Second baby – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Second baby

1-DSC00607Här är min mage efter graviditeten med Lexie. Mycket mer bristningar och lös hud denna gången. Hade inga synliga efter Lucia. Måste säga att det är en stor skillnad på att få tillbaka formen på första och andra. Tar längre tid efter andra barnet tycker jag. Nu har jag äntligen kommit igång med träningen för att stärka upp kroppen igen. Hormonranden är kvar, kommer inte ihåg hur länge den brukar vara kvar?!

Om jag är deppig över att jag fått en massa bristningar? Inte så farligt faktiskt. I början kändes det lite ledsamt men nu när jag ser vad denna mage har skapat så bryr jag mig inte speciellt mycket. Så stor som den har varit två gånger är det inte konstigt att den fått några ränder.

Here´s my belly after the pregnancy with Lexie. Way more stretch marks and loose skin this time. Didn´t have any visible stretch marks after Lucia. I have to say it´s a big difference to get the shape back the second time. Need some more time after the second baby. I´m finally back working out now, to get a strong and healthy body. 

If I´m sad about getting stretch marks? Not too bad. In the beginning I was a bit upset but now when I see what this belly has done I don´t care about them. My belly have been SO big two times now and I got the best thing from it. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin Johansson

  Så fin! Jag tycker att det är så fint att läsa en blogg som känns så ärlig och öppen- en förebild! Bristningar eller ej så är du fantastiskt vacker, och vilka fina tjejer! Mina små har lämnat ränder efter sig också- men vi mammor är ju tigrar så att vi får ränder känns rätt väntat 🙂 kramar från Umeå till dig och din fina familj

 2. Josefin

  Tack för att du visar. Min dotter är 5 månader och min mage ser likadan ut. Det pratas mycket om mamma-magar men ingen visar de facto hur de ser ut. Jag tycker fortfarande att min är jobbig att titta på men sen tänker jag på den lilla fröken som växt där inne och då känns det lite bättre. Tror bara att det måste få gå lite tid. Du ser fantastisk ut!

  1. josefinlustig
   Josefin Lustig

   Ja ibland kommer man säkert störa sig på bristningarna. Men just nu orkar jag inte lägga så stor vikt i dom. Finns viktigare saker att oroa sig över 🙂 Så länge jag går ned mina extra kilon och får träna och bli starkare så bryr jag mig inte så mycket om bristningarna. Man får göra det man kan och nöja sig med det 🙂

 3. Angelica

  Brukar aldrig kommentera på någon blogg jag läser men nu känner jag att jag måste. Tycker det är fantastiskt bra att du visar hur det kan se ut efter förlossning men att det ändå är värt det och att det är en struntsak när en tänker på hur grymma våra kroppar är som klarar det. Tummen upp!

 4. EJ

  Hi Josefin, I really enjoy reading your blog and love your style. Your photographs, especially of the children, are such good quality. I am expecting my first child next year – do you still recommend the Sony A5000? Need to get a new camera for when the baby comes! Would love a blog post on photography tips!

 5. Erica

  Det är så skönt att se det “operfekta”! Så man själv slipper känna sig som ett ufo. Min bebis blir två månader idag. Jag har inte kommit igång att träna ännu. Jag vet inte alls hur jag ska träna magen. Tipsa gärna om hur du gör! 🙂

  1. josefinlustig
   Josefin Lustig

   Åh då är våra nästan lika gamla! Då måste du köpa boken jag tipsade om för några dagar sedan. Träning för nyblivna mammor! Där går hon igenom steg för steg. Med bra övningar. Körde mitt första pass från boken igår och idag var jag öm i magen så det känns att det tog. Övningar som man kan göra hemma medan de små sover, perfekt! 🙂

 6. Elin

  Du är ju fantastisk som har burit och fött två fina barn, det ska synas på kroppen och din mage ser ut som en vanlig mage för någon som ganska nyss har fått barn. Känn ingen press och stress att se ut som du gjorde innan för snabbt!
  Tycker det är så skönt att du alltid är så ärlig och säger vad du tycker/känner! Uppskattas verkligen! Kram

  1. josefinlustig
   Josefin Lustig

   Ja kroppen är bra fantastisk! Nej jag känner ingen större press, men det är en skön känsla av att känna sig stark. Nu har man liksom ingen större kraft i kroppen. 🙂 Kul att det uppskattas, försöker vara så ärlig som jag kan. Kram

 7. Johanna

  Min mage ser likadan ut! Födde mitt andra barn för fyra månader sen. Båda mina döttrar föddes med akut kejsarsnitt efter två katastrofalt jobbiga och långdragna förlossningar. I början tyckte jag det kändes jättejobbigt att min mage skrumpnat ihop totalt. Jag trodde den skulle se ut som efter förra gången. Men jag tror att det hade med att jag hade så ont i kroppen och att jag inte alls kände mig som mig själv de två första veckorna. Men nu känns det ok. Mina döttrar är det bästa som hänt mig och att ha en skrynklig mage som är alldeles randig med ett ärr på känns verkligen som en petitess såhär med lite distans. 🙂 Våra kroppar är verkligen grymma! 😉

  Du verkar vara en jäkligt härlig tjej och en grym mamma! Så kul att du delar med dig av ditt liv. 🙂

  1. josefinlustig
   Josefin Lustig

   Ja när jag insåg att jag fått bristningar blev jag lite ledsen, men när man sen ser vad man får istället så är det ju värt det. 1000 gånger om. Visst är huden lite slappare än vanligt, men det kanske drar ihop sig senare med lite träning. Man vet aldrig 🙂 Ja första veckorna är ju en berg och dahlbana i sig. Tack snälla! Kul att ni vill följa mitt liv här.

 8. Lina

  Älskar att du lägger upp detta och att din blogg är så genuin och ärlig. Även om du verkar ha det tufft! Du känns som en frisk fläkt bland alla andra bloggare, när du visar den oglamorösa sidan av att vara “fotbollsfru”. Jag har själv bott i UK och känner igen saknaden av familj och vänner! Hoppas din tid att av “självförverkling” kommer snart 🙂