I need help with my skin! – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Annons

I need help with my skin!

Jag förstår inte riktigt vad som är problemet med min hy och mitt hår. Kolla här! Min haka har aldrig vart värre. Min panna har blivit bättre. Men fortfarande inte helt bra. Jag har aldrig haft problem med min hy. Inte haft acne. Någon finne här och där som värst. Nu får jag nya under de som redan är där. Det är inte bara det att det syns, det gör ju så ont också. Så fruktansvärt trött på detta. Jag är verkligen inte i balans. Har ni några dunderkurer eller behandlingar som hjälpt er, tipsa mig gärna! Det jag gör verkar inte hjälpa. Sen när finnarna försvinner så blir det röda fläckar efter.

I don’t understand what’s wrong with my skin and hair. Look at my chin here! It’s never been this bad. My forehead is a bit better but not 100%. I’ve never had problems with my skin before. Never had acne. Just a spot here and there. Not often. Now I get new spots under the ones that’s already there. It’s not only how it looks, it’s so painful as well. So sick of this! I’m so out of balance. If you have anything that have helped you, let me know. Any treatments? What I’m doing doesn’t seem to help at all. When the spots go away they leave a red mark as well.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tove

  Acne kan tyda på att man har streptokocker bakterier i kroppen och blir då ett sätt som kroppen försöker göra sig av med dessa bakterier. Antibiotika är vanligt att behandla det med, men(!) kan göra att dessa bakterier blir resistenta. Bästa tipset är att istället äta massa grönt och vitlök t.ex. för att svälta ut bakterierna som orsakar acnen – och undvika ägg och gluten som istället föder på dem. Läs mer på ett instagram konto: @medicalmedium. Riktigt bra tips där! Om du vill undvika mediciner och tabletter och hellre gå naturligt.

  Kram!

 2. Johanna

  Ta kontakt med Hudfabriken, min syster gör detta! Hon är hudterapeut och har även tävlat i detta! 3 i världen och dömer även dessa tävlingar! Hon samarbetar även med svenska yrkeslandslaget!

 3. Hanna Abrahamsson

  Åh! Jag fick samma problem när jag bytte preventivmedel. Som du skriver, det gör så sjukt ont med bölderna. Har tidigare inte haft så stora problem, utan någon liten pormask ibland. Jag ändrade delvis lite av min kost, så som att sluta dricka mjölk (har druckit ca 1 liter om dagen, galen mjölkälskare sedan barns ben), men den största förändringen blev när jag hittade hudvårdsprodukter. Rekommenderar varmt Paulas Choice i serien Clear. Det förändrade mitt liv! En cleanser för Blemish-Prone skin som inte torkar ut huden och minskar röda märken och rodnad. En hudkräm som också är Blemish Prone som tar bort rodnad, anti aging och återfuktande med rätt ämnen! Men game changern var seriens exfoliering som är som ett ansiktsvatten med 2% salicylic acid. Magisk verkligen! Det bästa med den är att den verkligen är återfuktande samtidigt som den minskar uppkomsten av acne och ärr/röda märken. Många produkter jag har testat är sjukt uttorkande och gör bara utbrotten värre. Paula som skapade produkten ska själv gåt igenom problematisk hy och ville skapa produkter som levde upp till vad de lovade. Verkligen värt att testa även om du minskar medicinering och upplever att huden inte återställs. Hoppas det blir bättre och att du hittar en fungerande lösning på lång sikt <3

 4. Maria

  Säger bara märket Paulas Choice! De finns flera olika serier som inriktar sig på olika hud problem. De är helt fantastiskt! Blir alltid värre i början innan huden vänjer sig, men sen är de riktigt bra. Problem med huden kommer innifrån så tror att dina mediciner, stress och ångest har fått de att blomma ut.. Min syster hade ungefär samma upplägg som dig med mediciner och fick mycket hudproblem.
  Skincity är en en jätte bra hemsida där du kan få hjälp av duktiga hudterapeuter! Så de rekommenderar jag, hoppas du hittar nåt som hjälper dig. ❤️

 5. Nathalie

  Jag hade exakt likadant!! Gick till världens bästa hudläkare och hon skrev ut Tetralysal som man tar en kapsel varje morgon plus kväll i samband med din vanliga hudvård skrev hon också ut salvan från heaven alltså, Soolantda. Den tar bort alla ”knotter” etc. såg resultat efter en vecka redan och nu efter nästan tre månader kan jag springa till affären utan smink! Utöver det bytte jag till Excuviance produkter. Ge det ett försök!

