket de äter, stirra dig inte blind på ml. Min tjej äter väldigt lite för sin ålder, ca 140 ml var 3:e tim. Hon bör äta mer men det går bara inte att tvinga i henne. Nu har hon börjat med gröt, det var populärt kan jag säga!

  1. josefinlustig
   josefinjohnsson

   Maria: Hon tog inte MAM flaskan första gången vi provade, inte andra heller… Men efter att vi provade med Medela calma så tog hon den efter.. Vi får se om hon tar flaskan idag igen. Jag HOPPAS verkligen det 🙂

 3. carro

  ni är så fina! det verkligen lyser lycka om er!
  men oj att hon bajsar så sällan.. Isak bajsar typ 5 ggr per dag..men de är ju olika 🙂

  1. josefinlustig
   josefinjohnsson

   Carro: Tack!! 🙂 Ja, men hon bajsade hela tiden första månaden. Så när hon blev lite över en månad så blev det mer sällan. Hur gammal är Isak? Ja det är jätte olika och inget verkar vara onormalt 🙂 Men jag vill att hon bajsat oftare! Måste ju göra ont i magen..

 4. Sofia, Liams mamma

  Vilka söta bilder! När Liam var liten så kunde det gå 11 dagar innan han bajsade. Bvc sa att det var okej men tillslut märkte jag att han inte ville äta. Tänk själv om man är helt full o sen ska det ner mer! Vi gav honom lactulos, det gav resultat. Men som dom säger vid 3 mån blir det bättre och det stämde för oss! Lycka till! Kram

  1. josefinlustig
   josefinjohnsson

   Sofia: Hon fyller ju snart 3 månader 🙂 Så hoppas att det blir bättre snart. Hon bajsade inte på 2 veckor en gång. Det är ju inte så bra! Men nu använde vi termometern för att få det ut. Det funkade bra. Hoppas hon bajsar oftare nu. Annars får det bli tempern igen.. 🙂 Kram

 5. Petra

  Så mysigt med babysim! 🙂 Vår lilla kille gillade inte de 4 sista gångerna på babysimmet, av 7. 😉 Han blev både ledsen och trött. 🙂 Nu har vi börjat på fortsättningskurs och han gillar det mycket mer! 🙂
  Skönt att hon tar flaskan tillslut! 🙂
  Hoppas ni får en fin lördag! 🙂

  1. josefinlustig
   josefinjohnsson

   Petra: Lucia gillar det till och från, fast hon hade en dålig kväll i torsdags. Redan innan vi kom dit. Så vi hade räknat med en grinig tjej 🙂 Haha. Dessutom är babysimmet lite sent, 18.45-19.30 tycker jag är lite sent. Eftersom hon vanligtvis brukar göra sig klar för sängen vid 7. Ja JÄTTE skönt. Hoppas det går lika bra idag. Tack detsamma 🙂

 6. Emelie

  Heja lucia!! Vad duktig hon är. 🙂 Louie är stor som bara den! (7kg) men han käkar allt mellan 100 -200 ml. Det är ganska olika, men äter han mindre vill han bara käka lite oftare.

  1. josefinlustig
   josefinjohnsson

   Emelie: Hon ville inte ha mer efter 80. Hade bara haft i 80 ml i flaskan, så fyllde jag på men då ville hon inte ha mer. Men hon skrek när det var slut.. Så nästa gång får jag hälla i ännu mer helt enkelt så får vi se hur mycket hon vill ha 🙂 Hoppas att hon tar flaskan idag igen!! Håll tummarna 🙂

 7. Ida

  Jippie vad härligt! Hon testar er kanske 🙂 Hur mycket väger hon? 160-170 ml/kg/dygn säger vi på neo (för fullgångna barn) Men det kan behöver mer eller räcka med mindre beroende på vikten. Men det är en bra utgångspunkt, så ta bara 170 x (vikt i kg) så har ni en utgångsmängd. Underbara bilder! Kramar!

  1. josefinlustig
   josefinjohnsson

   Ida: Jaa så skönt! Men jag hoppas hon är lika duktig när vi testar imorgon. Så det inte bara var för den här gången. Hon väger 5,2 kg. Men hon ville inte ha mer efter 80 ml, hon blev sur när det tog slut men ville inte ha mer när jag fyllde på. 🙂 Kram

   1. Ida

    Det kan nog bli några bakslag innan ni kommer igång på riktigt. Men ni vet ni att hon kan iaf 🙂 Okej, men om hon äter varannan timme bör hon få i sig ca 70-75 ml per gång. och om hon äter var tredje ca 110 ml. Det är en bra måttstock! Om hon blir mätt på 80 så är hon nöjd! Kram

    1. josefinlustig
     josefinjohnsson

     Ida: Hon brukar äta var tredje timme ungefär så då vet jag ungefär hur mycket hon behöver 🙂 tack!! Ja, det är skönt att veta att hon kan. Vi fortsätter försöka med flaska en gång om dagen, så jag hoppas hon tar den lika bra. Men vi får väl se 🙂 Kram

  1. josefinlustig
   josefinjohnsson

   Paulina: Du anar inte hur mycket vi älskar dig! Och hur mycket vi saknar dig. Vi ses snart <3 vi längtar massor.