Josefin Lustig

Kids vans

DSC_2034Köpte dessa precis. Hur coola? Jag har ju lika så nu matchar vi igen. Hehe! Jag älskar det. Hon behövde ett par nya skor som passar alla färger på kläder nu när vi ska till Dubai. Tänkte köpa sandaler men dessa kan hon ju även använda när vi kommer hem. Lucia älskade dom också. Hon känner sig alltid så fin med nya kläder/skor. Så ställer hon sig och visar upp sig och fiskar efter fina kommentarer, så söt! Idag tyckte hon att hennes tröja var så fin så hon sa ”visa pappa”.

Bought these today. How cool? I have the same so we are matching again. Hehe! I love it. She needed new shoes for Dubai, that goes with all colors. Was thinking about sandals but she can wear these when we get back to Glasgow as well. Lucia loved them. She is always feeling so pretty when she has new shoes/clothes. She´s showing off and fishing for nice comments, so cute! She thought her top was so pretty today that she said ”show daddy” (in Swedish). 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Martha

  Jeg lurer også på det samme som Sofia over her. Lucia har jo blitt eksponert offentlig siden hun ble født, og hun stiller seg opp og poserer på bilder helt automatisk når hun ser et kamera. Kunne du lage et innlegg hvor du skriver litt om det Sofia nevner, og hvordan du ser på saken?
  Takk! 🙂

 2. Sofia

  Jag förstår att det är roligt att klädintresset går vidare i generationen, men jag kan inte låta bli att fundera kring hur ni tänker kring Lucias självkänsla och självförtroende då det ofta verkar kretsa kring hur hon ser ut. Nya kläder, ta kort på kläderna och även kommentera hennes utseende. Jag har själv barn och jag har alltid slentrianmässigt slängt ur mig ett ”fin” eller ”vad du är söt!” då barn vill visa mig saker eller bara helt spontant då jag känner att jag inte har någoning att säga till barnen. Då kunde jag slänga iväg ett ”fin tröja” eller något liknande. Men jag har börjat läsa på olika hemsidor där smarta personer skriver om deras syn på barn och ens eget bemötande. Nu kommenterar jag aldrig mina barns utseende med ord som får dem att känna att de måste ”prestera”, att det är viktigt att vara söt osv. Jag har alltid tänkt att om jag boostar mitt barn med bara kommentarer om hur vackra de är så kommer dom ha det i ryggmärgen men jag har ändrat uppfattning och känner snarare att det kommer leda till en större utseendefixering. Jag hoppas du förstår vad jag menar, det hade varit intressant att få höra lite kring hur ni tänker då det kommer till sådant.

  1. Josefin Lustig

   Självklart kretsar det inte bara om hur hon ser ut! Jag väljer så klart vad jag delar med mig av här på bloggen. Det blir kanske mest ytligt som jag delar med mig av till er. Även när det gäller mig själv! Att säga att hon är fin betyder inte bara att hon har en fin tröja. Vi säger även det till henne när hon är duktig, snäll och gullig mm. Alltså inte bara att hon är fin utåt även hennes insida. Jag läser inte om olika teorier och sånt för det finns så många som tycker olika och jag tycker man ska gå efter sig själv och vad man själv tycker känns bra. Vi ger henne komplimanger och jag tror inte att hon kommer påverkas negativt av det. Det finns som sagt inget facit på att uppfostra barn så man får bara utgå från sig själv och hoppas på att det blir bra! Men jag kan inte se hur det skulle vara bättre att inte säga att hon är fin. Min familj var inte så bra på att prata känslor och visa känslor när jag växte upp och så vill inte jag att Lucia ska ha det. Jag vill ge henne allt och lite till. Jag tror inte man ska läsa så mycket om vad andra tycker 🙂 Gör det som känns rätt för er.