How I would have seen it – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

How I would have seen it

“Skriv gärna om hur du hade sett på ditt liv som utomstående. Hur du hade sett på en tjej/kvinna som väljer att leva som du gjort, lämna allt hemma och följa sin kille/man så att han kan göra det han ska osv.”

Först och främst måste jag säga att detta var ett bra tips på inlägg men även väldigt svårt. Nu är det svårt för mig att veta exakt hur jag hade sett på det, eftersom jag inte hade tänkt på det innan jag själv hamnade i denna situation. Men jag tror att det finns 2 olika grupper som ser på “oss” på olika sätt. Det finns dom som ser oss som lata, lever lyx, gör ingenting, bara shoppar, reser osv. Sen finns det dom som vet hur verkligheten är eller har förståelse för hur vårt liv är. Att det inte alltid är så lätt, mycket ensamtid, ingen familj i närheten, lämna vännerna hemma, skaffa nya vänner, säga hejdå, försöka skaffa nya vänner igen, nytt språk osv. Jag hoppas att jag skulle ha sett på mitt liv med förståelse och beundra mig själv. Jag beundrar de andra tjejerna som jag känner som är i samma situation. Även om vi alla bor i olika länder och har olika förutsättningar så lever vi på sätt och vis ett liknande liv. Man får ge upp sitt eget liv lite, annars hade det inte funkat. Men för mig var det ingen tvekan, självklart skulle jag flytta till Norge och sluta spela fotboll för att titta på när Mikael spelade istället. Det ångrar jag inte en sekund. Jag kan inte föreställa mig ett annat liv än det jag lever nu. Jag hoppas att folk som läser min blogg ändrar sin uppfattning, om de tänker som “grupp 1”. Hoppas att dom kan bli en del av “grupp 2” istället. Även om jag inte skriver om allt som händer i vårt liv i bloggen så får man se en stor del av hur det är. Så för att sammanfatta, jag hoppas att jag hade vart en del av grupp 2, helt klart.

“Please write about how you had seen your life as an outsider. How you had seen on a girl / woman who chooses to live as you do, leave everything at home and follow her boyfriend / husband so he can do his thing and so on. “

First of all, great idea of a post but difficult at the same time. It´s hard for me to know exactly how I would have seen it, because I had not thought of it before I ended up in this situation. But I think there are two different groups that look at “us” in different ways. There are those who see us as lazy, luxury living, doing nothing, just shopping, traveling and so on. Then there are those who know what reality is, or has an understanding of how our life is. That it is not always easy, a lot of alone time, no family nearby, leave the friends at home, making new friends, say goodbye, try to make new friends again, new language, etc.. I hope I would have looked at my life with understanding and admire myself. I admire the other girls that I know who are in the same situation. Although we all live in different countries and have different conditions, we live in a way, a similar life. One of us has to give up some things in life, otherwise it would not have worked. But for me there was no doubt, of course I would move to Norway to quit playing football to watch when Mikael played instead. I don´t regret it at all. I can´t imagine a different life than the one I live now. I hope people who read my blog, if they think like the ones in “group 1”.  I hope they will change their opinion! Hope that they can become part of the “group 2” instead.  Although I do not write about everything that happens in our life in this blog, but you get to see a big part of how it is. So to summarize, I hope that I had been a part of group 2, for sure.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Jag tror att man kan dela in även fotbollsfruar i två kategorier: 1) de som har som mål i livet att snärja en fotbollskille, och 2) de som blir kära i en kille som sen råkar vara bra på att spela fotboll. Exempel på kategori 1 syns ju på ganska många ställen, kanske främst utomlands, men att du och många med dig tillhör kategori 2 råder det ju inga tvivel om. Nu menar jag inte att fler tillhör kategori 1 än 2, men det är ju onekligen en livsstil som lockar många tjejer, och i syd- och mellaneuropa där spelarna ofta kan spela i sina hemländer (nordiska spelare måste ju flytta en bit för att spela i de stora ligorna och få de stora pengarna) behöver ju inte fruarna göra samma uppoffringar i form av att flytta från vänner och familj, bo i ett främmande land osv, utan då blir det ju en ganska bekväm livsstil för dem. Vet inte var jag vill komma med detta resonemang 🙂 men jag hejar i alla fall på dig alla da’r i veckan för du verkar störtcool!

  1. josefinlustig
   Josefin

   Det har du helt rätt i! Det är samma sak i Glasgow, här vill man dejta “footballers”. Det kan gå fram tjejer ute och fråga om man spelar fotboll, om inte så är dom inte intresserade. Sjukt är det! Jag förstår att det lockar på ett sätt, vi har det ju väldigt bra. Och de som har nära hem eller bor i sin hemstad har det ju verkligen bra. Tack, vad gullig du är! 🙂

 2. Mikaela

  Vet precis hur du känner. Har själv “lämnat” allt hemma för att följa med min hockeyspelande sambo utomlands. Det är förstås tråkigt att vara i från sin familj och sina vänner – men det är lätt att glömma bort hur bra vi har det som har möjligheten att leva det liv vi spelartjejer får:)

 3. Anna

  Hej!
  Har nyligen hittat hit. Fastnade för att den handlar om livet i skottland och fotboll!!
  har besökt skottland 30 g i mitt 34 åriga liv. Har ni tid så åk ned till en fiskeby som heter portpatrick. Så mysig!! strosa, gå på puben eller såela lite på putting green. Tror inte alls allt är så glamoröst jämt. Ni har säkert oxå en vardag som vi andra.
  Ta hand om varandra, res och gör sådant ni tycker om!!

