Josefin Lustig

My second birth

1-DSC00292
Den 19 September kl 14.30 hade jag en kontroll på sjukhuset för att se hur mogen jag var. Vilket visade sig att jag var ganska mogen så han gjorde en svepning på mig för att förhoppningsvis få igång det lite. Skulle inget hända av sig självt under natten så fick jag en tid för att ta vattnet vid 8 på morgonen. Vilket inte behövdes eftersom hon redan var ute innan dess! Allt gick väldigt fort. När jag kom hem från sjukhuset efter svepningen hade vi fredagsmys som vanligt, tacos och idol. Jag började ana lite känningar här och där men inget jag funderade över. Tänkte att det var värk från svepningen. Somnade runt 11 på fredagskvällen och vaknade vid 1 tiden av ont i ländryggen. Försökte somna om men det var för obekvämt. Började klocka värkarna och det startade med 10 minuters mellanrum och smärtan ökade. Till slut var det 5 minuter och då ringde jag in till sjukhuset, där sa dom att jag skulle ta ett varmt bad och komma in när värkarna var med 3 minuters mellanrum och varade i 1 minut. Jag tappade upp ett bad och när jag skulle hoppa i var det iskallt, så inget bad blev det för mig. Vilket kanske var lika bra! En stund efter kom värkarna med 3 minuters mellanrum men varade bara 30-45 sekunder så jag ringde in igen. Fick svar att komma in när vi var redo. Drack ett glas oboy, försökte få i mig någon macka vilket var omöjligt. Sen åkte vi in strax efter kl 2. Vi fick sätta oss i väntrummet och vänta på en ledig säng i kanske 10 minuter. Vi fick dela rum med en massa andra till en början, var bara draperier för. Där fick jag lustgas och sen undersökte hon mig och jag var då 5 cm öppen. Bestämde mig för att bara köra på lustgas för hon trodde det skulle gå relativt snabbt. Värkarna blev bara starkare och starkare och jag försökte tänka att detta är bra, för då händer det saker! Fortfarande kvar i samma rum gick vattnet, samtidigt som jag hade en värk. Det var en häftig känsla, med Lucia fick dom ta vattnet. Här gick det av sig självt och då var det dags att bli förflyttad till förlossningssalen. Jag började känna ett tryck redan innan jag hann sätta mig i rullstolen och blev lite rädd att vi inte skulle hinna dit. Ingen lustgas på väg till nästa rum så jag andades in ordentligt och så körde vi dit. Hann just dit innan nästa värk kom och jag fick snabbt tillbaka gasen. Jag hann bara lägga mig ned och sen började jag känna ett jäkla tryck. Efter en stund såg jag att hon började fixa ordning med handskar och diverse. Då tänkte jag är det redan dags?! Några värkar senare säger hon att vid nästa värk är hon ute. Huvudet tänkte jag då, men nej plötsligt var hela hon ute. Jag hade alltså inte en aning att huvud var ute ens. Allt gick så fort och jag fokuserade på att andas sakta i lustgasen. Jag klämde hårt i Mikaels hand samtidigt. Det häftiga är att jag knappt krystade, min kropp gjorde allt åt mig. Jag fick upp henne på bröstet och hon skrek! Mikael fick klippa navelsträngen och vi fick mysa länge tillsammans. På morgonen fick vi ett nytt rum där vi fick sova någon timme. Ett rum med andra och draperi mellan. Ingen vidare sömn. Efter några kontroller märkte dom att Lexie inte höll temperaturen uppe så efter några försök att värma henne hud mot hud så fick hon åka upp och värmas i kuvös. Fick tillbaka henne några timmar senare i hopp om att få åka hem. Men jag och Lexie fick sova kvar en natt och på söndagen vid 3-tiden fick vi äntligen åka hem. Vi fick ett eget rum att sova i sån tur var.

Den 20 September, på beräknat datum kom Lexie ut 04.16. 50 cm lång och 3340 gram.

Jag måste säga att jag hade en otroligt bra förlossning. Själva förlossningen kunde inte gått så mycket bättre. Jag mådde bra efteråt och allt gick bara så bra. Jag har bara en härlig känsla såhär i efterhand. Stor skillnad på första och andra förlossningen, 22 timmar av smärta jämfört med just över 3 timmar.

 Use the translator for English, way too much to translate for me. 

1-DSC00311

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Först och främst, jätte grattis. För det andra känns det kul att läsa att förlossningen gick bra. Väntar mitt andra och känner mig livrädd inför förlossningen den här gången, hoppas detta vänder 🙂

  1. Josefin Lustig

   tack! 🙂 Jag var också rädd inför denna. Men det behövde jag absolut inte vara såhär i efterhand. Så mycket lättare andra gången! Det kommer gå toppen för dig med 🙂 Lycka till! Kram

 2. Ida

  Åh vad skönt att allt gick bra! Såhär i efterhand, tänker du att det kan vart epiduralen som gjorde att det tog så lång tid första gången jämfört med andra? 🙂 alltid så spännande att höra andras förlossningar och tankar kring dom 🙂 Grattis till 2 jättefina tjejer! 🙂

 3. Elin

  alltså Lucia, så himla söt och stolt!! 🙂

  När jag läser det så tänker jag ”ja men, föda barn kommer man ju fixa i framtiden” haha! 😉