When you feel like shaving all your hair off.. – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Annons

When you feel like shaving all your hair off..

Jag har nog aldrig haft sämre självförtroende än såhär. Mitt hår påverkar mig mer än min hy. Jag har på riktigt hockeyfrilla. Allt mitt hår på övre halvan av huvudet har gått av. Det är i princip stopp i min dusch hemma i Glasgow och när jag tömt den på hår så har jag fått ont i magen. Det “långa” håret på mitt huvud är så tunt. Det är bara där bak som det är långt, på sidorna och övre delen är det kort. Fruktansvärt! Jag är så nära att göra en Britney. Bara raka av det. Börja om! Jag får typ panik. Vill absolut inte ta av mig mössan när jag är bland folk. Det är bara hår kanske vissa tänker. Men för mig är det mer än så. Det är svårt för mig att faktiskt göra mitt jobb. Att bara använda gamla bilder på en själv funkar liksom inte. Jag kan inte posta nytt material för jag kan inte fota mig själv som jag ser ut just nu. Jag mår dåligt över det. Väldigt dåligt måste jag säga. Jag har normalt rätt bra självförtroende. Jag vet inte vart jag vill komma med det här. Men bloggen är min terapi. På bilden längst ned ser ni min utväxt på 7 veckor. Vad kan det vara, 1-2 cm kanske. Jag gör allt för att håret ska växa. Huvudmassage, äter hårvitaminer, bra produkter osv. Allt annat hår på kroppen växer mer än det på huvudet. Kanske skulle klippa av allt och sen köra peruk.

I don´t think I have had worse self confidence than this. My hair affects me more than my skin. I actually have a mullet. All my hair on the top of my hair is breaking. My shower in Glasgow is blocked and when I was rinsing it from hair my stomach hurt. The “long” hair I have left is so thin. It´s just on the back of my head. The top and the sides are short. It´s horrible! I´m so close on doing a Britney. Just shave it off! Start over. I´m panicking. I don´t want to take my hat off when I´m around people. Some of you might think that it´s just hair. But for me it´s not, it´s more than that. It´s actually hard for me do to my job. I can´t just use old pictures of myself. I can´t post new material because I can´t take pictures of me like this. I´m feeling really self-conscious about it. I´m normally fine and feel confident. I don´t know where I want to come with this post. But the blog is my therapy. On the last picture you see my growth in 7 weeks. It might be 1-2 cm or so. I´m doing everything for my hair to grow. Head massage, hair vitamins, good products and so on. The rest of the hair on my body is growing so much faster than my hair. Even the lashes is a big difference. Maybe I should just cut it off and wear a wig from now on. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecca

  En av bieffekterna av antidepressiva är att man kan tappa hår. Kanske är därifrån. Så om du inte käkar det längre kanske det kommer komma tillbaka. Annars skulle jag också vara försiktig med blekningen en tid framöver.

 2. Jessica

  Åh vad jag lider med dig fina Josefin!
  Jag förstår precis din känsla, och det spelar ingen roll hur många andra som säger att man är fin oavsett, det sitter så mycket självkänsla i håret.

  Jag har precis samma problem som du, mitt hår rasade av/förstördes 2009 när jag blev drabbad av giftstruma.
  Jag har bara tunt tunt hår kvar och visst växer det men jag ser nästan kal ut på vissa ställen om jag inte passar mig och det ”längre håret” blir bara en tunn hockeyfrilla.
  Jag och min frisör har försökt med många olika behandlingar men inget hjälper, så nu är extensions min räddning.
  Jag förstår ju att håret inte blir bättre av det, men jag orkar inte, jag vill att det ska se bra ut 😔

  Det ”värsta” är att all, verkligen allt, annat hår på kroppen växer värre än nånsin 🙈😝

  Stor kram från min som önskar jag hade mer tips att komma med än ”bara” en stor varm kram !

 3. Emelie

  Förstår dig verkligen! Både med huden och håret!
  Kontakta en hudläkare/gynekolog direkt då kanske din akne/utslag hänger ihop med håret.
  Jag har haft problem med båda, under tiden med p-piller tappade jag väldigt mycket hår sen när jag slutade kom det tillbaka, men då kom aknen istället och jag går nu och “utreder” mig för Pcos som jag har tendenser av (de kan inte säga 100% då det är väldigt komplicerat tydligen om man har eller inte, (det var hudläkaren som skickade mig till gyn direkt innan jag började äta tetralysal) men då jag slutade med p-piller kom som sagt håret tillbaka men också akne. Ätit tetralysal och smörjt epido kvällstid under en längre tid och en fuktcreme dagtid (propyless) som hjälpt mycket, Blir det inte helt bra snart kommer jag dock få äta roaccutan eller liknande. Eller så blir det p-piller igen men en sort som “hjälper” mot akne och pcos.. Nu behöver du ju inte ha detta men 20% av alla kvinnor har/har tendenser till pcos.. (ett annat symptom på det kan vara oregelbunden mens) Men googla inte en massa!! Gå till hudläkare eller gynekolog och be dom kolla upp dig! KRAM!

