First try! – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Annons

First try!

1-DSC00650Jag testede just att ge Lexie flaska, det gick hur bra som helst. Hon tog den på en gång! Jag hade räknat med en 2 veckors kamp som med Lucia. Hon vägrade ta den. Men hon tog inte napp heller så det kanske är det som är skillnaden. Så otroligt skönt! En lättnad för nu behöver hon inte sitta fast med mig. Hon fick vaccin idag också, en i varje lår. Hon skrev i någon sekund sen blev hon glad och log. Duktig tjej! Nu är hon dock lite varm, men det hör väl till efter man fått vaccin.

Nu behöver jag lite tips från er, vilka flaskor är bäst? Jag tänker främst på luft i magen. Sen har jag förstått att plast inte är bra? Så en glasflaska som inte ger luft i magen.. Lucia använde MAM när hon var liten. Nu körde jag med Tommee Tippee för att vi fick de med steriliseringsmaskinen.

I tried to give Lexie the bottle today, went so well. She took it right away! I was expecting 2 weeks of hard work. As it was with Lucia. She refused the bottle for a while! Such a big relief now that I know she takes it. She had 2 jags today as well, she cried a few seconds and then she was smiling away again. Good girl! She is a bit warm now, hopefully that´s away in the morning. 

I need some help from you now, which bottles are the best ones? I´m thinking about air in the belly. And I have heard that it´s not good with plastic anymore? So a glass bottle then.. Lucia used MAM and now I used Tommee Tippee for Lexie because they came with the sterilizing machine.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Michelle

  Vår barnmorska på BVC rekommenderade oss att köpa en flaska från calma om man ville amma samtidigt, just för att den flaskan var rätt “likt” bröstet , för barnet måste suga och få upp som ett vakuum för att få ut något. Vad jag förstod 🙂

 2. Izabelle

  Hej!
  Håller med tidigare kommentar. Fasen va är stark och klarar av mycket själv! Stor eloge till dig!
  Jag fixar inte ens hälften och jag har bara ett barn och en närvarande sambo! =)

  Jag tycker att Dr Browns flaskor är helt överlägsna! Vi hade MAM “anti kolik” först men det var inget anti med dom! Det kom så mycket luft så lilltjejen stoorskrek varje gång.

  Lycka till! =)

 3. Anna

  Josefin, jag vill bara säga hej och att DU ÄR SÅ JÄKLA GRYM! Fasiken vad du roddar och fixar, själv. Det är ingen picknick att vara ensam med två barn. Det sliter som tusan och man tror att man ska gå sönder ibland. Och du gör det dessutom i ett annat land. Hatten av tjejen, du är skitduktig.
  Stor kram från Anna

  1. josefinlustig
   Josefin Lustig

   Hej och TACK! Nej det är inte lätt alla gånger. Ibland vill man bara lägga sig ned och gråta en skvätt, haha 🙂 Tusen tack. Det värmen verkligen att höra och man behöver få höra att man är duktig ibland. KRAM

 4. Lina

  Här kör vi också MAM när båda va små använde vi anti kolik flaskorna. Funkade toppen;) sen att dom finns i en mängd olika fina färger e bara ett plus för mej;)

 5. Clare

  The tommee tippee ones are good and are handy for carrying around. If she struggles with colic/wind then use the Dr Brown’s bottles – they’re really good.

 6. Ida

  Åh vad skönt att hon tog den direkt! Tror du fått in snitsen nu också jämfört med första gången du skulle ge Lucy! På Neo i Uppsala rekommenderade vi Dr Browns flaskor. Jag kör på plast, de ska ju vara giftfria. Man kan tänka på att byta ut dem med jämna mellanrum. På ex sodastreams flaskor står ett bäst före datum, vi hade överskridit det med 2 år (!!) kram!

 7. Jennie

  Här hemma använde vi mam flaskor, smidigt att kunna sterilisera dom i mikronHär hemma använde vi mam flaskor, smidigt att kunna sterilisera dom i mikron sen är dom ju givetvis giftfria 🙂

 8. Viktoria

  Hos oss har vi oxå kört på MAM, den som heter anti colic! Det är nån typ av ventilation i botten på flaskan som gör att det inte blir luft & bubblor! Kanon bra tycker jag

 9. Ida

  Personligen så tycker jag inte plast är någon fara så länge dom är giftfria, vilket många flaskor är 🙂 Alice flasvägrade också i början och då var Tommie tippee den enda som dög efter att ha provat en hel uppsjö 🙂 Men det är också den flaskan jag gillat bäst, den verkar så mjuk och skön 🙂 Och vi har aldrig haft nå problem med luft i magen efter att ha använt den så jag tycker ni har den bästa redan, Haha 🙂

 10. Paulina

  Hej! Min dotter har kört på MAM flaskor sedan hon var ca 4 veckor hon också. Nu är hon snart 1,5 år.. Tiden går så fort. Du har en jättebra blogg och jag inspireras av dig. Både kläder och stil men också frågor om barnen. Du är en verkar vara en sån fantastisk mamma Josefin! Kram på er

Annons