Att sakna sina vänner – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Att sakna sina vänner

Det absolut sämsta med att flytta ofta är att man måste lämna alla de vänner som man har fått. Man måste hela tiden börja om och försöka skaffa nya vänner, vilket inte alltid är så lätt. Man måste verkligen ta för sig och våga ta kontakt. Jag är ganska blyg och håller mig helst lite i bakgrunden när det är mycket nya människor. Men jag har lärt mig otroligt mycket genom att behöva flytta till en ny stad och ta kontakt med nya människor. Jag lärde mig mycket i Trondheim och växte mycket som person. Men här i Glasgow så känns det inte lika enkelt. Jag har vart på 3 hemma matcher och jag har nästan inte sett någon fru/flickvän/familj alls. Jag börjar fundera på om de aldrig är på matcherna.. Vissa dagar saknar jag Lina extremt mycket (på bilden). Jag hade tur som hittade en så bra vän. Jag saknar att ha någon att umgås med. De spontana luncherna, våra mysiga fredagskvällar, våra shoppingrundor, alla matcher vi såg tillsammans, alla middagar tillsammans. Vi hade det så bra i Trondheim! Jag vet att vi kommer få det lika bra här. Man får ge det lite tid bara.

Translate: Use the button to the right 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Milla

  Hej…
  Ny läsare här. Iaf min man har samma yrke som din vilker innebär att vi flyttar en del. Jag är några år äldre så jag har väl fått lite skinn på näsan. Men så här är det. Våga 🙂 … Och våga ta kontakt med tjejer på nätet. Jag gjorde en snabb koll och såg att det finns lite på nätet för xpats i Glasgow<
  – googla "meetup glasgow" fanns många grupper som ses ofta
  – kolla in http://www.communitycenter.co.uk många tjejer med barn som vill träffas i skottland
  – googla "xpat glasgow" och du kommer till en sida för just sådana i din sits
  Och som man säger "hälften vågat hälften vunnet"

  1. josefinlustig
   Josefin

   Milla: Hej och välkommen 🙂 Jag ska faktiskt träffa en Svensk tjej här nästa vecka!! Men tack för tipsen. Uppskattas verkligen! 🙂

 2. Linda

  Jag bodde i Sheffeild ett år och kände mig precis som du ensam till en början. Men sen kom jag på att jag skulle kolla om det fanns några andra svenskar i staden och tog kontakt med dem. För mig kändes det lite lättare att göra det istället för att leta efter brittiska kompisar. Sidor som jag kollade på var bland andra resdagboken och SVIV (Svenskar i världen). Hittar du inga svenskar så kanske det finns liknande sidor för Norge 🙂 Lycka till!

 3. Romanique

  Förstår precis hur du känner med vänner på avstånd. Mina närmaste vänninor pluggar i Malmö och Oslo och jag bor långt upp i norr. Du får ta och fråga karlarna vart kvinnorna är! 😉 Du kommer att springa på någon rolig vän tids nog! Kramar

 4. Liz

  Hej! jag är en av dina äldre läsare, jag är 50, har en 20-årig dotter som jag varit ensam med i alla år, pappan är engelsman och dök inte upp igen i hennes liv förrens hon var 18 år men nu är hon en del av hans familj. Jag ar bott utomlands både innan och efter jag fått barn så jag vet hur svårt det kan vara att träffa nya människor. Men ett bra sätt är ju att gå till olika barngrupper. Typ babysim, nursery rhymes sing-a-longs, toddlers paint groups,mamm/barn yoga eller andra aktiviteter för barn. Biblioteken i städer brukar ha många sådana infon. Daniel Majstorovic´s familj finns väl där och de har väl också barn (3 tror jag) och har varit där längre. Nu blev han ju så oturligt skadad vilket var så otroligt trist.
  Här är lite länkar till olika aktiviteter i Glasgow, kanske hittar du någon bra ingång. Ordnar inte klubben familjeaktiviteter för att familjerna ska kunna skapa kontakter mellan spelarnas familjer? Lycka till!
  http://www.dayoutwiththekids.co.uk/things-to-do/glasgow
  http://www.glasgow.gov.uk/en/Residents/Libraries/GetGlasgowReading/Activities/GGRactivitiesfor05.htm

 5. nina wernbloom

  Förstår precis hur du menar!! Här kommer jag nog inte ens gå på matcherna.. det är så mkt trafik o Moskva att jag helst inte åker bil alls, Mille gillar inte att åka bil längre heller så det blir bara jobbigt, plus att dom stora matcherna är det liksom 70-80 tusen människor o då känns det inte så bra att åka dit med Mille. Jag vet inte, som det känns nu så kommer jag se matcherna hemma o sedan får jag hoppas på att få några vänner här på annat sätt. Som ni hade i Norge o som vi hade i Holland är det nog svårt att få igen, såna nära vänner som man känner sig helt avslappnad med o som man vet att man kommer ha för livet. Vi får fösöka göra det bästa i våra nya länder.. tur vi har varandra så man kan prata med folk som verkligen förstår hur det känns 🙂 . puss på dig o här får du lite vänskap via en kommentar <3