Enough is enough – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Enough is enough

Mycket klagande på att jag är trött osv just nu. Men jag är i en sån period där jag känner att jag inte orkar mer. Det har vart så intensivt med att starta upp företaget och designa alla kläder och vid vissa tillfällen så har jag bara velat skita i allt. Allt skedde på en så kort period och det var mycket att göra. Jag kände att jag var tvungen att designa så mycket olika plagg för att ha en bra grund på webshopen. Sen så gick det bara av farten och helt plötsligt hade man satsat över 500 000 på något som kändes som en bra idé. Det är inte bara mycket jobb utan väldigt mycket press med tanke på hur mycket man satsat på något man brinner för. Eftersom att jag eftersträvar bra kvalitét så blir också priserna högre. Vet att vissa tycker att priserna är höga, men ska detta gå runt så måste jag sätta ett pris utifrån det jag lagt ut på allt. Då kanske ni förstår. Sen så har man alltid den tveksamheten då man inte vet om någon kommer köpa/gilla ens plagg, som man lagt ned så mycket tid och energi på. Man tänker att vänner och bekanta ska köpa men när de inte gör det så börjar man ju fundera om någon kommer vilja köpa. (ÄLSKAR er som köpt och stöttat mig i detta. Ni är underbara!) Man blir så känslig när man lägger ned hela sin själ i något. Nu när min man har börjat säsongen igen med dubbla matcher, långa bortamatcher osv så känner jag att jag inte räcker till. Inte som mamma, inte som matte, inte som egen företagare och jag får absolut ingen tid för mig själv. Jag som egen person finns inte just nu. Jag behöver en paus, en semester. Bara få vara. Saknar att få vara Josefin, inte bara vara en mamma. Lite egentid behöver alla. Jag behöver få sakna mina barn lite och jag tror att dom behöver sakna mig. Man behöver sakna varandra då och då. Jag hade behövt en weekend med vuxentid. Äta middag, ta ett glas vin eller två för mycket och kunna sova till i alla fall 9 på morgonen. Men eftersom att det inte finns möjlighet till sånt i mitt liv så får jag släpa med mig barnen på all-inclusive så får vi i alla fall lite miljöombyte och semester ihop. Nog tjatat från mig, nu vill Lucia ha ett glas mjölk. På en gång!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Bättre sent än aldrig! Jag beundrar dig för att du satsar på det du brinner för, och tvivlar inte en sekund på att du kommer lyckas. Jag älskar mina byxor som jag fick hem för ett tag sedan, och har försökt att marknadsföra dem så gott jag bara kan till vänner och bekanta. Och det här med att räcka till, jag vet hur det känns. Men vi kan bara göra vårt bästa och det är guld värt. Kram

 2. Melli

  Jag blir rörd och ledsen när jag läser ditt inlägg!
  Du verkar vara en så himla god och fin människa!
  Jag önskar jag kunde skriva något som skulle hjälpa dig i dina tankar.
  Jag utgår alltid från mig själv som jobbar heltid och lite till och min sambo med och vi har en son på 4 år som går i förskolan mellan 07-16 och helgerna har vi vår tid och jag älskar min lilla familj mer än allt annat och skulle så klart göra allt för dem men jag som vet hur jag fungerar skulle aldrig klara av att vara hemma heltid. Jag skulle bli rent ut sagt galen.. Man behöver känns att man fyller någon mer funktion än mammarollen och fru/sambo.
  Egna förverkligande, egen tid osv så egentligen ät mitt råd att fundera över vad som är viktigast för dig för att du ska må bra och utifrån det arbeta fram olika vägar till att skapa den vardagen du önskar, en vardag som får dig att må bra;)
  Dessutom har du kommit en bra bit på väg genom att starta eget och kämpa på med det!
  Lycka till och hoppas att du inte misstolkar min kommentar utan tänker mer på dig själv!:)

  Kram

  1. josefinlustig
   Josefin Lustig

   Vad gullig du är. Det största problemet ligger nog i att jag är dålig på att be om hjälp. Har nästan aldrig barnvakt även om det ibland hade behövts osv. Ja precis, ibland behöver man känna att man är mer än bara en mamma. En egen person. Jag får försöka jobba på det helt enkelt, känna att det är okej att be om hjälp. Kram!

  2. Madelene Rönnblom

   Jag kommer inte ihåg vad jag fick…men det räckte gott och väl till att shoppa alla roliga kläder i Frankrike…Jag betalde ingenting för boende mat eller annat…pengarna gick till att se mej omkring och shopping 🙂
   Jag fick en jättemysig kontakt med familj och blev mer som storasyster till barnen och sällskapstjej till mamman..Pappan i familjen jobbade och reste mycket i jobbet så han såg jag bara tvätten av 😉
   Tänkte mest på att om du har svårt för att be om hjälp så hjälps man mer åt på det här sättet än att ngn ska göra jobbet åt dej… 🙂

 3. Madelene Rönnblom

  Ni har aldrig klurat på att ha en aupair eller liknande? 🙂
  Var “aupair” i en svensk familj som bodde i Frankrike när jag var yngre, pappan jobbade 24/7 och mamman var
  hemma med 2 barn….Jag var lite hushållerska lite barnpasserska lite sällskapsdam….jättemysigt att bo och hjälpa till i en familj på det sättet….

  1. josefinlustig
   Josefin Lustig

   Alltså tanken har väl slagit mig, fast jag vet inte om jag hade velat ha det. Jag är som sagt dålig på att be om hjälp och gör helst allt själv även om det ibland blir för mycket. Hur mycket fick du betalt som aupair? 🙂 Sen att ha någon annan bo hemma hos oss hela tiden hade nog känts lite konstigt. Eller ovant bara 🙂

 4. Emma

  Och jag är avundsjuk på dig som har två fina barn, en annan för gå igenom jobbiga misslyckade ivf försök.. Men förstår dig ändå.. Hoppas du får en bra semester och du är grym, som mamma, som fru och verkligen som designer!!