 6. Julia

  Hej!
  Jag såg ganska likt ut dig helt plötsligt. Fick ångest då inget hjälpte oavsett hur mycket jag gjorde rent och smörjde. Till slut tog jag hjälp av en vän som är spaterapeut. Hon rekommenderade mig Elizabeth Arden PRO Perfection Facial Serum vilket hon hade använt på sig själv och även sin bror som hade precis som oss. Jag smörjde på mina problemområden i stort sett varje kväll och sedan min vanliga kräm på övriga ansiktet

 7. Alexandra

  Du har inte börjat eller slutat med preventivmedel? Hakan är oftast pga hormoner för oss tjejer. Fick exakt likadant. Gå till en läkare för antibiotikasalva:)

 8. Sandra A

  Jag känner igen mig i det. Jag har alltid haft en rätt så fin hy men under en sommaren så fick jag otroligt mycket finnar, dels i pannan och dels runt munnen, på käkarna och även mitt på kinderna vilket jag aldrig fått förut. Jag provade massor med starka produkter mot finnar men inget hjälpte. Sen jag började tvätta mitt ansikte med ljummet vatten (inte varmt och inte kallt) så har det blivit mycket bättre och i kombination med effaclar duo acne treatment från la roche-posay morgon och kväll i en vecka så var allt borta, trodde typ inte det var sant. När jag får dålig hy nu ibland sä använder jag den bara några dagar så är allt borta igen. Du måste prova! Billig är den också!

 9. Sandra A

  Jag känner igen mig i det. Jag har alltid haft en rätt så fin hy men under en sommar så fick jag otroligt mycket finnar, dels i pannan och dels runt munnen, på käkarna och även mitt på kinderna vilket jag aldrig fått förut. Jag provade massor med starka produkter mot finnar men inget hjälpte. Sen började tvätta mitt ansikte med ljummet vatten (inge varmt och inte kallt) så har det blivit mycket bättre och i kombination med effaclar duo acne treatment från la roche-posay morgon och kväll i en vecka så var allt borta, trodde typ inte det var sant. När jag får dålig hy nu ibland sä använder jag den bara några dagar så är allt borta igen. Du måste prova! Billig är den också

  1. josefinlustig
   josefinlustig

   Jo, jag skrev precis ett inlägg om det. Jag har kollat på alla mina bilder och försökt förstå varför. Inget jag gör hjälper, för det kommer inifrån.

 10. Madde

  Ph formula. Deras produkter i kombination med deras syra(?)behandlingar är det bästa jag provat inom hudvård.

 11. Kirsty

  Try bravura London. Their products are amazing and the girl who owns the company has some good advice about supplements too. I can also recommend star flower oil which is good for hormonal imbalance. I went through this for a long time with my skin and it’s so annoying 😞

 12. Claudia

  Paula’s choice 2% BHA exfoliant gel, it unclogs the pores without scrubbing to help remove blemishes and blackheads x

 13. Claire

  Hello Josefin, you should make contact with Dr David Burden in Glasgow – Kelvinside at the private Nuffield Hospital. My aunt works there and got me in touch with him, he is a Dermatologist and has a lot of experience in working with skin conditions. I had something very similar if not the same as you but mine was much worse. Your skin is still beautiful but I know how you feel. Definitely recommend this doctor!

 14. Elin

  Kontakta Skincity.se Bästa butiken på nätet! Jag har två tonårsdöttrar som testat Paulas choice. Hur bra!

 15. Caroline

  Tror inte att någon ytlig produkt gör skillnad här då det förmodligen beror på hormonell obalans och måste läka ut inifrån. Min lillasyster fick exakt samma under en period då hon åt anti-depressiva. Det blev bättre efter en period när kroppen vant sig men skulle råda att prata med din läkare istället för att lägga onödiga pengar på krämer 🙂

  Kram!

 16. Olivia

  Hade exakt som du, fick knutor under huden längst käken och massa utslag! Har skrivit det förut men skriver igen :jojoba olja, rosehip och abacko! Det tar ungefär 2 månader knnan huden vänjer sig. Sluta med alla dyra krämer som ändå inte hjälper, jag har också testat allt 😴. Sen kan det absolut ha med din medicin o göra. Jag fick nämligen de utav min….
  Jag har gjort ngn Dermapen efter min hy lugna sig och det hsr blivit så bra.

 17. Olivia

  Hade exakt som du, fick knutor under huden längst käken och massa utslag! Har skrivit det förut men skriver igen :jojoba olja, rosehip och abacko! Det tar ungefär 2 månader knnan huden vänjer sig. Sluta med alla dyra krämer som ändå inte hjälper, jag har också testat allt 😴. Jag har gjort ngn dermapen efter min hy lugna sig och det hsr blivit så bra.

