What am I gonna do? – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

What am I gonna do?

Jag har fått frågan ett antal gånger om vad jag ska göra nu när Lucia går på Nursery. För det första så ska hon bara gå 3 halvdagar i veckan till en början. Jag åker och lämnar henne mellan 8-9 och hämtar henne kl 13 igen. Så där emellan har jag tid att göra precis vad jag vill. Utan någon som helst stress! Det är min tid att faktiskt bara tänka på mig själv för en gångs skull. Egentid! Det är ca 4 timmar som jag har att göra något på, träna, luncha, shoppa, slappa, gå till frisören/fixa naglarna, blogga.. Jag har ingen stress med att hitta “något att göra” för att Lucia är borta de få timmarna 3 dagar i veckan. Jag har mål och drömmar som jag hoppas nå i framtiden. Men det är ingen stress. Även om det hade vart väldigt kul att ha något eget som får en att få den lilla extra självförtroendeboosten, det behöver vi alla ibland. Det kan vara jobbigt till och från att “vara i skuggan av någon” och oftast bara ses som någons fru. Ibland tänker jag “men jag då?!” Jag vill vara något mer än bara någons fru. Jag längtar efter att få ha mitt egna som driver mig framåt. Det är inte alltid lätt när man lever det liv vi lever. Jag behöver något som jag kan flytta med mig vart vi än bor i världen och jag vet precis vad det är jag vill göra. Jag måste bara nå dit, på något sätt.

Translate: There is a few that have asked me what I am supposed to do now that Lucia is going to Nursery. First of all, she´s just going there 3 half days a week. I leave her around 8-9 and pick her up at 1. So I have 4 hours to do whatever I want to do. Without any stress, just to think about myself for once. I can work out, have lunch with friends, go shopping, relax, go to the hairdresser, do my nails or just blog.. It´s no rush to find “something to do” just because she is away these few hours a week. I have goals and dreams that I hope to reach in the future. But there is no rush. Even if it would´ve been nice to have something that´s mine, that gives me a little extra self confidence boost. We all need that! It can be hard “to be in the shadow” of someone now and then. Sometimes I´m thinking “what about me?!” I would like to be something more than just someones Wife. I can´t wait to have my own thing that makes me going forward. It´s not that easy when we live the life we´re living. I need something that I can bring with me, wherever we live in the world. I know exactly what I want to do. I just have to make it, in some way.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Fina Josefin, har läst din blogg av och till sen tidigt i våras och nu när ett sådant här inlägg kom kände jag att det var dags att slänga iväg en kommentar. Innan jag hittade hit hade jag aldrig riktigt funderat över hur det är med “fotbollsfruar”, om ni jobbar, hur mycket ensamtid det är osv. men trodde väl kanske (skäms på mig!) som många tyvärr gör att det är glamoröst och ni går omkring och gör just ingenting, lever det perfekta livet utomlands och allt det där.

  Men ack så fel jag hade och det är just därför jag har fastnat för din blogg, för att den inte är så, det målas inte upp någon bild av ett helt fantastiskt liv utan allt känns väldigt äkta, alla känslor och alla tankar. Jag är så sjukt imponerad av dig. Att ta hand om Lucia själv så mycket som du gör måste vara otroligt svårt och även att behöva säga hejdå hela tiden, både att göra det själv och att se Lucia sakna sin pappa. Att ta hand om ett barn helt själv är ett heltidsjobb så du förtjänar absolut all egentid du kan få. Njut av den ordentligt för det är du värd. Jag hoppas verkligen att du kommer att få göra det du vill göra någong gång i framtiden (förhoppningsvis snart) och det tror jag också.

 2. Lulle

  Jag tycker det är så himla viktigt att ha någon sysselsättning för att få den där egoboosten som du skriver. Jag var ofrivilligt hemma i två år efter studenten och varken jobbade eller pluggade och var alltså helt ekonomiskt beroende av föräldarna. Usch, va jag hatade det! Men nu när jag skaffat jobb denna sommaren så är det bästa att faktiskt ha en meningsfull sysselsättning och att känna mig behövd – inte lönen. Så go for it Josefin. Du verkar vara en underbar person!

  1. josefinlustig
   Josefin

   Ja det är det verkligen. Jag saknar verkligen att få den lilla egoboosten då och då. Man behöver den och ibland letar jag sätt att hitta den på.. Åh vad jobbigt! Skönt att du äntligen fått ett jobb och trivs! Tusen tack.

 3. Elin

  Såklart du kommer nå dit du vill, tiden måste bara vara rätt 🙂
  För oss (mig) som läser bloggen så är ju inte du mickes fru, utan han är din man. Haha, omvänt helt enkelt 😉
  Hoppas att du njuter av din egentid du får nu iallafall 🙂

 4. Johanna

  Hur gammal är du, 22-23? I så fall – ingen stress!! Du har gott om tid att nå dit du vill och hitta det du vill göra! När jag själv var i den åldern hade jag inte börjat plugga än, utan passade på att bo i London, resa, jobba lite däremellan, och inte göra något “vettigt”. Hade jag haft en man som varit fotbollsspelare hade jag gladeligen följt honom till spännande platser :). Om ni blir utomlands i 10 år till kan det ju i och för sig bli lite trist att inte ha något eget att göra och något meningsfullt att fylla dagarna med men då har du nog hittat det! Nu menar jag inte att du inte gör något meningsfullt nu, men att jobba ger ju de flesta en känsla av sammanhang, självständighet och att man är viktig någonstans för andra än vänner och familj. Du hittar det! Njut av dina 4 timmar 3 ggr i veckan till dess 🙂

 5. Sanna

  klart att du ska köra på dina drömma och vad du vill göra.
  Har för mig att jag läst att du vill syssla med barnkläder…kör bara kör !! Det är lika viktigt att man uppfyller sina egna drömmar som att man finns där som fru och mamma, kör hårt tjejen !

 6. Elin

  Heja Josse! Du kan verkligen konsten att uttrycka dig i skrift. Du är värd den lilla, lilla egentligen du har möjlighet att få!

 7. Lina

  Tycker de e helt rätt att du får lite egen tid! De behöver alla och de betyder ju inte att vi inte vill umgås med våra barn!
  Lucia kommer att ha de hur bra som helst på dagis, hon kommer utvecklas och lära sej massa nytt:)
  Passa på att bara få vara du när du har dom lediga timmarna:) vill du bara sitta och mysa ner dej i soffan så gör de eller läsa en bok, träna shoppa ja vad som:)
  Alla mammor borde unna sej lite mer ensam tid.

  1. josefinlustig
   Josefin

   Ja vi alla behöver fokusera på oss själva ibland! Annars glömmer man lätt bort sig själv. Ja hon stortrivs på Nursery så det är inga problem alls 🙂