Todays baby – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Annons

Todays baby

Shoes Converse, jeans Baby Gap, sweater and vest Zara

Lucia mår bättre idag och vi har varit iväg och kollat på ett Nursery i närheten. Det började med att jag knappt kom in med vagnen för att hallen var så liten. Och där var det krokar där alla barnen skulle hänga sina kläder. Lucia gick bara rakt in och började leka med de äldre barnen, men sen skulle vi gå och kolla på “avdelningen” där hon skulle vara. Vilket var ett litet rum där 6 barn lekte, åt och sov. Med ytterskorna på. Jag fick bara känslan av att det var väldigt instängt eftersom de stänger dörren till de andra avdelningarna. Lucia ville inte vara kvar där inne speciellt länge utan ville hellre leka med de äldre barnen som hade lite större ytor att vara på. Min känsla var direkt att jag inte vill ha Lucia på Nursery här. Att barnen har ytterskor på sig inne förstår jag mig inte på. Just nu längtar jag hem till Sverige, till alla bra förskolor! Ni vet inte hur bra ni har det i Sverige. Här får man ta med sin egen lunch, egna blöjor och våtservetter. Det kostar ca 500 kr för en hel dag när man bara ska vara där några dagar i veckan. Hittar jag inget bättre så får Lucia vänta tills hon är 2 år och får vara i en bättre avdelning med lite större ytor. Jag vet inte om alla har det på samma sätt, men eftersom att man är van med Svenska förskolor så förväntar jag mig att det är lika bra här. Men jag måste nog sänka mina krav lite.

Translate: Use the button to the right.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Känn ingen brådska! Om jag fick välja skulle jag ha min flicka hemma så länge man kunde. Nu måste jag ju jobba, men skulle jag inte göra det skulle jag absolut ha henne hemma. Det här med kompisar kommer ändå inte vara något problem senare om det är det du tänker på. Njut av tiden då hon är liten och ni har möjligheten att få vara tillsammans 🙂

 2. Kristina

  Prøv å se på hjemmesiden til The Barnehage (bare Google it, så får du hjemmesiden) En blanding av norsk og skottsk! Litt mer skandinavisk preg iallefall, med mat ock lek ute! Vi har Jonathan i en dagis der dom er mye ute i skogen, her i Tyskland! I Norge er barna ute hele dagen, så det var viktig for oss at han fikk noe lignende her. Prøv å se om de hittar en outdoor dagis!
  Masse lykke til:)

 3. Cassandra

  Förstår din känsla & hade känt likadant, vi har inte kikat på dagis här ännu men hittar vi inget som känns 110% så skippar vi de tills vi hittar ett bra eller tills Milo är äldre! 🙂

 4. Johannaty

  Hej gumman! Vet inte vad du känner själv, men ciara har inte börjat på förskola ännu och det fungerar jätte bra att ha henne hemma. Efter hon är två år kommer hon nog få börja. Jag tror det är det bästa om man har möjlighet men sen kanske det finns någon öppen förskola där ni kan vara på dagarna. Jag hoppas ni hittar något som ni trivs med eller kanske ett dagmamma alternativ istället. Kramar

 5. Sofie

  Men gud så tråkigt att det är så litet och detdära med skorna inomhus kommer jag aldrig vänja mig vid, speciellt inte när små barn har det som stoppar allt i mun osv… Stackars!

 6. Emma

  Jag pluggar till förskollärare och det är verkligen bra i Sverige, vi har jämfört Sverige med många andra länder och det är stor skillnad!

  1. josefinlustig
   Josefin

   Ja Sverige är verkligen bra! Det är det jobbiga när man bor i ett land där standarden är sämre, jag vill ha det lika fräscht och bra som i Sverige. Men det kan jag nog glömma 🙂

 7. Kristin

  Jeg klarte ikke å sende minstemann i barnehagen, så jeg startet opp med egen barnehage. I morgen feirer vi 11 mnd, med tre supre 2-åringer 🙂 Idag kom den etterlengtede snøen, og vi fikk laget engler i snøen <3 Håper du finner en løsning som både mor, far og søte Lucia trives med.

Annons