 4. Sara

  Du är så så fin. Men jag lider med dig ang ditt hår. Försök att inte tänka på det. Men såklart är det svårt. Men jag är nästan säker på att det är din stress. Tror du måste verva ner innan du går in i väggen. Min syster har gjort det två ggr och hon är helt off! Snälla ta hand om dig. Mys när du är hemma nu. En dag kommer det bli klart hemma. MEN blek inte det mer. Försök att låta ditt hår vara. Ha din naturliga färg. Du är vacker som du är. Och en jävligt grym mamma så som du håller på 😘

 5. Caroline

  Om du inte vill klippa av det så har Hairtalk jätte bra lösningar som kallas ” top of the head” det är typ som en lite toupé man har uppe på hjässan, funkar jätte bra och ör skonsamt mot håret.

 6. Ulrika

  Jag har börjat följa dig nyligt. Tycker du verkar så härlig och man kan nästan känna din ärlighet och värme genom skärmen.. Du är så vacker och din stil älskar man bara. Tror du skulle passa i kort eller rakat hår. Det skulle bara förstärka din coola, snygga och kaxiga stil😍 Annars tycker jag att du lätt kan visa upp dig utan mössa så som du ser ut nu, för du är fin oavsett.. jag tror många tjejer och kvinnor lider av exakt samma problem med håret, så där hjälper du dom en aning genom att både prata öppet om det och visa det offentligt. Du är stark!

 7. Sara

  Vackra vackra du!! ❤Du får säkert fler råd än du kan hantera ang detta. Undrar vad jag själv skulle göra? Tänker att jag skulle vilja snagga av mig håret, precis som du säger, Chin up och hitta min identitet på nytt men utan håret som stress, Att rocka den lilla frisyren med stark attityd …samt när håret växer ut igen känna mig fri i min stil, oavsett längden på mitt hår. Man kan ta tillfället att växa som person och i mod…Men vet inte om jag hade vågat själv även fast jag hade velat. Den vackraste frisyren för helt magiska ögon var iaf sinaed o’connors på 90talet ..

 8. Hannah

  Tycker utvöxten ser normal ut.. däremot undrar man ju om den som blekt ditt hår endast blekt utväxten eller penslat ut även en bit ut? Inget hår tål att blekas hur många ggr som helst med eller utan olaplex, det går tyvärr av tillslut…. gå till en frisör och klipp igenom håret så det inte ”äter” upp sig mer! Hälsningar en frisör 🙂

 9. Mikaela

  Hej är frisör själv, haft liknade i sep tappa ja halva håret, stress och blekning. Men försök bara vårda NAK ’s nya serie är jätte bra för så skadat hår. Sätt lite tejp hår med små fästen där bak? De har ja gjort funkade toppen för slippa se. Till sommaren är de bättre 🙌

 10. Selina

  Hej fina Josefin.
  Jag förstår dig precis.
  Jag har läst dina inlägg och blir lite ledsen,
  Jag tycker att det är så intressant när du bloggar om inredning, du inreder så snyggt och är så kreativ.. tycker att det är så inspirerande
  Eller tillexempel när du bloggar om dina barn
  Hur dem har det i skolan, vad ni gör på fritid/helger..
  När du tipsar om saker i landet ni bor i…

  Så, när du skriver att nu kan inte du göra ditt jobb pga av ditt hår
  Så tänker jag såhär
  Jag älskar din stil o tips om make upp , så bara för att inte håret är med så gör det mig inte mindre intresserad, förstår du hur jag resonerar?

  Tex, nu har jag följt dig o läser att du skrivit om din hud & hår och hälsa..
  Och just nu när din kropp verkar signalera att den inte mår bra, så tycker jag att du kan kanske fokusera på det andra tills kroppen kommer i balans
  Sen kan du blogga om din väg till balansen
  Vi är många tjejer här som så gärna skulle vilja gå massa tips på allt från hår o hud..
  Äter själv tillskott , PANTOVIGAR från Tyskland för att mitt hår är i jätte dåligt skick just nu, efter 2 barn…
  Det jag vill säga
  Är att jag själv har pushat mig så långt då jag kom till en gräns att jag inte kunde resa mig ur sängen
  Och Det viktigaste är hälsan …
  Och jag stöttar dig gärna❤️
  Har träffat dig en gång och du verkar helt underbar
  Kram!

