Josefin Lustig

Att ha bikini på ett litet barn

DSC_1760 DSC_1765

Jag fick ett tips om att blogga om hur vi tänker kring att en liten tjej som Lucia ska/bör ha bikini. Så jag tänkte dela med mig av mina åsikter kring det.

Jag ser fördelar med bikini på Lucia för att det dels är mycket enklare vid toalettbesök. Baddräkt är svårt att få på och av själv, nu är Lucia såpass stor att hon gärna går på toaletten själv. Lucia har även baddräkt, hon väljer själv vad hon vill använda. Vi tar med både och när vi är på semester. Sen kommer bikini med underdel och överdel. Vill Lucia ha på sig överdelen får hon ha det, vill hon inte så har hon inte det. Ibland vill hon ha den, ibland inte.

Hur ser ni på att ha bikini till små tjejer?

I got a tips from a reader to blog about our thoughts on having a bikini on a young girl as Lucia. So I thought I´d give my opinions about it. 

I see a lot of pros when it comes to bikini. It´s easier when she has to go to the toilet, easier for her to get it on and off herself. She goes to the toilet herself now. She has a swimsuit as well, she can choose what to wear. We always bring both on holidays. And a bikini comes with a bottom and a top. If Lucia want´s to use the top, she can. If she doesn´t want to wear it, she don´t. Sometimes she wants to and sometimes she don´t. 

Have you thought about this? What´s your opinions? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. En mamma

  Vår dotter använder baddräkt fortfarande och så gör vi pga att slippa smörja magen. Det är nog mycket att smörja in hela resten av kroppen så de delar vi slipper är bara skönt 🙂 Men det där med att lättare kunna ta av och gå på toa själv var en bra idé med bikini… kanske måste överväga det ändå.

 2. Bun

  Jag håller med dig och det är så mycket enklare med 2-delat 😁 Hoppas ni får en fin semester ☀️

 3. Katrine

  Hadde nok ikke brukt overdelen på barnet om jeg skulle bestemme for henne, det er jo et barn som ikke har noe å skjule. Men som dere ville jeg nok latt jenta bestemme det selv i utgangspunktet 🙂

  1. josefinlustig

   Ja samma här. Men jag tycker det är en svår gräns på när man bör börja använda den. Nu är inte det på ett par år, men ändå 🙂

 4. Anna

  Vad är dina åsikter kring bikini som sådan? Kring varför det finns en överdel till en flicka som inte har något att vilja dölja. Kvinnor döljer sin byst för att det finns en sexuell koppling och/eller av samma praktiska skäl som en BH, att stödja bysten. Att dölja barns överdel kan verka som att det finns en sexuell aspekt även där. Det har diskuterats mycket om detta och det finns många olika åsikter.

  1. Bun

   Jag håller med dig och det är så mycket enklare med 2-delat 😁 Hoppas ni får en fin semester ☀️

  2. josefinlustig

   Varför använder tjejer en baddräkt? Varför har inte killar baddräkt? Varför har tjejer det även då de inte har några bröst att dölja. Det är väl förmodligen för att tjejer kommer att få bröst förr eller senare. Så det börjar redan i liten ålder. Men jag tycker att det är en svår gräns på när man bör börja använda överdelen.. Inte än på ett par år för oss men senare. Jag ser inget problem i att en bikini kommer med en överdel, även om små tjejer inte har något att dölja. Alla har sitt val, använd den eller inte.