Josefin Lustig

Answers part 2

Någon favoritmaträtt eller favoritbakverk? Måste säga tacos eller thai! Jag älskar stark mat. Bakverk skulle jag nog säga en god paj med vaniljsås.

Vad är det bästa med att bo utomlands? Att man får lära sig så otroligt mycket och växa som person. Jag har vuxit otroligt mycket sen jag lämnade Västerås och det är jag otroligt glad för. Ibland är det svårt med allt nytt men man lär sig mycket på vägen. Bara en sån sak som att Lucia får lära sig Engelska från grunden är jag så glad för och att både jag och Micke får bättra på vår Engelska.

Hur tror du att ditt liv skulle sett ut om Lucia inte fanns? Oj, förmodligen hade jag haft ganska tråkigt och ensamt. Jag hade förmodligen pluggat något om jag inte hade henne.

Jag undrar hur du tror att ditt liv hade sett ut om du inte hade träffat Micke? Vart hade du bott? Jobbat med? Jag hade förmodligen bott kvar i Västerås, jobbat på förskola/fritids och spelat fotboll.

Vart är du uppvuxen? I Västerås, först en liten håla utanför som heter Tillberga och sen Hökåsen tills jag flyttade från Sverige. Jag har aldrig bott centralt. Alltid i ett hus lite utanför stan.

Vart bor dina föräldrar? Mina föräldrar har flyttat från Västerås, de hade stuga i Smedjebacken. Där har dom nu byggt hus. Är ungefär 1 timme från Västerås.

Har du bra kontakt med din familj? Inte lika bra som jag önskar att jag hade. Men så är det och det är bara gilla läget egentligen och göra det bästa av situationen. Jag har bättre kontakt med vissa och min farmor ligger mig väldigt varmt om hjärtat!

Denna fråga är annorlunda och i vissas ögon märklig och konstig men jag måste vara fråga – tror du på spöken/andar/en annan kraft? I så fall har du märkt av någonting onaturligt och läskigt någon gång? Jag tror på det ja! Har spelat anden i glaset och sedan dess så tror jag på sånt. Overklig upplevelse! Tänker inte gå in på detaljer men jag tror fortfarande att min farfar finns kvar hos oss, någonstans.

Tror du att healing kan hjälpa människor eller att svart magi kan förstöra människor? Buuu spöktimme! Jag o mina vänner tycker nämligen själv att detta är ett spännande och ett tabu samtalsämne, hehe. Det vet jag inte, har inte funderat så mycket över det. Men jag skulle inte våga ta någon risk i alla fall, hehe.

Hur ser du på plastikoperationer? Har du själv gjort någon eller skulle du kunna tänka dig att göra det? Ja och jag tycker att alla får göra det om dom känner att det är rätt för dom. Visst finns det gränser och åsikter på vad som är fint och fult. Jag tycker att så länge det ser naturligt ut så varför inte.

Kan du inte lägga upp lite bilder på er lägenhet samt vart ni köpt saker och ting? Ni ser ut att ha det så fint. Absolut kan jag det. Får ta det någon dag när det är välstädat, hehe.

Har ni Lucia på förskola? Fördelar/nackdelar med att vänta med förskola? Ja vi har henne på ett privat Nursery (samma som förskola). Jag tycker att det var lagom för henne att börja när hon var 2. Jag hade inte vart redo innan dess och dessutom tar dom inte in dom förrän dom fyllt 2. Om man kan vänta lite längre så varför inte. Det är olika för alla men för oss så funkade detta bra. Hon älskar Nursery nu och hon lär sig så mycket. Hon går bara 3 dagar i veckan och det tycker jag är lagom. Jag får lite ensamtid och så får vi mycket tid ihop.

Eftersom jag är gravid (vecka 23) är det typ allt jag tänker på för tiden..haha. Så därför:
* Såhär i efterhand, hur upplevde du din graviditet? Jobbig? Bara mysigt? Hade du några problem? Grattis! Vad kul. Hoppas du mår bra. Första 16 veckorna var jobbiga. Jag mådde så dåligt och spydde fastän jag åt piller för illamående som jag fått utskrivet av läkare. Men efter det var det underbart. I mitten av graviditeten njöt jag verkligen av att vara gravid. Kände mig fin med min mage! Jag hade inte så mycket problem med graviditeten. I slutet var jag bara så LESS för jag var rätt stor. Jag var ganska glad att hon ville kika ut 9 dagar tidigt. Hur stor hade jag blivit om hon kom sent?! Haha.

IMG_2714.

Sista magbilden innan förlossningen. Mikael var i Tjeckien när värkarna startade! 

* Har du några tips till hur man kan klä sig med gravidmage? Tycker det är lite knepigt. Ja det är så kul att äntligen få klä sig och visa fram magen! Här kommer några outfits från min graviditet med Lucia. Känns som en evighet sen, hehe!

josefin gravidjosefin gravid1josefin gravid4 josefin gravid3 josefin gravid2

 Tips, stretchjeans med låg midja i en större storlek funkade bra för mig! Man behöver inte bara använda gravidkläder. Använd fantasin!

Jag undrar om du/ni tjänar några pengar på bloggarna här på Behindeveryman? Eller är det individuellt? Inte speciellt mycket!

Vilka ting skulle du inte kunna klara dig utan? ej människor.. Jag måste säga bilen, telefonen och resväskan (haha).

Eftersom att du reser en del så undrar jag om du har några speciella tips inför resan? t.ex. packning? Gör du en lista med allt som måste med och så? Jag gör aldrig någon lista. Jag har det mesta i huvudet eftersom vi reser så ofta. Men jag lyckas alltid sitta där i taxin på morgonen och känna känslan av att jag glömt något. Men jag brukar tänka såhär, så länge vi har plånbok, mobil, pass och snutten så är det lugnt. Hehe! Resten kan man ju köpa om man glömt.

Vem är bäst i köket hemma hos er? För ett tag sen hade jag sagt Mikael. Men nu vet jag faktiskt inte. Känns som jag tagit över lite, hehe. Fast jag tycker inte att det är speciellt kul och jag är inte speciellt bra på att laga mat. Fantasin är vår största nackdel! Baka tycker jag är roligare, där blir jag bättre och bättre. Någon som har bra tips på enkla maträtter?

Hur går du tillväga för att lära känna nya människor när du flyttar till ett nytt ställe? Jag har bloggen att tacka för många av mina vänner här i Glasgow! Sen så är det oftast så att när du väl träffat en så kommer det fler på köpet. Jag och Ia var till exempel och skulle köpa smink av Linn, som var Svensk. Linn har träffat några på det viset och jag genom bloggen. Så vi blev ett litet gäng! Annars så gäller det bara att vara öppen och våga ta kontakt med folk.

892542_10151437633196225_759885497_o 904733_10151437618836225_570545305_o

Jag och mina svenska tjejkompisar här i Glasgow, på min möhippa! Vissa har flyttat och en ny tjej har kommit in i gruppen. Jag är så otroligt glad att jag lyckats träffa så underbara tjejer! Det är det jobbiga med detta liv, alla gånger man måste säga hej då till sina nyfunna vänner.

Hur skulle du beskriva dig själv? Jag skulle beskriva mig själv som ganska stark och omtänksam.

Hur tror du att dina vänner skulle beskriva dig? Jag hoppas att dom skulle beskriva mig som jag beskrev mig själv.. Gärna lite annat positivt också, hehe.

If u want to read all the questions and answers in English, use the translator to the right. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.