Mat med bitar i – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Mat med bitar i

Den nya maten är ingen hit! Lucia blir ju snart 7 månader och det är dags att börja äta mat med bitar i. Hon tycker inte om det alls. Hon vägrar stänga munnen. Jag vet inte hur det här ska gå. Hur får jag henne att äta maten? Ska man vara hård och inte ge henne flaskan när hon vägrar äta? Det är väl bara fortsätta försöka antar jag, till slut så äter hon nog! 🙂

Translate: Lucia is 7 months soon and it is time to eat food with lumps in it. She doesn´t like it at all! She refuses to shut her mouth. How do I get her to eat the food? Should I not give her the bottle when she doesn´t eat the food? I will just keep on trying, she will eat eventually. 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Theresia

  Hej! Jag började läsa din blogg när ni startade den här sidan. Följde med Josie hit 🙂 Gillar din stil, både din klädstil och personlighet!
  Jag har en dotter på 9 månader och hon såg också ut sådär de första gångerna. Haha.
  Jag började att koka makaroner, potatis och mini buketter av broccoli jättemjuka och lät henne pilla i sig dom själv istället. Hon tycker det är kul att pilla i sig själv och vande sig vid bitar i egen takt. Fortsatte ge henne pure utan bitar och övergick snart till att mosa burkmaten med bitar lite. Nu äter hon bitar med god aptit 🙂
  Aldrig truga och tvinga med maten, det ska vara lustfyllt att äta. Det har jag lärt mig från min första dotter som är fyra nu, henne får jag fortfarande truga emellanåt…

 2. Anna

  Hade samma bekymmer med min son. Han spottade,fräste & klöktes. Fick tipset av min BVC-tant att mosa bitarna lite & sen mosa mindre & mindre & till slut så funkar det. Men för lura dem lite ibland 😉

 3. nina wernbloom

  HAHAHA, jag älskar den här bilden 🙂 sjukt kul!! Hon vänjer sig nog, försök bara att ge för det blir nog svårare o svårare annars, ge inte upp! kram kram

 4. Deborah

  I think you just need to keep on giving her it, she will take some time but eventually Lucia will love it. I think she should still take around 500 to 600 ml of milk along with food but try to set breakfast, lunch & dinner times and don’t give any milk at these times.

  Stephen eats breakfast around 7.30/8am & doesn’t take a bottle until 10.30, lunch at 12, another bottle around 2.30/3. Dinner at 5 and his last bottle around 7.30 & he has no milk through the night. I did however ween him very early (from around 4.5 months) so he has been eating food with lumps, toast, bread sticks & baby biscuits from 5/6 months !

 5. Emelie

  Hehe vilken go min… Usch förstår att det är jobbigt att hon inte vill äta det, men de är nog bara att försöka lite varje dag tror jag. Jag har tur att min kille äter det mesta. Hoppas det blir bättre. 🙂

 6. Ida

  Haha.. vilken underbar bild! Hon vänjer sig nog, tänk själv att tro att man ska få grädde i munnen och så är det klumpar i den :S Då skulle jag också se ut sådär! Kramar!

  1. josefinlustig
   Josefin

   Cassandra: 7 månader här 🙂 Hon sa också att det är svårare att få dom att äta med bitar ju längre tid det går.. Blir för bekväma med purén!