Antibiotics, remove coil and stop with antidepressants? – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Annons

Antibiotics, remove coil and stop with antidepressants?

6b2cd87d-0595-4fbc-966f-9768b0a43931.jpg

Jag har ingen aning om vad jag ska göra i Februari när Lucia har en veckas lov. Ska vi åka till Sverige, ska vi stanna här, ska vi åka någon annanstans? JAG KAN INTE BESTÄMMA MIG. Anledningen är för att vi precis vart ute och rest. Så just nu känner jag inte för att sitta i ännu ett flygplan ensam med 2 barn. Det är så mycket som kommer med en resa ensam. Ta sig till och från flygplatser, hyra bil osv. Jag vet inte. Jag vet att jag kommer ångra mig lite om vi stannar här. Drömmen hade ju vart om Micke var ledig också och vi alla kunde åka till huset i Västerås. Men sån tur har vi ju inte! Jag måste ju bestämma mig asap. Om jag ska kunna boka flyg och så.

Jag har vart hos doktorn idag. Jag fick antibiotika, inte för hyn. Men för något annat. Så jag kunde inte få det för hyn just nu. Fick en salva. Så får jag vänta med antibiotika tills den andra kuren är klar. Sen bokade jag en tid för att ta ut min spiral nästa vecka. Jag sa också att jag kände för att dra ned på medicinen för att snart sluta. Men hon tyckte jag skulle vänta en månad för att gå ned på 25 mg. Fast jag vill inte vänta. Hennes anledning var för att det var den här tiden på året. Men vad spelar det för roll om jag gör det i Januari eller Februari. Jag känner mig redo, så jag borde väl lyssna på mig själv? Det var även första gången jag gick till den här läkaren så hon har ju inte följt min resa direkt. Jag känner att jag är redo att testa trappa ned. Sen om jag behöver börja med medicin igen så får jag väl göra det. Men då en annan sort än Sertralin.

Ni får jättegärna dela med er om hur det var för er att sluta med antidepressiva.

I have no idea what to do in February when Lucia is off school for a week. Should we go to Sweden, stay here, go somewhere else. I just can´t decide. Because we have just been traveling and it´s not easy alone with 2 kids. It´s so much around it. Get to the airport, from the airport, rental car and so on. I don´t know. I know I will regret it a bit if we stay here. The dream would be if Mikael was off as well and we all could go to Sweden. But we are not that lucky. I need to decide thou. 

I was at the doctor today. I got antibiotics, not for my bad skin. For something else. So I could not get it for the skin right now. I got a cream instead. I´ll wait with antibiotics until I´m done with the other one. I booked an appointment to remove my coil next week as well. I also said that I feel ready to go down on Sertraline and then stop. She said I should wait a month because it´s this time of the year. But I can´t see why it would matter if it´s January or February. I feel ready, so maybe I should trust my own feeling? It was also first time I had that doctor so she doesn´t know my story. I feel ready to lower the dose to 25 mg and then stop. If I need to start again that´s fine. But then I will ask for a different one than Sertraline. 

I´d be happy if you would share your story when you stopped with antidepressants. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sophie

  Det bästa jag har gjort är att ta ut spiralen! Koppar-inga hormon blev jag lovad men herregud vad den förändrade min kropp! Jag fick utbrott, alltså vansinnesutbrott, ångest från helvetet som jag aldrig haft innan. ville inte göra något längre, bara vara hemma. Orkade inte ta hand om hem, orkade inte jobba. Kände mig deppig, nedstämd. Min hud var kaos. Som att det reagerade för allergi, har alltid haft problem
  Med huden men detta var som en explosion.

  Jag tog ut spiralen, redan efter en månad började glädjen komma
  Tillbaka, lusten att göra saker och umgås med mina vänner igen. Jag började orka. Min hud, det ser äntligen ut som jag lever ! Från att vara gråvit i hyn och se sjuk ut med finnar, orenheter, röd, torr känslig hy till det bästa jag någonsin haft.
  Helt underbart !!

  Första steget att trappa ner måste ju vara att man själv känner sig stark och redo tänker jag 😊

 2. Johanna

  Hej!

  Jag har för 3 månader sedan slutat med setralin. Det enda rådet jag har är att minska långsamt! Jag gjorde det för fort och mådde förfärligt. Lycka till! 😊

 3. Josefin

  Har inte läst varför du ätit antidepp men åt själv Sertralin 50 mg dock bara i 3-4 mån. Läkaren ville att jag skulle trappa ned långsamt men jag ville bara sluta så tog 25 mg i ett par dagar sen slutade jag. Fick inga symptom bara en lättnadskänsla!! Kände mig som du redo och det var jag!

 4. Ingela

  Känn efter själv hur du vill göra. Tror som dom flesta andra att du ändå ska trappa ned under en längre tid. Du kanske ändå ska åka hem i februari och försöka få en samtalskontakt. Kanske är det lättare när man använder sitt eget språk. Inte vore det svårt att kunna ha samtal via data när man inte är på samma plats. Där kan man också få råd och dåd om mediicinering.
  Jag har gått hos en KBT-psykolog och det har gett mig massor av strategier att ta till i olika situationer.
  Det är ju väldigt individuellt hur man handskas med din psykiska ohälsa. Vi är ju alla så olika!

 5. Trine

  Masse lykke til med nedtrappingen av medisin. Ta vare på deg selv. Bestill fly for deg og jentene dine hjem nå som dere har mulighet. Og ja det er jo ett mas å fly alene, men så verdt det når du er hjemme med familien. Familietid vil sikkert styrke deg da nedtrappingen kan bli tøff også. Tenker stadig på deg, og trivelig å sikke innom her og lese hvordan det går med deg og dere.
  Klem<3

 6. Malin

  Hej Josefin! Jag tycker verkligen att det är så viktigt att du tar upp och pratar aktivt om detta. Jag kan tyvärr inte ge tips i att sluta med Sertralin då jag själv ska göra det snart. Är oerhört nervös över hur jag kommer att må under tiden och efter nedtrappningen eftersom att jag verkligen inte vill gå tillbaka till mitt mående innan medicinen. I min oro hjälper det att läsa om det du och de personer i dina kommentarer upplever. Trots det tragiska att fler mår såhär och äter medicin för det så känns det bra att inte vara ensam. I allt det tuffa så är det viktigt att komma ihåg att lyssna på din kropp och ditt mående! Ta hand om dig Josefin, kram Malin.

 7. Mimmi

  Hej Josefin! Jag slutade med Fluxoetin i somras. Jag fick rådet av min läkare att trappa ur 10 mg var fjärde vecka, så under 12 veckor trappade jag ur från 30 mg till 0. Anledningen till att slutade med min medicin var precis det som du känner; att jag helt enkelt kände mig redo. Jag hade dessutom fått en extrem ångest som jag aldrig tidigare hade haft (jag har alltid haft ångest, men den här var extremt hög och höll i sig 5-7 dagar), som jag kopplade till medicinen.

  Jag är otroligt glad över att jag trappade ur så långsamt, för jag fick ändå utsättningssymptom, trots det. Jag fick brain zaps, som höll i sig i ungefär tre veckor. Det var värst första veckan, och sedan lugnade det sig. Otroligt obehagligt, men hanterbart när jag ändå visste vart det kom ifrån.

  Så mitt tips, trappa ur försiktigt även fast det känns drygt. Jag trodde inte att man behövde sluta så successivt, men om jag tänker på brain zapsen jag fick så är jag glad att jag gjorde det. Utsättningssymtomen hade säkert varit hemskt annars.

  Ta hand om dig! Och det värsta som kan hända är att det visar sig att du behöver medicin och får byta. Eftersom att du är så medveten om hur du mår så är det absolut värt en chans.

  Kram!

 8. Anna

  hej!
  Var försiktig när du trappar ner på setralin, och du måste förstå att det kan vara precis som vid insättning. Det kan vara värre ett tag innan det blir bättre.
  Jag tycker du ska vara försiktig, svårare och sluta än vad man tror. Gå inte för snabbt fram. Tro inte endast att det är tabl som gör hyn värre. Se till att gå till en riktig hudterapeut. Jag kan säga att i hela mitt 27 åriga liv har jag aldrig haft problem med min hy. Men plötsligt en period fick jag det. Åt tetralysal i 3 mån för peral dermatit. Det gick bort, men återkommer ju då och då och ätit X antal kurer med penicillin.
  Men det är ju ohållbart att äta antibiotika 3-6 mån om året.
  Men tillslut gick jag till Acnespecialisten, och gjorde portömning, köpte produkter från Dahl skincare, samt en massor av fukt fukt fukt. Det värsta man kan göra är att torka ut huden ännu mer. Och det är fortf borta. Äter inte heller gluten, laktos och jag dricker mkt vatten. Och har ej fått det tillbaka sen dess, ca 1 år sedan.

  Man kan tycka att jag låter lite pessimistisk, men jag har gjort samma resa i både setralin och i hyn.
  Säger bara var försiktig när du ska trappa ner, inte för att skrämma dig. Det kan va ett helvete. Men jag hoppas det går bra för dig. Och känner du dig redo så va inte för ivrig. Lyssna på läkaren, dom vet. Även fast man själv känner sig frisk. Jag har inte kunnat sluta med setralin, mår mkt bättre med dom i mitt liv och har du inte läst att det är inte farligt att äta dom i flera år om det skulle vara att du behövde det.
  Hyn kommer bli bra trots om du äter mediciner. Det gäller bara att ta hand om den och får rätt produkter och hjälp.
  Lycka till med vad du väljer och göra

 9. Mathilda

  Jag måste bara säga att du känns så äkta! Tycker det är så starkt att berätta om din resa.
  Jag har ätit antidepressiva eller “lyckopiller” i 11 år nu. Har haft vissa uppehåll och min erfarenhet är att nedtrappning är ett måste. Sen har det bara funkat i vissa perioder för mig när det finns stabilitet och trygghet, i livet och i omgivningen. Men det är ju så individuellt. Enligt min läkare så kommer jag troligtvis få äta dem här hela livet, eftersom jag började relativt tidigt i livet.

  Stor kram

 10. Sofie

  Gå på din egna känsla! Jag fick tjata mig till att byta från setralin fast att läkaren gladeligen skrev utan andra mediciner som skulle fylla i det setralinet inte kunde hjälpa. Jag åt tillslut 4 mediciner innan jag självmant trappade ner och slutade med allt. Jag kände bara att det var så fel med allt! Fick tillslut ny antidepresiv, escitalopram. Setralin är tydligen ganska föråldrad och skrivs vanligen ut av vårdcentraler i brist på kunnighet.

  Det är din kropp! Du känner den bäst!
  (Fick även problem med akne någon månad efter jag började med setralin, fick tillslut äta isitritonin för att få bukt på det)

 11. Sofie

  Gå på din egna känsla! Jag fick tjata mig till att byta från setralin fast att läkaren gladeligen skrev utan andra mediciner som skulle fylla i det setralinet inte kunde hjälpa. Jag åt tillslut 4 mediciner innan jag självmant trappade ner och slutade med allt. Jag kände bara att det var så fel med allt! Fick tillslut ny antidepresiv, escitalopram. Setralin är tydligen ganska föråldrad och skrivs vanligen ut av vårdcentraler i brist på kunnighet.

  Det är din kropp! Du känner den bäst!

  (Fick även problem med akne någon månad efter jag började med setralin, fick tillslut äta isitritonin för att få bukt på det)

 12. anonym

  Jag slutade med antidepressiva två gånger på ungefär en sjuårig tid, allt var bra i början men senare började jag känna att min depression började komma tillbaka. Jag fick återfall båda gångerna jag slutade med min medicin, jag började med antidepressiva igen båda gångerna, jag kan bara säga för mig hjälper medicin även fast jag äter den lägsta dosen på 10 milligram. Eftersom att min depression har återkommit flera gånger så rekommenderade min doktor att inte sluta med medicin och jag har aldrig mått bättre! De senaste två åren har jag varit ”frisk” och aldrig varit lyckligare med mitt liv fast jag fortfarande äter medicinen varje dag. Hoppas detta hjälpte lite, massa kramar

 13. Sofia

  Hej Josefin!
  Jag började med sertralin när jag var typ 20 (är 26 idag) och åt 100 mg i 5 år ungefär. Hade inget problem med hyn eller så, men kände mig liksom avtrubbad och lite annat. Sen när jag ville bli gravid trappade jag ut medicinen och mådde rätt bra ändå. Magen krånglade lite men i övrigt inget. Tills jag blev preggo… då hamnade jag i en djup depression och fick börja med sertralin igen. Så nu är jag där igen.
  Känner du att du är redo är du nog det också men var uppmärksam på hur du mår, speciellt när det händer saker i livet liksom 🙂
  Undrar du nåt mer så mejla mig 🙂
  Kram sofia

 14. Linn

  Jag kände också själv när det var dags att sluta med antidepressiva. Kände mig stark och redo på något sätt att ”känna” känslor igen och sen tar det ju lite tid att trappa ner så inget sker ju över en natt. Känns det bra i magen så kör! Du kan alltid börja igen om det var för tidigt 🙂 lycka till!

Annons