1 week – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

1 week

EdelPhoto-6360

Det är 1 vecka kvar till BF och varenda morgon jag vaknar utan att något hänt så känner jag en besvikelse. Förväntar mig att det ska sätta igång på natten då det gjorde det sist. Lucia var som sagt 9 dagar tidig. Detta är det längsta jag varit gravid och det känns som en evighet. Den dagen då vi tog testet känns som år sedan. Vår “romantiska” semester i Dubai som endast bestod av illamående känns som år sedan. Vi är så redo att träffa dig nu L. Vi har väntat och längtat länge nog. Kan du inte bara bestämma dig för att det är dags nu? Ju längre tiden går ju mer nervös blir jag. Det känns värre den här gången. Ni som haft fler förlossningar, vill ni dela med er? Skillnaden mellan första och andra.. Så spännande hur stor skillnad det kan vara.

1 week to our due date and every morning I wake up being disappointed that nothing has happened. I expect that it will start during the night because it did last time. Lucia was 9 days early so this is the longest I have been pregnant and it feels like forever. The day we took that test feels like ages ago. Our “romantic” holiday in Dubai filled with sickness feels like ages ago. We are so ready to meet you L. We have waited for so long now. Can´t you just decide it´s time to come meet us now? The longer it goes I get more and more nervous. It´s worse this time. All of you that have had 2 births, you want to tell me about it? What´s the biggest difference between them.. I´m so curious! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Eva

  Hej!
  Min andra förlossning var helt annorlunda än min första. Min första förlossning var jag osäker på om jag hade värkar, eller bara förvärkar. Den gick smidigt (för att vara en förlossning:)) och efter 8 h från första värken är Melissa ute. andra gången vaknade jag på natten och då var värkarna ordentliga. De var mellan 1-2 min med 10 minuters mellanrum. Det fanns ingen tvekan om att det var på gång då. Vi hann knappt lägga oss i förlossningssängen förrän hon var ute. 4h från första värken tills Tuva var ute 🙂 De brukar säga att andra förlossningen är lättare och så var det för mig! Kram

 2. Anette

  Hei Josefin. Jeg har to jenter og den siste ble født for snart 1 år siden. Det var 2 helt forskjellige fødsler og den siste gikk som en drøm. Min jordmor sa at som regel er fødsel nr 2 mye “lettere”. Kroppen har gjort det en gang før. Hadde det ikke vært at vi bare skal ha 2 barn så ville jeg gjerne gjort det igjen. Min første datter fødte jeg i Norge og den andre i Tyskland hvor vi bor fortiden (min mann spiller håndball i Tyskland). Jeg var mer fornøyd med å føde her enn i Norge faktisk. De hadde mye mer tid til meg og epidural som jeg ikke fikk med min første var ikke noe problem. Uantsett er alle fødsler ulike og jeg ønsker deg lykke til med din. Det gjør vondt når det står på men såååå verdt det. Takk for en fin blogg, kjenner meg mye igjen med all tid som vi “fruer” er alene når våre menn må trene og spille kamper.

 3. Alice

  Vänd allt det negativa till nåt positivt. Försök tänka positivt hela tiden – vilken tur att hon inte kommit ännu så att vi hunnit fixa allt. Vilken tur att hon inte hunnit komma ännu så att jag får massvis med kvalitetstid med Lucia och kan förbereda henne. Vilken tur att hon inte hunnit komma ännu så att jag kan ta en lång dusch och inte behöva passa upp på en bebis ännu…. osv. ja du förstår nog. Vet att det är jättesvårt att tänka positivt i jobbiga situationer och det finns inget mer irriterande än folk som snackar om att man ska vara positiv när man känner sig nere och allmänt negativ. Jag vet. Men jag vet också att det ligger nåt vettigt i att tänka positivt. Inte bara för omgivningen utan för dig själv. Det är även då när du minst anar det som allt kommer ske och det är då du får en bra förlossning.
  Vill du bli advokat så ska du inte tänka – hoppas att jag kanske kan bli advokat. Utan du ska tänka – jag kommer bli advokat. Det är psykologi och det fungerar. Du ska alltid vara bestämd när du tänker på vad du ska göra och vad som ska hända. Så positiva tankar &…. denna förlossning kommer gå kanon!

  Håller tummarna, lycka till! Kramar.

 4. Kajsa

  Hej hej!
  Fick min andra tjej den 4/9, blev igångsatt med gel för art mjuka upp. Livmodern på mån. 1/9, men värkarna startade den 4/9kl. 09.45, och kl.13.09 kom hon ut i v. 36+3 helt perfekt Precis som sin stora syster:) största skillnaden denna gången för mig var att de knappt gjorde ont!! Visst kändes det! Men inte alls som första gången! Krystningen gick på 9 minuter, och fick inte en enda bristning eller behövde sys något. Jag är så otroligt nöjd med hela förlossningen!! De jobbigast som jag inte va beredd på va eftervärkarna de första 2 dygnen! Det va jag inte beredd på att de skulle smärta så!
  Lycka till!

 5. Lina

  Förstår din ivriga väntan! Så spännande!:)

  Min förlossningar va två helt olika!
  Liam tog 68 timmar från första riktiga värk, allt gick såklart bra men i slutet va jag riktigt trött så jag orkade knappt krysta.
  Med Jamie va de en helt annan sak, från första värk tog de ca 6 timmar och de va verkligen en helt perfekt! Allt gick så bra, jag va så medveten om vad min kropp höll på med och man visste exakt vad som väntade!;)
  Krystandet skötte kroppen typ själv och ja skulle alla förlossningar va så skulle jag föda barn varje dag!:)

  Håller tummarna att lilla L tittar ut snarast!