Josefin Lustig

Answers about the wedding

Hade ni en koordinator som planerade åt er eller skötte ni planeringen själva? Vi gjorde allt själva med mycket hjälp av familj och vänner såklart. 

Ni var så himla fina!! Jag undrar vart tärnklänningarna är köpta! Så super fina!! De är köpta från sofiamoore.se 

Vad hade du för skor på dig på dagen/kvällen? Jag hade ett par heels från Jeffrey Campbell på mig hela dagen. Tog av mig skorna sent på kvällen och dansade resten av natten barfota! Mycket härligare, hehe. Fick ingen bra bild på dom men här är dom iaf. Jag valde att ha höga skor eftersom Mikael är så pass lång! Ville ju nå upp för att pussa honom, hehe. Fick faktiskt inte ett dugg ont i fötterna under hela dagen. Tack vare den höga platån såklart. 

Vad hade ni för låtar under vigseln? Efter vigseln så sjöng hon Kärleksvisan, vi skulle även haft en engelsk låt innan men vigselförrättaren glömde bort det så den hanns inte med, tyvärr!! 

Ble det tatt noen videoer i bryllupet? kan du legge de ut? Vi filmade faktiskt ingenting, vet inte om någon annan gjorde det heller. Vi fokuserade på bilder istället för film. 

Älskar din klänning!! Vart köpte du den? Jag köpte den i en butik i Glasgow! Älskar den. 

Vilket märke är din brudklänning? Vad kosta den? Har du några tips på hur man kan skappna av och lugna nervositeten innan? :) du var jätte vacker. Kram Märke har jag inte koll på just nu.. Inte så insatt, haha. Den kostade ca 18.000! Jag vet faktiskt inte, jag kände mig ändå ganska lugn i början. Jag höll mig sysselsatt, hehe. Satte i löshår på mina tärnor osv innan det var min tur att fixas. Ta ett glas bubbel.. Hehe. Nervositeten just innan kommer man nog inte ifrån. Men eftersom vi hade ett ganska avslappnat bröllop så var jag inte så nervös för om något skulle gå fel. 

Hej! Jag har egentligen ingen fråga utan vill mest bara säga att jag tycker att det ser ut att ha varit ett väldigt fint, intimt och avslappnat bröllop tillsammans med nära och kära. En fest för att fira er kärlek, och inte ett jippo för att “showa off”. Stor grattis till er! Tusen tack! Vi hade verkligen ett underbart bröllop, det blev precis så bra som vi ville ha det. UNDERBAR stämning, inte så konstigt eftersom vi har underbara vänner och familj! 

vad hände med din kompis evelina? Den frågan tycker jag inte hör hemma här. Men jag kan säga såhär, jag har få nära och äkta vänner kvar från förr. När man har olika liv så glider man lätt isär. 

varför gifte ni er samma helg som mattias bjärsmyr? Det är ganska många som gifter sig midsommarhelgen. Vi och 2 fotbollsspelare till bland annat. Antagligen gifta vi oss på samma helg för att den passade oss båda bäst.. 

Hvilket merke og modell er brudekjolen(e?) dine fra? Klänningen jag hade senare på kvällen är ifrån Lipsy

Jag undrar om du vet vilken locktång frisören använde på dig för att få till dina sjukt fina lockar?! Och även dina tärnor var väldigt fina i håret. Hon använde två olika för att få lite variation i håret. En smal vanlig locktång och en curling wand. 

Vad är du extra nöjd med, såhär i efterhand? Jag är otroligt nöjd med allt. Så glad att regnet höll sig borta, vi bestämde oss för att köra vigseln utomhus för det hade inte regnat där ute på hela dagen. Vilket det gjort inne i stan. 

Finns det något du la ner tid på, men som i efterhand inte hade spelat så mycket roll? Nej jag tror faktiskt jag la ned lagom mycket tid på allt. Jag valde att göra det mesta rätt simpelt. 

Hade ni någon typ av gästbok? Visa gärna, behöver inspiration. Ja, men istället för att ha en gästbok köpte vi en polaroidkamera som alla gäster fick ta en bild med och skriva en kort hälsning på. Ni hittar den HÄR

Sen kanske en udda fråga, men på bilderna under vigseln står du till höger om Micke. Var det någon särskild anledning till det? (haha märklig fråga, men vad jag vet brukar brudens sida vara till vänster:p) Vi gjorde nog ingenting ”som man ska göra”. Haha. Jag valde att stå på den sidan för att jag dels ville ha min ring utåt och så har ju alla en bättre och sämre sida 😉 

Jag vill se ringarna. Här är en bild på mina två ringar! Mikael valde att bara ha en ring.