 18. Micaela Mustonen

  Jag får så när jag stressar, mår dåligt och inte får tillräckligt med fukt. Ät mycket grönt och köp maxosol, de är riktigt bra för huden 🙂

 19. Stina

  Hej Josefine! Jag har samma problem och gick till en hudläkare och fick hjälp den vägen! Så det är mitt tips 🙂

 20. Elin

  Hej fina!
  Har haft lite problem med min hy i yngre dagar och nu har jag fått exakt samma utslag som dig!
  Tror det har med att växlar så mycket i temperatur nu under vintertid för jag har aldrig haft det såhär! Har hela pannan runt munnen och hakan fulla med små röda ”finnar” som inte är finnar… jag hade Paulas choice bha 2 % men den torkar ur alldeles för mycket så rekommendationen från mig är foreo luna play för att exfoliera och sen boosta hyn med fukt! Serum och en bra fuktgivande dag/natt kräm, har kört det en vecka och det har redan börjat hjälpa!
  Hoppas det löser sig för dig med! Vet hur jobbigt det är., jag får så otroligt dåligt självförtroende pga det.. men bara att kämpa och stå ut!

 21. Malin

  Testa utesluta mejeriprodukter och socker!
  Fukta ansiktet så ofta du bara kan, gå runt o smörj dig hela tiden. Finns även fuktmasker!
  Använd så få produkter som möjligt så sällan som möjligt!
  Jag har själv acne o dessa tips hjälper för mig 🙂

 22. Katarina

  Hej!
  Läste precis ett inlägg av @mother_of_daughters på insta. Kolla hennes senaste, där skriver hon om sin acneresa och använder nu produkter som du hittar på Boots. Håller tummarna!
  Hälsningar
  Katarina

 23. Lisa

  Hej. Hade nästan exakt samma problem och jag trodde jag hade ”problemhy” vilket sedan visade sig vara extremt torr hy som överproducerade talg pga fel produkter. Bytte hudvårdsprodukter till känslig hy och gick på Microneedling behandlingar och har aldrig haft så bra och slät hy som nu. Microneedling och kemisk peeling har räddat är verkligen att rekommendera ifall du inte redan testat.

 24. Viktoria

  Jag hat problem med finnar på hakan, men jag bytte mina frukostvanor och äter blåbär i min frukost så ser jag stor skillnad på min hy 🙂

 25. Sandra

  Har detsamma och det kallas perioral dermatit, vanligt hos kvinnor mellan 20-35 typ.
  Jag fick när jag var 25 år och har nu kämpat med det i 6 år. Har aldrig eller haft acne och det skiljer sig tydligen en del från det. Tänker på det hela tiden, men det är till hjälp att andra visar att de har problem med hyn med, HEJA DIG! Det blossar upp extra några månader åt gången, sen blir det bättre men aldrig riktigt bra. Blir som bölder men inga finnas, mest runt haka och mun.
  Man kan behandla led antibiotika tablett eller salva dagligen, salvan använder jag nattetid. Tar bort det värsta.
  Men för mig är lösningen Maria Åkerberg produkter. Alla mina hudvårdande produkter är därifrån och hon säljer tom en dagcreme speciellt för det.
  Men ändå får jag inte riktigt bort allt. Det är tydligen hormonellt och går bort med åren. Min läkare sa att var tredje kvinna har detta.

 26. Jenny

  Tips.!
  Vitamin B5 1000 mg tillsammans med zink 25mg och MSM pulver eller tabletter som du helst ska ta tillsammans med vitamin C, för bästa upptag. B5 tillsammans med zink och MSM är super för hår hy och naglar. Helt naturligt, läkande och stärkande! Inga konstigheter.

 27. Louise

  Måste tipsa om min absoluta favvo mask! Himalayan charcole från The Body Shop! Kör den & sen en fukt mask efteråt. Gör undervärk! När min hy ser ut sådär så vill den 1 bli ren, 2 ha massor av fukt. Rekomenderar verkligen sheet masks.

 28. Theres

  Varit i precis samma sits, Aldrig haft acne, men fick helt plötsligt problem hy i samband med utmattningssyndrom. Sa bort alla ansvarsroller på jobbet, var ärlig med min omgivning om hur jag mår/pratade sönder mig om mitt mående men det har också varit min terapi. Fått mer förståelse från omgivningen och framförallt min man som nu får dra det tunga lasset med barnen på 2 och 5 år. Allt det här och köpet av FOREO luna med Dermalogica ultracalming cleanser som morgon och kvällsrutin har fått min hy att nästan bli helt acnefri på 1 vecka! Vet inte om FOREO eller om alla andra åtgärder varit störst hjälp.

  Vill bara tacka dig för att du är så öppen med din depression, det har hjälp mig att våga ovh säkert många andra. Kram på dig!

 29. Josefin

  Jag har också alltid haft problemfri hy, men sedan jag började med antideppressiva har jag verkligen märkt att jag får finnar lite här och var i ansiktet – kan det bero på medicinen? Följer tråden för tips!

 30. Kirsty McKnight

  I have horrible skin and I started using just garnier micellar water, followed by liquid gold alpha h, followed by moisturer. I used to use lots of things but I simplified it cause I felt I was just putting to much into my skin.

  The liquid gold alpha h has been my absolute saviour!!!!! It changed the texture of my skin over night. It’s amazing. Bought it off cult beauty.

 31. Anonym

  Det kan vara depressionen som gör det. Jag fick samma bekymmer och det försvann inte förrän jag fick ordning på den och mådde bättre. I övrigt älskar jag Biotherm aquasource, det funkade hyfsat bra tills jag mådde bättre.

 32. Lina

  Hej! Tror verkligen inte du ska mixtra med massa nya produkter, när man inte mår bra 100 i kroppen så syns de just på hyn, hår, naglar ja allt sånt. Jag testade massa men va verkligen inget som funkade. Fortsätt med de som du brukar använda och ”stå ut” om du förstår hur jag menar. Förstår hur jobbigt de känns och jag har vart exakt lika.
  Använder du något preventivmedel med hormoner? De kan också göra så hyn blir helt galen, speciellt i samband med psykiskohälsa!
  Kram till dej:)

 33. Cajsa

  Kylan påverkar mig varje år. Oavsett masker, rengöring, fukt, fett, huden går upp och ner och jag får många finnar vintertid. Har ingen lösning men jag hoppas du får ordning på det. Stressa inte upp dig. Kram! PS. Du verkar vara en fantastisk tjej. Älskar att få följa erat liv i Playmakers. Kram!!

 34. Billie

  Löwengrip, Jag har haft liknande problem. Rekommenderar verkligen hennes hudvård. Min hy har fått lyster och den känns lugn och frisk.Lycka till 🙂

 35. Karolina

  Sett att du tränar en del och då undrar jag om du äter kosttillskott? Det är väldigt vanligt att få acne av proteinpulver, vassle är värst.

 36. Katarina

  Jag vill rekommendera en produkt som heter Paulas Choise BHA syra 2%. Har haft akne sen jag var 13år (är 25år idag) och kan säga att jag testat allt på marknaden: receptfritt, antibiotika och produkter som ska ta bort finnar men inget har hjälpt.. TILLS jag textade Paulas choise i kombination med mycket fukt.
  Tror det skulle funka på dig iaf vid hakan och panna. Dock kan dina problem bero på något hormonellt… men gå in på Skinchity där finns en del produkter som hjälper vid problemhy.

  Här är iaf den jag tror kommer hjälpa dig, det fungerade för mig :):) https://skincity.se/sv/skin-perfecting-2-bha-liquid

  Lycka till! Hoppas det blir bättre!

 37. Julia

  Hej Josefine! Jag arbetar som sjuksköterska och har träffat många patienter som har fått problem med sin hy isamband med dosöknkng av sina ”stämningshöjande” mediciner. Nu vet jag inte vilket sort du har. Men det brukar ofta vara en biverkan av medicinen. Men det finns receptbelagd behandling för det. Hoppas du får ordning på det.

 38. Caroline

  Paulas choice serien fixade min hy.. gjorde skincitys hudtest och fick svar inom nån dag, litade blint på dem och köpte de produkter som dom rekommenderade. Aldrig haft så fin hy som nu 🙂

 39. Johanna

  Har du kollat sköldkörteln? Du borde uppsöka en bra kinesolog eller någon inom ayurveda som kan se vad som är i obalans hos dig. Eller så kontaktar du Anna på 4health.se. Förmodligen är det något hormonellt som påverkar både mående och huden. Medicinerna tar bort sytomen men botar inte problemet, så din obalans kvarstår även om du känner att du mår bättre. Hoppas du får ordning på det!

 40. Emelie

  Köp hudvård från neostrata, prisvärt och fick ordning på min hy, hade precis som du, kan vara perioal dermatit. Ta det lugnt, inte preppa på massa olika krämer o behandlingar. Kram!

Annons