Josefin Lustig

Att vara mamma kan vara rätt otacksamt ibland

 
Jag blev helt plötsligt ensam med barnen större delen av veckan. Micke ska till Kazakstan 3 dagar och sen 2 dagar till Barcelona, allt denna vecka. Inte så att någon av oss hurrar över det. Fick barnen välja så hade de nog hellre sett att jag åkte iväg och inte deras pappa. Jag är den som de måste vara med, den tråkiga trötta mamman som inte orkar göra allt det roliga. Jag känner mig bara helt slut av denna sommar. Jag har vart ensam så mycket hela sommaren så nu spyr jag på det. Jag sliter som ett djur, allt jag gör är för barnen och de vill bara vara med sin pappa. Otacksamt jobb många gånger! Jag önskar att de fick sakna mig ibland och längta tills jag kom hem. Jag önskar att jag hade fått veta detta lite tidigare så hade jag kunnat planera in något annat att göra den här veckan. En solsemester, åka till Sverige, ja.. Nånting bara! Nu sitter jag här och har absolut ingen aning om hur jag ska få dagarna att gå, utan att vi alla går i taket. Åka på semester hade vart något, men jag önskar att Lexie var lite äldre. För det blir så slitsamt ensam med barnen när de är i den här åldern. Just nu känner jag att jag borde skaffa en Nanny, som kan vara min vän och samtidigt ta hand om barnen. Åka med på semester osv. En stand-in till min man, haha. Jag känner mig så låst just nu.

Suddenly I was left alone with the kids almost the whole week. Mikael is going to Kazakstan 3 days and then Barcelona 2 days, all this week. I´m definitely not cheering about that. If the kids could choose they would choose to have their daddy home and I left. I´m the boring, tired mummy that they have to be with. I just feel exhausted after this summer. Being alone the whole summer and I´m so sick of it now. Another year of doing everything myself. I´m working so hard taking care of the kids, everything I do are for them and they just want to be with their daddy. This job as a mum can be very ungrateful. I wish they could miss me sometimes, be as happy as they are when Mikael comes home. If I knew about this earlier I could´ve planned something else to do this week. Why be here with nothing to do? No Nursery, no school, no Mikael?! A holiday, go to Sweden. Or just something! I´m just trying to figure out what to do with this week now so we won´t go crazy here. To go on a holiday alone with the kids is a bit hard, wish Lexie were a bit older. Easier then! I feel like I need a nanny, that can be my friend, help me with the kids and to travel with me. A stand-in for my husband, haha. I feel so locked right now. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cat

  If you are looking for a nanny please feel free to get in touch. I know a wonderful nanny who has experience. She would love to work with you and help you settle more in Glasgow.

 2. Simona

  Förstår precis va du menar! Jag har en dotter på 9 månader och väntar vårt 2barn. Lagom tills nästa ban är 4 månader börjar min sambo på sitt jobb igen(pluggar nu) vilket betyder 10 dagar borta en vecka ledigt och en vecka 8-17. Längtar inte tills han är borta då vissa perioder är han borta mycket. Utan telefonkontakt då han jobbar på båt inom de militära.

  1. josefinlustig

   Starkt jobbat att få två så tätt! Imponerande, verkligen. Ni får njuta extra mycket den veckan han är ledig!

 3. Sara Johansson

  Läst din blogg ett tag nu och du verkar vara en fantastisk mamma. Själv har jag tre barn en treåring och tvillingar på 1 år. Sliter mitt hår ibland och då jobbar sambon som en helt vanlig Svensson 40 timmar i veckan! Du är grym som orkar!

  1. josefinlustig

   Oh, bra jobbat med 3 barn såpass tätt. Mammor är fan bäst alltså! Vi klarar det mesta, även om det går emot ibland.

 4. cammy

  Nej vad tråkigt 🙁 ja en nanny vore ju nåt! Min sambo är ju borta 12 timmar per dag och kommer hem när Evan ska sova och jag måste ta nätterna själv så det blir slitigt. E fick vattkoppor för typ 2 veckor sedan också så vi har bara duttit inne fram till för 4 dar sedan när doktorn sa att det inte längre smittar. Det var ju SÅ kul när det var fint väder också :):):) När man inte är i sitt hemland heller så blir det på något sätt jobbigare att vara själv också, tycker iallafall jag. Men hallå kom till edinburgh någon dag i veckan? Jag kan alla dagar 🙂 vi kan gå till the meadows och ha picknick och så får barnen leka av sig 🙂 du ser väl min mail här så du kan svara där om du vill!

  1. josefinlustig

   Men gud, 12 timmar! Vad jobbar han med? Ja så är det ju, blir svårare när man inte är på hemmaplan. Man har mer koll på saker att göra, fler att umgås med osv när man är hemma. Ja ska absolut kolla på att komma till Edinburgh, jag mailar! Kram

 5. Jessica

  Håller med att det är otacksamt att vara mamma ibland. Min son å jag har haft sommarlov 3 veckor själva nu innan min man/pappan har semester å jag har hittat på massa saker att göra för oss och det enda han frågar efter är när pappa kommer hem 🙁

  Igår satt dom två på balkongen och lekte med bilar så kom jag ut så säger min son (3 år gammal) mamma du kan gå in och greja det är fullt här… Jaha det va tacken lixom… Då bokade jag mig en massage som jag just va på… Då frågade Milo när jag skulle gå. Vart ska du? Varför ska jag inte gå med dig? Så då fick jag dåligt samvete… Ja ja… Kämpa på!! Kan inte du få åka någonstans med Paulina när Micke är ledig någon gång?

  1. josefinlustig

   Ja men eller hur, pappan kommer hem och är så kul. En annan får ingen tacksamhet alls. Tyvärr så är Micke sällan ledig. Vi har inte ens haft en liten weekend på tu man hand sen vi fick barn. Vi får hänga när barnen blir 18 och kan vara hemma själva, haha.

 6. Elin

  Skaffa en nanny! Är mer än ett heltidsjobb att ta hand om barnen när du inte har anhöriga runt dig. Då kan du vara den roliga mamman för du får mer ork! Kämpa på. Hoppas ni kan åka nånstans nu i veckan.

  1. josefinlustig

   Vissa dagar är jag verkligen sugen på mer hjälp, men samtidigt så vet jag inte om jag hade klarat av det. Men något mellanting hade ju vart bra. Allt kommer bli lättare när barnen börjar skola/Nursery. Men det är en månad tills dess..

 7. Elin

  Känner samma sak som kommentaren innan, när kan jag börja? 😉
  Hoppas ni hittar på något kul, vad det än är! Viktigt för både dig och barnen och ha något kul att göra så ni tänker på annat 🙂

 8. Henrietta

  Jag kan ta det jobbet på studs. Behöver göra något annat! Jag kan laga mat, jobbat som kock i sju år! När kan jag börja?