Hej! Så fint bröllop, grattis! Jag och min Jonathan planerar att gifta oss nästa sommar och har hittat en mysig lokal utanför Helsingborg. Anser du att vi ska fixa transport dit för gästerna eller de kan ta sig dit med hjälp av vänner och taxi? Vi pratar en bilfärd på ca 15 min. Vi kan inte heller bestämma oss för vigsel i kyrka eller vigsel utomhus. Varför valde ni vigsel utomhus? Vad bör man tänka på? Vi fixade transport ut till Skeppsvik, men det är en bussresa på 30-40 minuter. Vi hyrde en buss som körde dit och hem en viss tid. Sen fick folk anpassa sig efter det. Men då hade ju vi folk från många olika ställen på vårt bröllop. Om alla era gäster bor i Helsingborg eller i närheten så har dom kanske lätt att skaffa skjuts osv. Ni får välja själva tycker jag, känner ni att ni har råd och vill lägga pengar på buss åt gästerna så gör det. Beror kanske på hur många gäster ni ska ha också. Vi gjorde så att innan vi hyrde buss så hörde vi oss för hur många som skulle åka. Fixa en facebook grupp där alla gäster är med (de som har facebook). Väldigt smidigt att få ut information eller eventuella frågor. Jag skulle helt klart säga vigsel utomhus!! Jag är inget för kyrka och allt snack om gud hit och dit. Vi döpte Lucia i kyrka och jag kände verkligen att det inte var något för mig. Vi valde utomhus mest för att det är så romantiskt, vi gifte oss borgerligt och vi kunde därför välja lite själva vad vigselförrättaren skulle säga och inte. Vilket var väldigt skönt. Att tänka på är i så fall att alltid ha en plan B, OM det skulle regna. Vi hade en plan B och det var i så fall att stå utomhus men under tak. Är dock glad att vi slapp det.

Så fina ni var! Och Lucia, sådan underbar klänning hon hade. Vart har du köpt den?? Sen har jag en till fråga. Kanske inte hör till bröllopet men, din tandblekning funkade den? Tycker du att du ser någon skillnad? Lucia´s klänning köpte jag i en butik i Glasgow som heter Little VIP. Har så många underbara klänningar till bröllop och annat. Tandblekningen tycker jag funkade bra, man såg direkt hur tänderna blev fräschare och vitare. Har dock en del kvar på min då jag bara hann använda halva innan bröllopet. Sen efter så glömde jag bort den. 

Hej och grattis! Kände igen mig så mkt eftersom vi oxå gifte oss därute! Vad gjorde ni under middagen? Tack! 🙂 Under middagen hölls det MASSOR av fina tal. Toastmasters hade fixat en lek med frågor om oss och så hade dom gjort lite roliga löp som i Shulman Show. Sjukt kul! 

Jag undrar om det var något som ni hade fixat som kändes onödigt eller om det var något som känns viktigare än något annat?
Hur mådde fötterna efter ett tag? Jag kommer att ha 10cm klack, fast med 2 cm platå vid tårna, funderar på om jag borde sätta plåster på ngt strategiskt ställe, då det är öppen tå. Hoppas ju på att jag inte ska märka att fötterna blir trötta.. Jag tror faktiskt att vi lyckades lägga lagom mycket tid på allt. Men vi valde däremot att inte göra något vigselprogram eller menykort och det behövdes faktiskt inte. Mina fötter mådde bra hela dagen lång! Jag hade nog inte tid att känna efter. Och så hade jag så hög platå. Välj ett par skor som inte klämmer någonstans. Det gjorde inte mina och det tror jag hjälper! 

Hur mycket gäster hade ni? Vi var allt som allt 72 stycken, det var verkligen lagom! Vi hade det att utgå ifrån eftersom det bara fanns ett visst antal matplatser. Vi lyckades väldigt bra och fick ihop det bra. Då räknar vi in 6 barn i de 72. Plus några spädisar som vi inte räknar med, hehe. 

Hade ni middag & fest i en lokal eller på t.ex en restaurang? Vi hade middag och fest på Herrgården som vi hyrde. Middagen inomhus och festen var både där vi åt middag, utomhus där vi dansade loss.

Hade ni något live band, dj eller så under festen? Vi hade ett liveband. De var verkligen SUPER. Mikaels kompis som sjunger och det gjorde det hela så mycket bättre. Det var som att dom var med på festen på ett annat sätt. Liveband är verkligen ett stort plus! 

Vart ska ni på smekmånad? Vi hinner inte med någon eftersom Micke redan åkt på träningsläger med Celtic. Men förhoppningsvis kan vi åka på en längre semester nästa sommar, eller sommaren efter det. Beroende på hur fotbollen går. Men vart vi ska är oklart, vi vill ha med Lucia. Vi klarar oss inte utan henne så länge, hehe. 

