Sluta äta på natten – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Annons

Sluta äta på natten

Jag funderar på hur jag ska få Lucia att sluta äta på natten. Har ni några bra tips? Hur har ni gjort för att era små ska sluta äta på natten? Jag vill bara få sova bra.

Translate: Do you have any ideas how I can get Lucia to stop eat at night? How did you do with your baby? I just want to sleep at night.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Angela

  Jag har tre killar som är stora idag 12,10 o 7 år……..o dom har varit helt olika. Den äldsta åt på natten fram tills han var ett år ungefär,skulle aldrig ha låtit honom ligga o skrika. Sen kastade han flaskan själv o så var det klart!! Mellankillen åt inte nattetid efter 6 månader o den minsta föddes tre månader för tidigt o SKULLE äta varannan timme. Dom har så många växtperioder under den här tiden o kan behöva mat nattetid. Ge gröt innan hon ska sova o låt henne äta om hon behöver……. Tycker inte att du ska stressa över det här,det kommer lilltjejen känna o så är ni bara i ett dumt ekorrhjul istället.
  Lycka till,det löser sig……hon kommer att sluta att äta nattetid 🙂
  Kramar

 2. Valis

  Gav min pojke en nappflaska med vatten när han trodde han skulle få amma. Ville såklart inte ha och sov förbi den stunden efter några dagar ^^

 3. Johanna

  Jag skulle aldrig heller klara av skrik och gråt utan att göra något utan vi gjorde allt buffa, klappa krama allt utom att ge mat. Men glömde också säga det att mata henne ordentligt innan läggdags så behöver du inte vara osäker på att hon är hungrig. Kram!

  1. josefinlustig
   Josefin

   Johanna: Vi får se om jag klarar av det.. Förmodligen inte! Hon har faktiskt ätit mycket mat under dagen, bättre än vanligt. Och hon åt just innan läggdags så vi får se hur det går i natt. Kram!

 4. Matilda

  Oj, vad förvånad jag blir att så många skriver att “skrik och gråt ett tag funkar”. Jag gjorde precis tvärtom. Om Morris (min son) grät gick jag eller pappan in och visade oss, säger Sscchh och om inte det funkar ger vi honom nappen tills han blir lugn. Om inte det funkar, buffar vi honom lite på stjärten (fortfarande i hans säng) och ser om det hjälper. I värsta fall tar vi upp honom och håller honom nära, samtidigt som vi säger sscchh tills han blir sömnig och då lägger vi ner honom igen innan han somnar helt. Nu sover han från 19:00 till ca 05:30 (ibland lite senare och ibland tidigare) för att sedan sova vidare till 07:30. Det är är givetvis olika beroende på natt men i det stora hela ser det ut så. Och då är vår lilla kille bara 4 1/2 månad, så han är duktig. Lycka till med Lucia. Jag vet bara att jag inte skulle klara av gråt, jag tror det gör barnet otryggt. 🙂

 5. Tilda

  Josse! Jag beställer min välling till charlize på butik hemlängtan! Svenska råvaror och sv mat till både stora och små direkt hem till dörren. Där finns ALLT!

  Puss

  1. josefinlustig
   Josefin

   Tilda: Tack! 🙂 Min syster ska köpa med, hon kommer på Torsdag. Sen får jag beställa hem när det tar slut! Kram

 6. Sarah

  Hej Josefin!
  Vilken tid lägger sig Lucia på kvällen och vilken tid vaknar hon under natten? Tänkte att hon kanske somnar så pass tidigt att hon faktiskt är hungrig när hon vaknar under natten? Det sägs ju att vissa barn äter en gång om natten enda upp tills det fyllt 1 år, Lucia kanske är en av dem. Även om det är jobbigt! Hoppas att det ordnar sig 🙂

  1. josefinlustig
   Josefin

   Sarah: Hej! Hon lägger sig vanligtvis vid halv 8 ungefär. Ibland senare. Men hon brukar äta sista flaskan vid 7. Men det är bara ersättning så jag ska be min syster köpa med välling när hon kommer hit.

 7. Cassandra

  Håller med de andra, ta ett par nätter gråt & skrik hur tufft det än är för mammahjärtat sen skall du se att hon sover hela nätterna! 🙂

 8. Kajsa

  Hej!

  Min son Loui är 7 och en halv månad och jag har avvänjt
  Honom för mat på natten för cirkus två veckor sedan,
  Sedan kom tänder och nu sitter vi på akuten för magont och
  Då är det ju tryggt med tutten…
  Men mitt tips är att börja när lucia börjat med smakportioner och äter regelbundet för då är dom inte “hungriga” på natten!
  Sedan är det bra att lära barnet att “somna själv” för då vaknar de och lär sig somna om själv på natten utan tutte eller fysisk kontakt, de blir trygga i sig själva har jag hört och även märkt med min stjärna!
  Lycka till

 9. tilda

  ge henne bara ¨nappen¨ eller vagga henne ett par dgr när hon vaknar på natten för mat så kommer hon snart att sova på natten, utan att vakna för mat! Det går efter ett par nätter m lite skrik! Det gör ont i mamma-hjärtat men det är skönt i slutändan! Lycka till skorpan! <3

 10. Theresia

  Jag tror också på det som Johanna säger, så gjorde jag med. Det gäller att DU bestämmer dig och är redo att ta några kämpigt nätter… Forhoppningsvis är det värt det 😉 Lycka till.

 11. Emelie

  Glömde säga att jag ger även Louie både gröt och välling innan han ska sova så han är riktigt riktigt mätt 🙂 sen efter det sover han riktigt gott.

 12. Emelie

  Jag tror också på det att man får låta dom skrika. Är ganska jobbigt men man Får försöka att bara trösta utan mat. Min lilla kille och lucia är ju lika gamla och vi slutade mata honom På natten när han var runt 5-6 månader. Helt klart de bästa vi gjort. Han har fått något återfall men det händer väldigt sällan. Hoppas det går bra. kram

 13. Kanerva

  Alexander hade jätteproblem med sömnen och Stefan fick vagga honom till sömns, 3-4 timmar/natt. Det är tur att det finns professionell hjälp att få.

  Jag frågade Stefan hur dom gjorde med Alexander och han sa att det bara var att ge lite extra mat innan läggdags. Om han vaknade mitt på natten så satte de sig bara på en stol bredvid sängen och inte tog upp honom. Och prata får man ABSOLUT INTE göra. Det tog tre dagar och sedan sov han hela nätterna och det gör han än idag och han är 5 år snart =) De tipsen fick Stefan av två stycken sömnspecialister som kom hem till dem. Sömnspecialisterna är dem som lär ut teknikerna till BVC.

  När man hör att barnet typ får riktig panik, DÅ går man in och lägger barnet ner och sätter sig bredvid sängen tills paniken lagt sig. Om det fortfarande är panik får man ta upp barnet och klappa lite på stjärten, men INTE vagga barnet så att det somnar. Sedan lägger man barnet ner i sängen igen när den värsta paniken är borta, även om barnet fortfarande gråter.

  Alexander sover alltså som en klubbad säl! Det går knappt att väcka honom. Vi kan spela hög musik och skramla med disken utan att han vaknar. Det är nog en trygghet för honom eftersom att han hör att man är där.

  Var beredd på att de två första nätterna blir jättejobbiga. Stefan satt på stolen första natten och tårarna rann ner för kinden.
  Det funkade med Alexander så det kan ju funka med Lucia också. Om du provar denna teknik så är det viktigt att vara STARK hur ont det än gör i hjärtat!

  Lucia är så himla fin Josse! Hoppas att det fixar sig snart och att du får sova!
  Puss till dig!

 14. Deborah

  Is she eating solids yet? This was a key factor in helping with Stephen. If she isn’t eating her solids yet then a couple of little things which might help – give her a little yoghurt (Petits Filous) before bedtime to help fill her up a little more and I found that Stephen only stopped taking milk during the night when I stopped giving him it. Some people replaced the milk with water but I gave him a soother (dummy) and when he woke a few times a night for 3 nights, it was tough but after that he sleeps through more often than not & he hasn’t had milk through the night since he was 3 months old !

  1. josefinlustig
   Josefin

   Deborah: Yes, but just a little. She eats different every day. Sometimes she eats ok but sometimes she doesn´t want it at all. I will try to give her something else before she goes to bed. It´s easier if she take the dummy.. But she doesn´t want it 🙁

   1. Deborah

    Ahh okay well I think if you tough it out with her for 3 nights then it’ll help both ways – she’ll eat more during the day And she’ll stop waking in the night…….it’s really tough tho so maybe try it when you can relax during the day & catch up on missed sleep. It will be worth it and you’ll enjoy her during the day Sooo much more when you are not so tired & it will benefit Lucia long term too ! I feel for you tho because we Need our sleep 🙂

 15. sabrina

  jag slutade amma i samband med att min son slutade äta på natten. Men jag ersatte amningen med vatten helt enkelt och efter ett tag lärde han sig att klara sig utan mat under natten.
  Lycka till!! 🙂

 16. Johannaty

  Först försökte jag sluta med amningen och gav flaska istället med då blev hon beroende av den. Så tillslut fick jag bara ta en natts skrik och inte ge henne flaskan. Jag tror hon skrek en timme och det var jätte jobbigt nästa gång skrek hon bara en kvart. Jag höll om henne och vaggade henne och så men gav henne ingen mat. Tog två nätter sen sov hon och då var jag så otroligt tacksam att jag tog dom nätterna. Nu om hon vaknar (vilket hon nästan aldrig gör) så räcker det med att visa att man finns där så somnar hon om. Kram

Annons