 5. Sandra

  Åh. Hade jag känt dig hade jag mer än gärna tagit barnen en dag så du bara kunnat få egen tid och vara Josefin!

 6. Clare

  Of course – I read your blog all of the time, I love it. I know it might sound silly but I love you even more after knowing that you’re ‘normal’ and you get stressed too! Hehe. I think a lot of people – unfairly – think that because Mikael is a footballer then your lives must be wonderful…unfortunately it doesn’t work like that!!

  I know that she’s still very young but could you maybe enroll Lexie in nursery for 1 day per week, or even half a day? Just to give yourself some breathing space. I feel bad putting my daughter in nursery when I’m not at work but I need some time to be me!

  1. josefinlustig
   Josefin Lustig

   Thank you. No it doesn´t work like that, I wish. Haha 🙂 It´s not that perfect that people might think. Of course we have bad days and problems in our lives even thou my husband plays football. Yes I´m thinking about putting her to Nursery earlier than Lucia. She was 2. So maybe after she is 1 or something. We´ll see 🙂 Yes you should´t feel bad. We need some space to just be us.

 7. Clare

  Huge hugs. I used google translate so I’m sure it wasn’t perfect but I understand what you’re saying.

  It’s difficult enough to be a mum of 1 and have a ‘life’ and career of your own without being a mum of 2 and not having the physical support of your husband (I’m not saying he’s not supportive, he’s just not THERE). You put a lot of pressure on yourself because you have high standards – you’re a great mum and wife from what you say on here, you always look amazing and dress so well, it’s easy to think that everything is good for you, but looks are deceiving and you sound like you’re just a bit overwhelmed.

  I wish I could say something that would help but there is nothing, really. Just hang in there and keep doing what you’re doing and know that a lot of people – myself included – admire you hugely.

  1. josefinlustig
   Josefin Lustig

   Yes I didn´t have the power to write everything in English as well. Just that you took the time to write makes me happy. Thanks for that! Yes I think I´m just a bit overwhelmed. I need a break and do something fun. Take care of myself a little bit. Everyone else comes before me. xx

 8. Lisa

  Du är verkligen en supermänniska. Läser de andra fotbollstjejernas bloggar och det känns som deras och deras mäns föräldrar är och hälsar på mer och hjälper till? Men era föräldrar träffar ni mest om ni kommer hem till Sverige?

  1. josefinlustig
   Josefin Lustig

   Det är jag absolut inte, men tack! Ja alltså vi har inte supermycket hjälp men Mikaels föräldrar kommer hit då och då. Mina föräldrar har aldrig vart här. Jag hade behövt en barnvakt som är lättillgänglig tror jag, men jag är så otroligt dålig på att be om hjälp. Jag kör på tills jag stupar. Sen ber jag inte om hjälp i slutändan ändå. Något jag borde bli bättre på 🙂

 9. Linnéa

  Hej Josefin!

  Jag läser din blogg varje dag men har inte kommenterat tidigare.
  Jag är grymt imponerad av allt du hinner med och dessutom startar upp ett företag mitt i allt med barn, man på resa, hus…

  Kämpa på så kommer allt till slut att lösa sig!

 10. Alice

  Tycker att du är grym & alla dina plagg är riktigt snygga! Fortsätt kämpa, det kommer lösa sig i på vägens gång med allting, så länge du brinner för det.
  Du är grym & jag är säker på att dina döttrar kommer se upp till dig & tycka att du är en riktig förebild som klarade allt detta!
  Massa Styrkekramar till dig!!!
  <3

 11. Elin

  Åh vad man önskar att man kunde göra något för dig! Du är verkligen en förebild som fixar med allt, men såklart finns det ju en baksida med det också. Hoppas verkligen ni kan ta er iväg på en semester där även du kan få slappa och bara vara Josefin. Lite egentid i vardagen get verkligen energi, något som man önskar du skulle ha mer av! Stor kram! (Och du vet var jag finns om det finns plats i väskan- varje dag!, haha 😉 )

  1. josefinlustig
   Josefin Lustig

   Tack! Ja egentid är det brist på just nu. Men man får ju skylla sig själv lite också då man är dålig på att ta tid för sig själv. Det blir mest ett projekt att skaffa barnvakt osv så då struntar man i det. Kram

 12. Josefine

  Stor Kram! Har precis haft en liknande dipp…men du ska veta att du är en grym mamma J! Men som du själv skriver är det viktigt med lite egentid! Vi finns ju här i Grekland om ni vill komma förbi! Kramisar

 13. Trine

  Du e en superwoman Josefin! Skjønner følelsen av å ikke strekke til… Du er kjempe tøff som har gått inn for drømmen din. All min beundring går til deg! Kom dere av gårde på ferie, ta litt fri og kos dere ☀️ Stor klem!

 14. Ida

  Förstår att du längtar efter att bara få vara dig själv, slippa tänka på allt runt omkring barnen som mat, sömn, blöjor osv! Alla behöver få vara sig själva och bara vara ibland! Hoppas du får lite energi på utlandsresan 🙂 kram

  1. josefinlustig
   Josefin Lustig

   Ja alltså känns som jag inte finns, jag är bara en mamma och det är allt jag gör. Blir avundsjuk på folk som gör sig fina och går ut och äter middag i lugn och ro, haha. Inlåst i ett hus med 2 barn och en hund är ingen höjdare alla dagar i veckan. Men men 🙂 Ja får hoppas vi tar oss iväg på någon resa. Kram