Vem bestämde bröllopsdatum först av er och Bjärsmyr? Vet faktiskt inte! Vi diskuterade inte det med varandra. Jag valde att hålla vårt datum för oss själva bra länge. Vi hade inte så mycket att gå på eftersom Micke bara var ledig någon vecka. Tror det gäller de flesta fotbollsspelare. 

Om ni inte hade haft samma datum, hade ni gått på varandras då? Det hade vi förmodligen inte. Vi valde att inte bjuda så många ”fotbollsvänner” eftersom vi hade begränsat antal. Vi valde att bjuda våra närmsta. 

Har ni inte gemensamma vänner som var tvungna att välja mellan era bröllop? Nej det har vi inte. Eftersom vi valde att inte bjuda så många ”fotbollsvänner”.

Lite OT kanske.. men står du och din mamma nära varandra? Man ser dig sällan skriva om dom.. mer om Mikaels familj…? Vi träffar inte min familj lika ofta som vi träffar Mikaels familj, av olika anledningar. 

kanske en dum fråga eftersom dagen antagligen var underbar men om nått kunde blivit bättre vad var isåfall det? Om jag hade fått välja något som kunde vart bättre så hade det i så fall vart att vigseln gick efter planen, vi skulle haft 2 låtar men det blev bara en. Och att det kunde vart lite varmare, så gästerna slapp frysa under vigseln. Jag frös inte ett dugg eftersom jag var varm av all kärlek, hehe. 

Jag undrar om det var en präst som vigde er och hur mycket den religiösa biten spelade roll i bröllopet. Måste också säga att du var riktigt vacker och du får gärna fortsätta lägga upp många bilder från er dag. Det var en vigselförrättare, vi valde att gifta oss borgerligt. Vi är inte speciellt religiösa så vi skippade den biten helt. Kändes hur bra som helst! 

Hva var det beste med dagen? Var det noe som ikke gikk etter planen? Det enda som inte gick efter planen var att vi skulle haft 2 låtar under vigseln men det blev bara en för att vigselförrättaren glömde bort och bara pratade på, hehe. Sen så skulle Lucia ha gått framför mig och kastat blommorna, men hon stod kvar på ett ställe längst bort. Inte lätt att förstå när man inte ens är 2 år, haha. 

Hur gjorde ni med sånger, solister, musik? Texter? Vilka läste/sjöng? Gick ni in tillsammans? Vi valde musik i sista sekund, vi hade inget speciellt vi ville spela utan hon som sjöng hade några fina låtar som förslag. Det var Mikaels systers kompis som sjöng och spelade piano. Det var ingen som läste något under vigseln. Vi gick inte fram tillsammans. Mikael stod där framme och väntade och jag gick fram ensam. 

Grät Micke på bröllet? Hade du förväntat dig att han skulle gråta? Vi båda höll oss ganska länge, hehe. Jag kämpade! Men så fort talen började så var det gråtfest resten av middagen, haha. Jag hade inte förväntat mig att han skulle gråta, han är ganska hård av sig 😉 

Vilken låt hade ni till bröllopsvalsen? Vi hade denna! 

Hej igen:) vad hette bandet ni hade? Vi letar för fullt efter ett band! Om du är intresserad så kan du maila mig med frågor! 

Hur var det att gifta sig på Skeppsvik? Jag bor i Umeå och visste inte om det stället förrän du visade det. Det verkar underbart, är det ett ställe du skulle rekommendera för bröllop? Hur länge bokade ni det? Det var helt fantastiskt! Rekommenderar det verkligen. Underbar miljö och personalen är toppen! Vi hade det bokat hela dagen och några av gästerna sov kvar där över natten. 

Hur gick det med Lucia? Fungerade det bra att ha henne med under själva vigselakten? Det gick bra, vi lät henne gå lite som hon ville. Hon ville självklart vara med oss där framme och vi lät henne vara det. Annars hade hon bara blivit ledsen. Hon var så söt och lättade upp stämningen en hel del. 

Hur länge höll bröllopsfesten igång? Var det bra “drag”? ;) haha, jag skulle vara så rädd att det skulle bli dött på dansgolvet och så haha. Vi fick vara kvar på skeppsvik fram till kl 2 så vi bokade en buss hem då till alla gäster. Men vissa som hade egen bil åkte hem tidigare. Men det var nog rätt smart, för alla stannade ju kvar som skulle åka med bussen. Vilket gjorde att festen höll igång hela vägen in! Det var riktigt bra drag. Jag tror såklart det blir lite vad man gör det till. Vi har underbara vänner och vi dansade och sjöng till vårt liveband hela kvällen. I princip från 22-02. Bandet tog lite pauser och då kunde folk gå och köpa dricka/gå på toa eller vad som. Sen var det bara på det igen, hehe. 

