Josefin Lustig

Trying out some food

1-DSC_0667 1-DSC_0674 1-DSC_0677 1-DSC_0681 Januari 2015 Glasgow4Lexie har testat lite smakisar. Lite skeptisk men det går bra! Vi går sakta framåt. Men det är svårt att veta hur sakta/snabbt man ska gå. Någon som har några tips? Jag hoppas att Lexie blir bättre med maten än vad Lucia är. Hon är så kräsen! Hur får man barn att äta allt? Kan behöva alla tips som finns, haha.

Lexie vaknad precis från sin nap. Hon sover inte mer än 20 minuter. Helt hopplöst. Man hinner ju knappt göra något innan hon vaknar igen.

Lexie have tried some food. She´s a bit sceptic but it goes ok! We are doing it slowly. But it´s hard to know how much to give and how fast to move on. Any tips? I hope Lexie will be better than Lucia with the food. She is so picky! How do you get the kids to eat everything? I need all help I can get, haha. 

Lexie just woke up from her nap. She doesn´t sleep more than 20 minutes. Not time to do much on those naps. 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  hmm, kommer ihåg när jag var liten så gillade jag när maten inte var som vanligt, utan när det var typ karamellfärg i pastan så att den blev rosa/blå/grön (eller någon annan färg), sen kan man göra korv med spagetti igenom (googla för att se hur de ser ut) det ser lite kul ut så då kan det bli lite roligare att äta. Sen såklart säga att hennes favoritfigur på något tvprogram eller liknande också äter den maten som ni äter! Sen kan man alltid göra maten i olika former, typ korven/kycklingen eller vad det än är i olika former med hjälp av pepparkaksformar 😀

 2. Ane

  Første gangen hun fikk lagde vi bare en smaksporsjon, veldig tynn grøt. Hun syntes det var godt og viste tydelig at hun likte det. Vi fortsatte med det i 3-4 dager. Etter det lagde jeg grøten tykkere og økte på mengden. Det gikk ganske fort med at hun fikk vanlig porsjon, siden huk likte det så godt. Vi bruker Nestle sin risgrøt med smak av mais og banan. ( i norske matbutikker tror jeg det er den eneste typen til barn på 4 mnd. Jeg fant iallefall bare den. Tenker å gå over på en type havregrøt om en stund. ) Når vi skal begynne å gi henne middag tenker jeg å lage deg meste selv og fryse det ned i porsjoner 🙂 Håper dette ga deg litt råd 🙂

 3. Ane

  Jeg har en jente på litt over 5 mnd. Vi starter med å gi henne grøt til kvelds for ca 1 mnd siden. Ellers får hun melk, hun greier seg med det. Vi venter med å gi henne middag til vi ser at behovet er der. Et tips er å la henne smake på banan med skje for å la henne kjenne nye smaker 🙂 Et annet spm, ser hun sitter i stol? Greier hun å sitte selv allerede? 🙂

  1. Josefin Lustig

   Ger du henne en hel portion gröt eller bara smakportion? Stolen är väldigt bra för man kan flytta fram ryggstödet så hon sitter väldigt bra i den. Hon är rätt stadig och kan sitta en stund själv på golvet innan hon tappar balansen.

 4. Anette

  Hej Josefin ! Ett tips är att prova flera gånger med samma mat och skära upp det lite roligt och inte ge upp så lätt. De lär sig snart att om jag skriker eller inte äter så får jag något annat men om du väntar ut så äter hon nog tillslut när hon är hungrig. Emelie och Paulina fick nästan aldrig annan mat än vad vi åt möjligtvis lite mindre starkt , fast de gillade allt som smakade mycket. Men man vet aldrig vad som funkar till 100% utan man får prova sig fram. Lycka till med dina fantastiskt söta, fina döttrar!! Du är en super duktig mamma som fixar så mycket själv!! Kram Anette