 11. Vera

  Har varit i princip samma situation efter en stressad period i mitt liv där hyn var katastrof och håret gick av.. än värre är att jag försökte med allt från löshår till andra frisyrer som slet ännu mer på mitt hår och vågar knappt nämna psyke! Så viktigast tror jag är att hitta dig själv igen och försöka må bra från insidan för då kommer även hyn och håret växa igen.. förmodligen lättare sagt än gjort men städa bort de negativa! Sen äter jag även Panto3 som är hälsokost vilket jag märker gör att mitt hår blir starkare, framförallt kvaliten och håravfallet minskat men längden växer i samma takt tyvärr (finns nog inga mirakelkurer för längden).
  Tycker du är en grym mamma och inspirerande blogg så fortsätt att bara vara du och fokusera på dig själv så tror jag de andra kommer av sig själv! Stor bamsekram!

 12. Hanna

  Känner sååå med dig och förstår dig precis! Jag tappade så galet mkt hår efter båda mina graviditeter, alltså mångder. Håret är SÅ mkt för hela utseendet så jag förstår att det påverkar dig. Jag tappade så mkt att jag liksom bara kunde dra handen genom håret så höll jag i en tofs med löst hår typ. Så hemskt. Det slutade precis innan jag blev typ flint på riktigt. Nu är min minsta snart fem och håret är ff i rätt kass kvalite. Tunt och livlöst men det har ändå vuxit ut och så. Kan tipsa om priorin om du inte testat det. Det hjälpte på mig, håret växte fortare och blev som friskare. Borde eg äta det jämt… Bara för det måste jag beställa hem ett paket nu, haha. Hoppas det löser sig för dig!

 13. Sara

  Jag ser precis likadan ut… mitt har börjat växa lite. Kör Olaplex två gånger i veckan och bra produkter! Verkar funka! Men förstår din känsla…

 14. Sanna

  Du är vacker för att du är precis den du är ! Ingen tillfälligt dålig hår-period ändrar på det och vi kan ha en dålig hårperiod tillsammans <3 antagligen beror det på stress för både dig och mig . Försök att andas lugnt så mycket du kan över det och vill du klippa dig så gå till en frisör som fixar till det , du kommer vara lika superfin då som nu . Du är en toppentjej Josefin och du är en fantastisk mamma till dina döttrar oavsett om du har långt eller kort hår och det gör dig gränslöst vacker !

 15. Hanna

  Hej Josefin!

  Har du använt Olaplex? Jag jobbar i frisörbranschen och har sett liknande fall tidigare. Vissa hårtyper reagerar kraftigt på Olaplex och håret ”fräts” av när det torkar. Håret blir torrt som svinto och väldigt sprött, sen går det av vid minsta lilla.

 16. Sofie

  Tror du skulle passa skitbra i kort frisyr, med dina snygga bryn och asgrymma läppar. Därefter bara låta håret få växa sig friskt. Hoppas allt löser sig ❤️

 17. Saga

  Olaplex behandling och att inte göra nåt på håret! Eventuellt endast lägga några slingor precis på utväxten! Jag hade exakt samma problem! Blekt mitt hår sen gick det av, sen dess har jag låtit det vara och bara behandlat det med inpackningar samt att jag tvättar håret ca 1 gång i veckan och låter det luft torka. Det har hjälpt för mig och jag börjar få tillbaka min kvalitet! Hoppas det går bra för dig! Ge det några månader så ska du se att det börjar växa! 🙂 kram

 18. Sandra

  Hej!
  Det viktigaste är att du inte låter utseendet påverka ditt välbefinnande! Alla har vi våra komplex! Vi kommer aldrig någonsin bli perfekta 🙂
  Mitt tips är att köpa hårkontroll på apoteket, ger snabbt resultat. Och färga inte håret under tiden 🙂

 19. Carro

  Mitt hår gick av otroligt mycket runt ansiktet för ungefär ett år sedan. Såg nästan ut som en liten kaktus runt ansiktet med hårtestar som stack upp överallt. Det har fortfarande inte riktigt blivit sig likt och jag kollade aldrig upp varför det gick av så otroligt mycket… Tror det kan ha varit en blandning av orsaker: stress, dålig kost, järnbrist 🙁

 20. erica

  stress kan göra så att man får järnbrist vilket i sin tur kan göra så att håret ramlar av. det hände min svägerska. hon fick äta 2 järntabletter om dagen i 3 mån för att få upp sina järndepåer igen. detta kan man alltså gå till läkaren för att kolla upp genom blodprov. stress kan ju också ha påverkat din hy (allt detta vet du sökert redan, men ville ändå tipsa)…. har följt dig sen ni bodde i Norge och älskar din blogg & playmakers! förstår inte hur du får ihop livet “ensam” med 2 barn i ett annat land utan familj och vänner. jag har 3 barn tätt och en man som jobbar heltid och det gör mig stressad och irriterad varje dag för det är ofta bara för mycket! är så imponerad av dig och vilken stark kvinna du är! krya på dig! ❤ kämpa! 💪

 21. Louise

  Förstår hur du känner, hade precis samma problem.. Håret gick av och bara tunt. Jag rakade av det till slut, Bästa beslutet, även om det satt långt in, haha. Nu är det snart tillbaka till axellångt och BRA KVALITÉ 🙂 massa kramar till dig.

Annons