Hade ni många gäster som åkte långt till bröllopet? Bodde de på hotell eller erbjöd ni de övernattning någonstans? Vi hade en hel del gäster som åkte en bit, vi hade gäster från bland annat Glasgow, Trondheim, Västerås, Dalarna, Helsingborg, Gävle.. Folk fick ordna med övernattning på egen hand. De flesta bodde på hotell. Vissa fick sova kvar på herrgården som hade barn. 

Och till sist.. Visst betalar man för brudtärnornas klänningar? Betalar man för deras smink/hår etc. Och allt till best men? Haha, kanske dum fråga men jag har alltid funderat på om de får göra det själva eller om man ska göra det åt dom eller hur fungerar det? Det är som man väljer själv. Men vi betalade tärnornas klänningar, smink och hår. Betalade halva kostymen till killarna eftersom de alla kände att det var något de kunde betala lite på eftersom dom har kvar dom sen och kan användas en del. Som sagt, man får välja själv vad man vill betala och inte! 

Hva har du tenkt å gjøre med kjolen (som forøvrig var helt nydelig!)? Selge eller beholde? Og skoene? Klänningen ska jag behålla! Förhoppningsvis kan Lucia ha den när hon gifter sig en dag. Jag har tänkt att ha den i min walk in closet (när jag får någon).. På en docka stående i ett hörn. Vi måste bara skaffa ett hus först, haha. Just nu hänger den hos min farmor, bredvid hennes bröllopsklänning. Skorna kommer jag kunna använda igen. Man kan ta bort rosetten på dom, tror jag. Så de blir lite mer diskreta! De får bli ett par party heels. 

Dette har ikke så mye med bryllupet å gjøre, men er det stor høydeforskjell mellom deg og Mikael? Hvor høy er du og hvor høy er han? Har selv en veldig høy kjæreste, hadde vært litt gøy bare å høre forskjellen mellom dere:D Mikael är runt 190 och jag 159. Så det är lite över 30 cm mellan oss! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Hej Josefin! Grattis igen och vilken otroligt fin bröllopsdag ni verkat haft ni är så fina!!!
  Jag måste fråga hur gjorde ni med musikutrustning när ni gifte er utomhus, vad behöver man? Hade ni mic till vigselförättaren? Det är där jag är nu i planeringen ungefär eftersom vi också gifter oss ute. kramar!

  1. Josefin

   Tusen tack 🙂 Vi hade bara mic till hon som sjöng, och en liten högtalare. Vi eller vigselförrättaren hade ingen mic. Vet inte om alla hörde vad hon sa men hon pratade ganska högt. Kan kanske underlätta med mic om ni har jättemånga gäster. Bara fråga om du undrar något mer 🙂 lycka till med er sista planering. Kram

   1. Johanna

    Tack, ja vi hittade en mic och högtalare att hyra, sjöng hon acapella eller hade ni musik i bakgrunden? Hade ni musik till ingångs och utgångs? Vi funderar på att ha stereon bara. Börjar närma sig med stormsteg nu så man börjar bli lite stressad?

    1. Josefin

     Vi hyrde också! Hon spelade piano samtidigt som hon sjöng. Hon spelade även piano när jag gick in.. vilket jag inte alls hörde, haha 🙂 Ja stressen blir bara värre och värre. Men SÅ SKÖNT på den stora dagen för då har man bara en uppgift, att njuta!

 2. Emma

  Va roligt det är att läsa om andras bröllop. Själv har jag lite drygt ett år kvar ( gifter mig också midsommarhelgen ) men har redan fixat allt i princip haha. TACK för det roliga tipset med polaroidkameran. En sådan får det garanterat bli . . . och återigen Grattis! 🙂

 3. Johanna

  Kul & intressant läsning! Inte för att det spelar någon roll, men din inställning och tankar om bröllop stämmer väldigt bra överens med den bilden man får av dig i bloggen i vanliga fall. Vissa kan ju bli bridezilla och byta personlighet totalt när det ska planeras bröllop, men du verkar ha hållit det på samma coola, avslappnade nivå som du verkar ha annars 🙂 Ni verkar vara coola typer alla tre i familjen!

  1. Josefin

   Vad kul att du känner så! Tusen tack. Det värmer 🙂 Kan känna att jag var på gränsen till bridezilla ibland men var inte riktigt där 😉 hehe. Stressen är maximal innan bröllop. Kunde knappt sova eller äta..

 4. Jannike

  Har väntat på det här inlägget, kul idé med frågestund! Dessutom bra svar! Såg nu på bilden att du hade som en ”vas” i silver till blommorna, var det vatten i den? Såg himla smart ut i alla fall!
  Hoppas allt är bra! Kram

  1. Josefin

   Den höll väl lite vatten kvar men var mest för att jag skulle ha lättare att hålla i buketten 🙂 För att handtaget inte skulle bli för stort för jag är rätt liten 🙂 Lycka till med bröllopsplaneringen! Kram