Trött på sociala medier – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Trött på sociala medier

På senaste tiden har jag tröttnat ordentligt på allt som har med sociala medier att göra. Jag har varken lust att blogga, instagramma eller twittra. Jag stör mig på så mycket jag läser. Folk som tycker att dom har rätt att påpeka vad folk gör rätt och fel är så otroligt irriterande. Sitta och skriva kommentarer och tro sig veta och vara så mycket bättre. Det är faktiskt skrämmande ibland. Och det här med att svepa öl på Facebook? Allvarligt talat. Jag skäms! Förstår inte folk att det finns otroligt svaga människor där ute som hade svept en flaska sprit om det var det som var utmaningen?! Just nu vill jag bara ta avstånd från allt sånt.

I am so tired of the social media lately. I don´t want to blog, post pics on instagram or tweet. I am so annoyed at all the things I read about. People that think they have the right to say what others does right and wrong, so irritating! To be there behind their phones/laptops and think that they are so much better. It´s actually frightening. And whats up with the neknomination thing on Facebook? To drink beer and make other people do it, seriously? I´m embarrassed! People need to understand that there are some weak people out there that would have had a bottle of vodka if that was the case! I just want to take a big distance to all of that. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annika Svan mitt nät namn är Anicasso

  Jag förstår dig fullständigt. Särskilt som när det saknas konkreta fakta i mainstream media. Så får en bara veta. Dåliga saker.
  Jag vet ingenting bra om den yttre världen. Vi vet ingenting om Tjetjenien. . Slår de fortfarande ihjäl varann? Vet ingenting om det moderna Indien. Vet ingenting om vänstern. E.tc. För att inte tala om alla dåliga tv-program. Vem behöver ett kalle dussin matlagnings serier? En massa fotboll i all oändlighet? När jag var liten på 70-talet. Var det tennis som var den mega stora sporten. I dag vet ingen vad det är för något. Ett gott råd. Köp böcker på antikvariaten. På 70 talet var de åtminstone inte blyga för fakta och kritik.

 2. Sanna

  det är kanske åldern på mig men jag håller fan med dig…börjar bli trött på att läsa om andra, att se dom svepa en öl är ju bara patetiskt. Själv gjorde jag en annan grej och hängde på vågen där vi skänkte pengar…det känns mer vettigt. Men ibland får jag lust att bara lägga ner bloggen och stänga av facebook

 3. Annie

  Och mitt bland allt detta är det så härligt att läsa bloggar som din och de andra tjejernas på behind every man.
  Fortsätt visa att man kan skriva bloggar utan massa”skit”.! Heja Josefin!:)

 4. Mia

  Ja folk ska tycka och tänka mycket och får för sig att de för vräka ur sig vad som helst över internet. Oerhört irriterande.
  Ölsvepar utmaningen på facebook, ja man vet inte om man ska skratta eller gråta.
  Hoppas du finner glädjen i att skriva här på din blogg, en av de få jag följer 🙂

 5. Johanna

  Jag blir också periodvis väldigt trött på alla sociala medier. Facebook kollar jag inte alls så ofta länge, främst för att det mest består av meningslösa uppdateringar av personer som jag inte har någon kontakt med länge och saker jag inte är intresserad av att veta. Jag har också gallrat ur bland alla bloggar jag brukade följa. Många läste jag bara av gammal vana fast det inte gav mig något längre och jag i många fall bara blev trött och irriterad av att läsa om märkliga åsikter eller shoppinghets. Kvar blev blev de bloggar som inspirerar, handlar om nåt som intresserar mig och de som bara verkar vara härliga människor! Jag hoppas verkligen att du hittar ny glädje till att blogga, gillar verkligen mixen här med vardag och massa klädinspo!

 6. Linda

  Gillar också din blogg, har läst den någon månad nu och den innehåller så blandade saker! Forsätt blogga 🙂
  Dessutom har du en grymt snygg klädstil!

 7. Alessa

  You´re right, Josefin.
  Social media is a very complicated thing, you can find advantages and disadvantages.
  I think everyone should decide himself how much he´ll be involved in social media.
  Josie decided to doesn´t show her kids faces in the blog/instagram etc., some doesn´t show their apartment/house and of course it´s okay. But some readers doesn´t understand that everyone has a right of privacy and they´re starting to insult the bloggers.
  Everyone has a right to protect his privacy. But how much privacy can you have in a world of facebook/instagram?
  We´re living in a “fast world”. For some people that´s dangerous, they want everything now, everything has to be new (the newest iphone etc.), because a blogger or the media say that´s cool and you really need to have it. They are thinking that they´re not a part of society. That´s something I absolutely dislike about social media.

 8. Hanna

  Förstår verkligen din poäng och håller definitivt med detta gällande öl leken, det är patetiskt kan inte förstå att folk väljer att göra de där… Men de är väl tur att alla är olika för annars skulle världen vara så tråkig.
  Jag hoppas att du hittar glädje och energi till att blogga igen, gillar din blogg. Och trots att socialamedier har såpass mycket negativa effekter så har dem ju så mycket fler positiva effekter och jag tycker att de är viktigt att nämna det också 🙂
  Att försöka hitta positiva saker i dem negativa gör livet lättare, definitivt. Och utan alla dessa tränings och diet bloggar så hade jag aldrig själv hittat motivationen och orken till att börja träna och äta rätt. Har nu gått ner 14 kg i vikt efter att ha inspirerats på sociala medier. Mår så sjukt jäkla glad just nu och är så stolt över mig själv. Så vi får inte glömma hur fantastiskt det kan vara med sociala medier 😀 hihi.
  Hoppas att allt känns bättre & lättare snart. Stor KRAM.

 9. Lulle

  Förstår dig, jag brukar med känna så rätt ofta och ibland tar jag facebook/instagram/blogg-paus i kanske bara några dar, en vecka eller längre för att fokusera på mitt egna liv och inte påverkas så mycket av allt man ser och läser. För mig så är det nämligen så att jag luras lätt till att tro att alla andra har ett mycket bättre liv än mig som skriver /lägger upp bilder på fester, resor osv. Hjärnan luras till att tro att alla har det så himla mycket bättre och man glömmer ofta att de männsikor väljer vad av sitt liv de vill dela med sig av och då blir det oftast bara de positiva sakerna.

  Sen det där med att svepa öl, det är ju några fall som uppmärksammats efter att ha svept en flaska sprit istället och dött. Hemskt!

  Hoppas dock att ditt sug är tillbaka snart för jag älskar din blogg! 🙂