I miss Sweden – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Annons

I miss Sweden

DSC_0963 DSC_0951DSC_0866Man är aldrig nöjd.. Jag saknar Sverige nu! Skulle vara mysigt med en höst i Sverige. Saknar att sitta där i soffan och mysa i stugan, att äta frukost där på morgnarna med min lilla familj.

Har just ätit middag, köttbullar och makaroner. Är det därför jag saknar Sverige just nu kanske? Eller så är det för att min man är där just nu. Avis! Bara andas lite Svensk luft, äta lite lösgodis och köpa en loka typ. Ikväll ska jag se Idol i alla fall. Vet ni vad jag ser framför mig, vi bor i Sverige i vårt nybyggda hus med allt det vi själva vill ha (för en gångs skull), barnen går i skolan och har kompisar på gatan, jag har min egen Little one & I butik där jag jobbar. Mikael får väl vara hemmapappa med ett till barn eller nått, haha. Ombytta roller! Han får gärna vara gravid dock, jag kan föda barn. Inga problem! Vara gravid 9 månader, nä. Inget jag längtar efter direkt.

You are never happy.. I miss Sweden now! Would be cosy with autumn in Sweden. Miss our summer house, having breakfast there together. 

Have just had meatballs for dinner, might be why I miss Sweden right now? Or is it because my husband is there right now? Jealous! Just wanna feel the fresh air, have some candy and by a Loka (sparkling water with taste). I´m gonna watch Swedish Idol tonight, always something. Do you know what I see in the future, us living in a new house with everything that we want in a house (for once), kids going to school and having friends on the street, I have my own Little one & I shop where I work. Mikael can be a stay home daddy with another kid or something, haha. But I would love if he could be pregnant thou, I can give birth. No problem! But being pregnant for 9 months, no thanks. 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Åsa

  Vi har en cavalier king Charles spaniel! 😀 flygbiljetten ligger på 600kr extra vilket är super bra! Turin ligger ca 1h från Milano så jag tror fler svenskar söker sig dit istället för här… Turin har super fint universitet men det finns bara ett fåtal kurser på engelska.

 2. Åsa

  Tack tack tack för svar! 😀
  Har precis skrivit in mig på språkkurs och ska även fixa ett gymkort. Jag är tillsammans med Pontus Jansson som spelar i Torino. Bloggade ett tag innan och det rullade på en tid sen rann det ut i sanden… Haha! Har du tips på någon bra bloggportal? Finns cirka 100 svenskar här i Turin och dom har jag pratat med lite då och då men tyvärr är dom väldigt mycket äldre än vad jag är men samtidigt är det skönt att höra hur dom har kommit till rätta! Vi har nämligen också precis skaffat en hund och som tur är får hon flyga tillsammans med oss i cabinen!

  1. josefinlustig
   Josefin Lustig

   Det är inte många svenskar som pluggar där då? 🙂 Hm, nja är inte så insatt i alla bloggportaler just nu tyvärr. Kul, vad har ni för hund? 🙂 Vad kostar det att ta hunden mellan italien och sverige? 🙂

 3. Åsa

  Hej Josefin, stort tack för att du bloggar om ditt liv som fotbollsfru. Du har hjälp mig så himla mycket eftersom jag själv bor utomlands med en fotbollsspelande pojkvän. Jag undrar mest om du har några tips om hur du fördriver all denna tid… Jag känner mig ofta ensam och väldigt vilsen i min vardag. Vi bor i Italien där allt är väldigt annorlunda jämfört med Sverige. Jag förstår att barnen och ditt företag fyller ditt liv med mycket glädje och tid men har du ändå några tips? En annan fråga gäller er vovve, hur gör ni med henne när det är landslagsuppehåll eller snabba besök i Sverige? Flyger ni med henne eller kör ni bil hem?

  1. josefinlustig
   Josefin Lustig

   Hej. Tack för att du läser! Vad kul, vilket lag spelar han i? Skönt med Italien, även om det kan vara lite svårt. Jag skulle säga att min blogg alltid har hjälp mig, även när jag inte hade barn. Den har öppnat många dörrar och gett mig många vänner faktiskt. Dessutom har du alltid något att göra om du har tråkigt. Vara kreativ och hitta på blogginlägg osv. Annars kanske du kan gå på en kurs i Italienska? Har du försökt söka och se om det finns några svenskar där ni bor? google, facebook osv 🙂 På sommaren kör vi hem med hunden, det tar lång tid så det gör vi bara på sommaruppehållet. När vi åker iväg kortare stunder så har vi en kompis som tar hand om henne, innan hade vi en familj här som tog hand om henne när vi ville iväg. Det gäller att skapa såna kontakter, gärna tidigt. Då känner man sig mer hemma och inte lika fast. Hon kan flyga också, men det är så speciella regler till UK så det blir komplicerat. Hon måste dessutom sitta i lastutrymmet trots att hon går under viktgränsen för att få vara i kabinen. Men vi ser det inte som några större problem att ha hund, allt går bara man vill 🙂

 4. My

  Vad använder ni för sida att kolla svensk tv på? Har försökt i åratal man aldrig lyckats hitta nått som funkar i uk?

Annons