It must be a side effect from Sertraline?! – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Annons

It must be a side effect from Sertraline?!

De här bilderna är tagna i mitten på Augusti. Här var mitt hår och min hy som vanligt. Efter dessa bilder är tagna så blev både hår och hud sämre! Jag har kollat igenom alla mina bilder och försökt lista ut vad det är för fel. Jag ökade dosen Sertralin från 50 mg till 100 mg innan sommaren. Jag ser ett samband där! Wow, mitt egna hår är ju tjockt på dessa bilder om man jämför med nu. Det gör mig väldigt ledsen. Att man ska behöva må dåligt och sen när man ska göra något åt det så blir ens utseende kaos istället. Som också påverkar ens mående mycket. Jag kan typ gråta när jag ser dessa bilder! Jag vet att blekning inte är bra för håret. Men det har aldrig varit några problem innan. Dessutom bleker jag endast utväxten. Så det är inte det som är problemet från början. Det måste vara att medicinen har påverkat hårets kvalitet. Just nu känner jag mig så trött på att vara påverkad av medicin och hormoner. Jag är så redo att sluta med allt detta. Jag vill bara börja om och vara fri från sånt som påverkar negativt. Medicinen hjälper på andra sätt. Men jag känner mig mycket bättre och jag vet bättre hur jag ska göra för att må bra nu. Jag känner mig redo att trappa ned. Tror jag.. imorgon ringer jag läkaren. Har andra problem jag måste ta tag i också. Spiral osv! Eftersom att jag har haft problem med hud och hår i 5 månader nu så kan det inte bero på kosten. Det har inte kommit och gått utan vart konstant dåligt i 5 månader! Jag fick även andra biverkningar när jag ökade dosen men det är lite mer privat. Som blivit bättre nu när jag sänkt dosen igen. Nu vill jag bara ringa läkaren och få detta fixat. Mitt ansikte gör ont av alla inombordare!

These pictures are taken in the middle of August. My hair and skin was just like normal. After these pics are taken both hair and skin became a lot worse! I´ve been looking through all my pictures to try and figure out what the problem is. I went from 50 mg of Sertraline to 100 mg before the summer. I think that might have something to do with it. Wow, my own hair on these pictures is really thick if you compare to now. It makes me really sad. That you first of all have to feel really down and then when you do something to feel better your hair and skin gets chaos. Which affects how you feel a lot as well. I can cry when I see these pictures. I know that bleach is not the best for the hair. But I´ve been doing it for so long and it has never affected my hair like this. I also just do my roots. So that can´t be the main problem. It must be the medication that affects the quality of the hair. I´m just really tired of being affected by medication and hormones right now. I´m so ready to quit with all that. I just want to start over and be without stuff that have all these side effects. Of course the medication have helped me in other ways. But I feel much better and now I know what to do to make me feel good. I think I´m ready to slowly stop with the medication.. I´m calling the doctor tomorrow! I have other stuff to take care of anyway. I´ve had problem with skin and hair for 5 months now. So it can´t be my diet. Because it´s been constant for 5 months. I also got other side effects when I went up on the medication. More private side effects! But that´s much better now after I went down to 50 mg again. I just want to call the doctor now and get this fixed. My face actually hurts from this! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Falling into selflove

  Alltså TACK för att jag hittade din blogg (av ren slump tack vare instagram) och tack för att du skriver om detta!!! Började själv med Sertralin i maj förra året pga depression och anorexi. Sen dess har jag haft acne-liknande besvär i ansiktet vilket jag ALDRIG haft innan (har vart den som bara tvättar med vatten och använder vilken body lotion som helst som fuktkräm…). Tog för givet att det var pga viktuppgången som vart en del av min behandling, men inser nu att det kanske också har med Sertralinet att göra? Skulle jättegärna vilja höra hur det går för dig att trappa ut sertralinet och om huden blivit bättre- själv har jag läkarsamtal på onsdag och hoppas på att få byta medicin då jag får brutala mardrömmar av just Sertralin. Kram på dig!

  1. josefinlustig
   josefinlustig

   Läs igenom alla tips här! Det finns massor av andra mediciner du kan ta istället för just Sertralin. Testa dig fram och nöj dig inte med det första om det inte passar! Det verkar som att antidepressiva har en påverkan på hy och hår! Hoppas du hittar något som passar dig. Kram

 2. Sofia

  Bytte från Sertralin till Venlafaxine som verkar på två sätt och då blev både ångesten och hyn bättre för mig! Sertralin är en av de första medicinerna som klm på marknaden och många läkare tycker den är lite föråldrad, det finns bättre alternativ! Fråga gärna om Venlafaxine, det har funkat väldigt bra för mig och vänner till mig! Kämpa ❤️

 3. Moa

  Jag hade exakt samma problem när jag åt sertralin, ansiktet nästan pulserade av alla inombordare! :/ sen bytte jag till fluoxetin och biverkningarna är nästan nere på noll! Har hört mycket gott om just fluoxetin och för mig verkar det funka!

 4. Ingela

  Är fantastiskt bra att du funderar kring din medicinering och inte bara accepterar situationen. Det finns ju andra läkemedel som kanske passar bättre. Äter själv Citalopram och det fungerar utan biverkningar efter invänjning. Jag trappade också ned och slutade helt men det tog en vecka så var jag så pass dålig i min depression att jag fick lov att börja igen. Jag ser det som att jag har varit i sjönöd ute på sjön och medicinen hjälper mig att ta mig till land men jag behöver hjälp även att komma upp på fast mark. Äter också B-vitamin forte som tillskott och hår och naglar har aldrig varit så bra.

 5. emma sjuksköterska

  Hej! Jag har haft olika doser av Sertralin. Just nu 75mg, upplever god effekt! Kanske kan vara en lösning? Ett mellanläge, bättre balans? Kolla med läkaren så har han säkert en bra lösning 🙂

 6. Emma

  Äter också setralin, 50mg just nu och det verkar vara en bra dos för mig utöver hudproblemen och min torra hårbotten. Höjde ett tag till 75mg men då fick jag massa tarmproblem och blev ännu mer sjuk av det. Hoppas det blir bättre för dig!❤️

 7. Ailsa Mac

  The same thing happened with me with sertraline and i had to get it changed my akin became really spotty and dry. I got changed to a different tablet which i take at night and have seen a huge difference as i had never had problems with my skin before.

  1. Abbie

   I also have the same side effect from Sertraline. I went to my doctor who was able to prescribe me with antibiotics for my skin and has made a massive difference! I also now just use Lush or products from body shop that are most naturally products that won’t irritate my skin and make it worse x

Annons