Recipe on my protein balls! – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Annons

Recipe on my protein balls!

Jag gjorde precis min andra sats av dessa proteinbollar! Sist så körde jag lite freestyle och det blev riktigt bra. Glömde dock att ha i proteinpulver som jag tänkt men nu kom jag ihåg det. Jag tycker man kan höfta lite, behöver inte vara så exakt. Så kör på känsla så att konsistensen blir bra. Jag gör mina bollar med 2 skedar, jag hatar att kladda ned händerna. Så min smet är inte sådär jättefast heller. Vilket inte behövs när man gör dem med skedar.

30-40 stycken.

150 gram cashewnötter
150 gram pistaschnötter
150 gram dadlar
3 matskedar chiafrön
80-100 gram havregryn
4 matskedar raw kakao
2 skopor proteinpulver i vaniljsmak
Vatten
Kockos att rulla i

Så jag börjar med att lägga i alla nötter och dadlar i mixern och mixa så att det nästan är som ett mjöl. Om ni använder dadlar och hellre räknar i antal, så kör lika mycket som en andel nötter. Så blir det nog bra! Är inte så noga. Nötter är ju också valfritt, ta de nötter du gillar. Ni hittar säkert en massa olika i bakhyllan i små påsar. Det finns i alla fall här. Sen kör jag i chiafrön och havregryn, blandar runt lite. Eventuellt med sked om det är svårt för mixern att blanda. Sen har jag i kakao och proteinpulver, man kan ju köra på proteinpulver med chokladsmak också om man har det. I slutet så får ni testa er fram med vattnet så att det blir till en bra smet. Har ni i för mycket vatten så kan ni bara ta i lite mer havregryn, jag gjorde det misstaget första gången. Haha! Sen är det bara att rulla i kockos. Ställ in i kylen och ät med gott samvete!

I just did my protein balls for the second time! Last time I just freestyled and they ended up really tasty. I forgot to put protein powder in them last time thou, but this time I remembered. I think you can put stuff in as you think is good, doesn´t have to be specific. So just go with your feeling and make sure the texture is good to do balls out of it. I do my balls with 2 spoons cause I don´t like to get it all over my hands. So mine are not as firm as they have to be when you roll with your hands. 

30-40 pieces. 

150 grams cashew nuts
150 grams pistachios
150 grams dates
3 tablespoons chia seeds
80-100 grams oats
4 tablespoons raw cacao
2 scoops of vanilla protein powder
Water
Designated coconut to roll them in

I start with putting the nuts and dates in the mixer and mix them so it´s really fine. Then add the chia seeds and oats and mix. If you want other nuts, go for it. Just take whatever nuts you like. You find a mig selection at the baking shelf at the grocery store. I bought all the ingredients at ASDA, they do the dates, chia seeds and everything you need. If the mixer have a hard time to mix it all I usually use a spoon to help. Then add the cacao powder and protein powder. If you have chocolate protein powder that should be nice to have in it as well. Then add some water to get the right texture. But don´t put too much in at once. If you put too much water in, just add more oats and you should be fine. I did that mistake the first time, haha. Then roll them in coconut. Put them in the fridge and eat without feeling bad! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons