When you feel like a failure – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Annons

When you feel like a failure

Att sluta med medicinen har hittills varit väldigt positivt för mig. Det känns som att jag tänker klarare. Men idag känns det lite tyngre än innan. Jag förstår att jag kommer ha dåliga dagar. Precis som alla har. Jag känner känslor så mycket starkare än jag gjorde med medicinen. Nu har känslan av misslyckande slagit in. Jag startade mitt eget klädmärke för 2.5 år sen. Jag gjorde ALLT själv. Jag skulle göra min egen grej, för det är något man på ett eller annat sätt får kämpa med i det här livet. Att ständigt leva efter och bakom någon annan. Jag har fått kämpa för att känna mig viktig, att jag är värdefull. Att jag kan något. Där har vi första misslyckandet. Jag klarar inte av att driva det företaget. Mitt i depressionen så kom träningen in i mitt liv på ett nytt sätt. Den gjorde att jag mådde bra. Jag är en person som vill bli bäst på allt och göra allt fullt ut när jag är inne i något. Jag är väldigt impulsiv. Jag bestämde mig för att plugga till PT. Trots att jag vet att jag verkligen inte är en person som är bra på att plugga. Har aldrig varit. Jag har fått kämpa mig igenom skolan när jag var yngre. Att läsa och lära mig saker har aldrig varit lätt för mig. Nu bestämde jag mig då för att plugga, på engelska också. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte. Eftersom att jag måste kämpa hårt för att klara av att plugga så var det kanske inte den bästa idéen eftersom att jag kämpade nog med att må bra. Ibland är det inte bra att vara såpass impulsiv som jag är. Så där har vi andra misslyckandet. Jag känner att jag inte kommer klara av den här utbildningen. Inte nog med att jag känner att jag har misslyckats, jag har även förlorat mycket pengar på det också. Jag har gått in med mycket pengar i mitt klädmärke. Jag har redan betalt för kursen. Men på sidan av allt detta så har jag ju min blogg och instagram. Som jag älskar och är så glad att jag har. Men jag vill mer! Nu när jag gjort Playmakers så har jag verkligen känt att jag har gjort något viktigt. Jag har fått så otroligt mycket bra feedback från er. Men nu är säsongen snart slut. I morgon är sista avsnittet. Men mer om just Playmakers kommer i ett annat inlägg. Med alla mina känslor angående säsongen. Det är svårt att hitta det som är rätt för just dig. Jag letar nog fortfarande. Jag känner mig rätt lost just nu bara.

To stop with the medication have so far been positive for me. It feels like I can think clearly. But today is a day that I feel low. I know I will have bad days, like everyone else. I feel emotions much more than before. Now the feeling of failure have kicked in. I started my own clothing brand for 2.5 years ago. I did EVERYTHING myself. I just wanted to do my own thing, that´s something you have fight for in this life. To always live your life in the shadow of someone else. I have to fight to feel important, to feel good at something. There we have failure number one. I can´t run that business on my own. In the middle of my depression training came into my life in a new way. It made me feel good. I´m one of those people that want to do everything all in and be the best of what I like. I´m very impulsive. I decided to study to be a PT. Even thou I know that I struggle with studying. I´ve always had to work hard to pass in school. To read and learn stuff is not easy for me. So I decided to study anyway and in english as well. I don´t really know what I was thinking tbh. Because I know that I have to fight hard with studying and there and then I also was fighting hard to just feel good. Sometimes being impulsive isn´t the best thing. So there we have failure number two. I don´t feel that I will manage to finish this education. Not just that I feel that I´ve failed, I´ve also lost money on this. I´ve put in a lot of money in my clothing brand and I´ve also payed for my PT course. But I´ve always had my blog and instagram on the side of all this. Which I love and I´m so happy that I have that. But I want more! Now when I´ve done Playmakers I feel that I´ve done something important. I´ve had so much feedback from you that I´ve helped so many of you. But now the season is almost over. Last episode tomorrow. But I´ll make a separate post about Playmakers. With all my feelings about the season. It´s hard finding your call in life. What´s right for you. I´m still looking. I just feel a bit lost right now. That´s all.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jacqueline

  Hellre våga än att inte våga! Sen om det går hela vägen eller inte skit samma. Det finns miljoner saker att pröva och jag tror att oavsett om man lyckas eller inte så är allt menat och om det inte blev som man tänkt sig så har det säkert gett än nått på något annat sätt. Man måste även prova för att veta och det är inte många som vågar följa sina drömmar. Tycker du är modig ! Ge dig själv mer creed tycker jag 😊

 2. Stephanie

  Hej!
  Du & jag är lika gamla tror jag, vi kommer båda från Västerås. Jag minns dig tydligt från tiden när vi var fjortisar, fastän vi inte kände varandra -men Vässan är ju inte så stort. Jag tyckte du var så häftig, tuff ocj så jäkla snygg och duktig på fotboll. Jag ville vara som dig men var aldrig i närheten.

  Jag ser upp till dig fortfarande. Du lever inte ett lätt liv (vad folks fördomar än säger) och du kämpar på. Varenda dag. Jag är imponerad av dig.

  Såhär när jag har följt dig inser jag också hur lika vi är. Hur höga krav och orimliga krav vi ställer på oss själva, hur vi går all in på saker. Jag känner mig minst lika misslyckad och hopplös som du ibland.

  Ville bara skriva det, för jag förstår att det måste vara ensamt ibland. Stor kram!

 3. Fanny

  Det finns en podcast som heter hälsosant och i ett avsnitt med Anders lönedal pratar han om antidepressiva på ett sätt som jag önskar att jag visste för längesedan ! Lyssna på den 🙂 kram

 4. Trine

  Du får til så mye. Man kan ikke forvente å få til alt selv om man gjerne vil. Vær stolt av den gode personen og mamman du er! Så får jobb og studier være bagateller. Ta vare på deg selv, Josefin. Stor klem fra meg<3

 5. Andrea

  Du har inte misslyckats på något sätt!!! Du har ju bara provat på massor av nya grejer o fått erfarenhet o perspektiv. Är stundom impulsiv o har fått lära mig tona ner den en smula, vill också vara bäst på allt jag gör men har tvingat mig själv reflektera över detta, välja en grej o sedan försöka hålla mig till det ett tag o släppa guarden lite o känna att det är ok att inte vara bäst på allt. Det är det ju faktiskt ingen som är eller ens har möjlighet att vara. Tänk istället att du är en person som uppenbarligen ÄLSKAR att lära dig nya saker o att mycket är kul men att man kanske får ta en sak i taget särskilt när man har barn (man behöver ju egen vilo-time). O Josefin om du på det har mått dåligt samt roddar två barn större delen av tiden så är det ju allt annat än misslyckanden.
  Jag läser om en fantastisk tjej/ mamma/kvinna/fru/vän/Josefin som är då jäkla oändligt stark med så galet mycket driv och livslust! En person som förtjänar att få göra sin egen grej (utan att hon själv går under pga omständigheter) o som skulle behöva sätta sig ner o unna sig att reflektera över vad hon verkligen, just nu ska ta sig an. Ta till hjälp en karriärcoach! Du skulle i princip kunna åstadkomma vilka fantastiska projekt dom helst. Tänk o se dig föreläsa/bli ambassadör för psykisk ohälsa (bara för att ge dig ytterligare spännande idéer).

  Men mitt i allt, glöm inte att investera i dig själv o redskap för att hantera känslor o stress. Det viktigaste ör att du mår bra o vågar lita på din egen styrka!

  1. Mara

   Det är inte att misslyckas! Du har säkert lärt dig en massa på vägen. Och tänk på allt du lyckats med, du har flyttat till ett annat land med allt vad det innebär, du verkar vara en jordnära person och en bra mamma och fru. Säkerligen en förebild för MÅNGA! Kram till dig! Hoppas på fler säsonger av playmakers😃

 6. Louise

  Alltså du tänker verkligen helt fel, JÄVLAR VA DU HAR LYCKATS egentligen?
  Du har lyckats starta och ta fram en hel kollektion till ditt klädmärke, vet du hur svårt det är?!
  Plus att du gjort det helt på egen hand från ett annat land dessutom, sen kan man inte driva ett företag helt själv.
  Man behöver ta in något och bolla idéer tillsammans och utveckla, man är ju inte wonderwoman genom en hel sån process.
  Allt du har gjort är erfarenheter och lärdomar och du är grym!
  Jag har gjort så många tabbar i mitt liv för att jag har VÅGAT men jag har också misslyckats, men nästa gång man hoppar
  på hästen har man lärt sig något och då kan man bara göra saker ännu bättre.

  Kram!

 7. Ingela

  Du är stark du klarar detta jag ser inte att du misslyckats du verkar vara en fantastisk mor och maka att ta hand om barn själv när din make är borta det är tufft där har du din andra prestation du är så stark absolut inte misslyckad det kommer komma nya saker när du blir äldre och det kommer du klara av med bravur jag tycker du är så duktig med allt du gör kämpa på stor kram från mig

 8. Patricia

  Stor kram till dig!
  Jag förstår dina känslor så väl. Jag mår inte alls så bra nu jag heller och känner mig lost på jobbet och i mitt föräldraskap. Misslyckad och förvirrad..
  Det är så tufft ibland.
  Men du ska vara stolt över dig själv! Du är värdefull, precis som du är❤

 9. Ragnhild

  Ikke vær så hard med deg selv! Tenk på alt du har lyktes med i livet isteden. Du har fine barn, en mann du er glad i. Og du er sterk som er mye alene med barna! Det hadde jeg aldri klart. Family first. Livet består kun av opp og nedturer for alle, det er noe vi bare må leve med ❤️ Når barna blir eldre blir det kanskje lettere å finne en måte å være den en ønsker å være profesjonelt. Synes det er godt å høre at du takler hverdagen så bra uten medisiner. Gode ønsker fra en som har fulgt deg siden dere bodde i Trondheim 😊

 10. Cajsa

  Se det inte som misslyckanden. Du har iallafall försökt och testat. Sen att det inte gick vägen, det är helt okej. Vi alla misslyckas med saker men vi lär oss av det. Fortsätt sök inspiration och gör det du vill. Pengar är en sak som kommer tillbaka. Pengar går bara runt hur sjukt det än låter. Gör det du vill och tänk att allt är en investering i dig själv. Sen om du inte avslutar en utbildning eller liknande så skitsamma. Du kanske ändå har lyckats lära dig nåt under vägen då. Kram till dig!!!! PS! Hoppas på en till säsong. Du borde vara i rutan oftare eller starta podd. Vill lyssna och se dig hela tiden! Coolare tjej får man leta efter.

  Jo en till sak. SLUTA DÖM DIG SJÄLV. Du är fantastisk och tillräcklig.

 11. Jessica

  Du är viktig och värdefull.
  Förstår din känsla av misslyckande men du försöker och sen är det en styrka att se sina begränsningar.
  Även om det kostar endel så har du förökt och det är en av de viktigaste sakerna vi kan göra, både för egen del och som förebilder för barn i vår närhet.

 12. Frida

  Men hallå! Du kan inte kalla det för misslyckanden! Tvärtom! Du har ju startat upp och jobbat med ditt klädföretag ✔️ Du har pluggat ✔️ Detta är saker som fått dig att utvecklas. Jag är säker på att du känner flera som pluggat men idag inte arbetar inom det yrket. Eller hoppat av någon utbildning som inte passar dem. Har man misslyckat då? man Behöver ju inte arbeta med samma sak hela livet för att ha lyckats. Se hur långt du kom istället och vilken merit och erfarenhet det gett dig. Varje erfarenhet är en vinst, absolut inget misslyckande! Att göra ingenting är också OK. Njut av livet och de dina! Du kommer hinna med allt annat också sinom tid! Heja dig!

  1. Cajsa

   Se det inte som misslyckanden. Du har iallafall försökt och testat. Sen att det inte gick vägen, det är helt okej. Vi alla misslyckas med saker men vi lär oss av det. Fortsätt sök inspiration och gör det du vill. Pengar är en sak som kommer tillbaka. Pengar går bara runt hur sjukt det än låter. Gör det du vill och tänk att allt är en investering i dig själv. Sen om du inte avslutar en utbildning eller liknande så skitsamma. Du kanske ändå har lyckats lära dig nåt under vägen då. Kram till dig!!!! PS! Hoppas på en till säsong. Du borde vara i rutan oftare eller starta podd. Vill lyssna och se dig hela tiden! Coolare tjej får man leta efter.

   Jo en till sak. SLUTA DÖM DIG SJÄLV. Du är fantastisk och tillräcklig.

 13. Sofia

  I exakt samma läge! Men tänk på allt BRA du gör. Tänk om vi varit lika elaka mot andra som vi är mot oss själva, det hade man aldrig varit. Tänk på att du är din egen bästa vän ❤️

 14. Desiree

  Känner igen mig så väl i det du skriver. Har provat olika jobb, gått ett par utbildningar som varit roliga och lärorika. Men letar fortfarande efter vad jag vill göra ”när jag blir stor”. (Att jag är vuxen på pappret sedan länge är en annan femma..). Vet att jag vill arbeta inom skönhetsbranschen på något vis, men inte hittat exakt vad. Men vi får se det som att vi lär oss något på vägen från allt vi läser och går igenom. Hoppas det ordnar sig med företaget och utbildning, och vad som kan tänkas komma framöver.
  Och kom ihåg – du är inget misslyckande ❤️

Annons