Så irriterad! – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Annons

Så irriterad!

  Såhär pigg och fräsch är jag inte nu.. Jag blir galen på hur svårt allt ska vara för en svensk som flyttat utomlands. JAG ORKAR INTE! Vi var och skulle förnya Lucia´s pass igår eftersom det går ut om ett par månader. Det måste förnyas i Sverige eller på svenska ambassaden, därför tänkte vi passa på nu när vi är i Sverige och Micke är med. Eftersom vi annars måste ha hans underskrift. Jag åkte dit och tänkte att det skulle gå smärtfritt, bara byta ut hennes gamla och få ett nytt. Som för alla andra. Men självklart inte. Det är alltid 1000 papper som behövs för att saker ska funka för någon som flyttat utomlands. Så innan vi kan få ett nytt pass måste vi få papper från Norge för att hon är född där? Inte så lätt för de har fel adress inskrivet och de kan bara skicka till den adress de har, vilket är vår gamla adress i Glasgow. VI kan alltså inte få tag i de papper som behövs om vi inte ändrar adressen hos skatteverket i Norge. Vilket inte är så lätt som det låter. Post som ska skickas fram och tillbaka till Norge osv. Allt detta kommer ta tid. Lucia´s gamla pass har de redan makulerat för att vi ville behålla det. Går alltså inte att använda längre så nu är vi fast här tills vi löst problemet. Hur lång tid det nu tar.. Det får vi se. Men vi lär ju snacka minst 2 veckor.. Huvudvärk! Jag kan heller inte boka vår hemresa till Glasgow för där behöver vi ju ha passnummer.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. cammy

    Vilken cirkus! Fattar inte varför allt måste vara så komplicerat. Blev så positivt överraskad i Skottland över att det mesta är så enkelt här. Inte massa id-kontroller osv. De ber ju bara om adressen för det mesta 🙂

    Bilden på er vid vattnet ser så härlig ut! Vi åker till svenska västkusten på söndag. Din bild ger mig samma känsla som jag får när jag tänker på det.

    Hoppas ni njuter av att få vara tillsammans!! <3

Annons