 4. Cee

  You are amazing. You are honest and open and I think you are an inspiration to other women, footballers wives or not. You seem strong and Independant and you are a loving mother and a devoted wife. I hope you’re happy in Glasgow and that you look back at your time here with happiness x

 5. Jessica

  Det jag tycker om med din blogg är hur att du inte bara beskriver dom bra delarna med att ha en man som spelar fotboll! Du beskriver helheten så himla bra och jag tycker att du verkar vara en jätte jordnära person. Vem som helst hade väl shoppat och åkt på resor eller vad man nu vill göra om man är själv mycket och har råd. Det kan man väl bara gå tillbaka till sig själv att om man har lite extra pengar en månad så köper man ju gärna nått fint! Jag tycker att du ska se shoppingen som en belöning för att du är ensam så mycket 🙂 tack för en bra blogg (även om jag är dålig på att kommentera) / Jessica

  1. josefinlustig
   Josefin

   Tusen tack! Ja, det tror jag också. Om man har möjligheten så tror jag att de flesta hade valt att göra/leva likadant 🙂 Jag är otroligt glad över mitt liv, lycklig på många sätt. Men samtidigt så saknar man alltid något. Allt hemifrån! Jag brukar faktiskt se shoppingen som lite belöning, hehe. Man måste ju peppa sig själv med något!

 6. Ainsley

  True admiration for you, lovely to read all your posts that are so honest! I’m pretty sure you are an amazing wife and mummy so never forgot that xx

 7. Lulle

  Kul att få svar på min fråga 🙂 I början när jag hittade din blogg och de andras här på behind every man så tyckte jag det var värsta glamoulivet men har ändrat uppfattning om att allt inte är glitter och glamour, fast egentligen… Vems liv är det? Cred till dig som delar med dig av både de roligare men också de mindre roliga dagarna i ditt liv.

  1. josefinlustig
   Josefin

   Det var en riktigt bra fråga tycker jag 🙂 tack för det. Nej precis, vems liv är det. Många vill nog få det att se ut så, fast det i verkligheten inte är så bra alltid.

 8. natalie

  tror jag var i grupp 1 förut, men har följt din blogg ett bra tag nu och har helt ändrat uppfattning. Det tror jag att dom flesta gör efter att man fått en sådan inblick som man får då man läser om nån som lever ett sånt liv 🙂

 9. Izabella

  Det är också jag ser på fotbollsfru livet och alla andra sporter och liknade.
  Ibörjan var jag helt hållet inne på att det bara var lyx, mycket pengar och man kunde shoppa varje dag och tillhörde defenetivt “grupp 1” men efter att jag började läsa din och sen dem andras här på behindeveryman så har jag verkling fått upp ögonen och fått förståelse för hur ni har det och nu tillhör jag “grupp 2” helt klart även fast jag fortfarande tror att vissa fruar till sportande män har mycket pengar och kan shoppa mer än andra fruar som har en man med “valingt” arbete som ger lite mindre pengar och så är det också säkert man jag anser inte längre att det bara är lyx med att vara fotbollsfru 🙂

  1. josefinlustig
   Josefin

   Shoppingen är såklart ett pluss, men många andra kan också shoppa om dom känner för det. Vissa fotbollsfruar är kanske inte speciellt intresserade i kläder/shopping heller. Men det känns bra att du ändrat uppfattning 🙂

 10. Sandra

  Tycker du är en väldigt stark och cool person och mamma. Jag har en man som med spelar fotboll och är borta men inte alla lika mycket som din. Och när jag och våran lilla dotter bli ensama så tycker jag det är jobbigt, men han kommer ju hem sent på kvällen så det tycker jag är jobbigt. Så du är verkligen hur cool och tuff som helst:)

  1. josefinlustig
   Josefin

   Tack, vad glad jag blir! Ja, visst är det jobbigt. Jag tycker det är otroligt tråkigt varenda minut han är borta. På ett sätt vänjer man sig aldrig men samtidigt så gör man det. Det är jobbigt men man måste göra det bästa av det, annars funkar det inte 🙂

 11. Laura gallagher

  I admire every girl who gives up their lives 2 embrace their partners, just as you settle at one club, it’s often time to move to another. It’s quite lonely too as the boys spend lots if time away from home. I feel sorry for kids, it’s hard enough for adults to adapt so kids must be worse. I’m just glad you’s are at a club that seems so friendly & hope you’s stay for a long time xxxx

  1. josefinlustig
   Josefin

   Yes, it´s hard when you always have to move. I´m gonna be so sad when I have to move from Glasgow. I know that we will move, sometime. But hopefully not yet 🙂 It´s hard for the kids. Lucia misses her daddy so much, you can tell when he´s home! She is all over him, so happy.

 12. Erin Hutton

  I think you are definitely a part of the 2nd group!! It must be so difficult leaving everything behind to follow your husband. But it’s an adventure and a new chapter to your life 🙂 xx