Josefin Lustig

Hormonal acne!

Jag har ju skrivit om min hy förut. Den var kaos, åt medicin, den blev bättre. Slutade med medicinen efter de 2 månaderna som jag fick utskrivet. Sommaren gick, acnen kom tillbaka. Nu har jag ätit medicinen i över en månad igen, men jag ser fortfarande ut såhär. Sist så blev hyn bättre väldigt snabbt. Nu hjälper knappt medicinen!

Ni kan läsa mitt förra inlägg här.

I have been writing about my skin before. It was chaos, I got medication for it, it got better. When I stopped with the medication for it, after the 2 months I was prescribed. My skin was ok for a while, after the summer I got the acne back. I´m eating the medication now, but it doesn´t really help. I´ve been eating it for over a month now. Last time my skin cleared up quicker. 

You can read my last post about it here. 

Jag kom över ett klipp på youtube igår. Som handlar om ”hormonal acne”. Vilket är det jag har. Mina är djupa och det går liksom inte att få bort dem eftersom mycket sitter så djupt. Jag har bara runt käklinjen. Mest på höger sida. Vilket är tur för mig, min vänstra är min ”snyggsida”, haha. Men i klippet så tipsar han i alla fall om att utesluta mjölkprodukter och socker. Så jag tänkte testa det! Får se om det kan hjälpa lite i alla fall. Det är främst kvinnor över 25 som får det.. Det förklarar varför jag helt plötsligt fått dålig hy när min hy alltid vart bra när jag var yngre.

Jag lägger in klippet som jag kollade på här, så kan ni kolla om ni vill veta lite mer.

Har ni tips för denna typ acne, dela gärna med er!

I came over a youtube clip yesterday, that´s all about hormonal acne. Which is what I have. Mine are deep and I can’t get away because of that. They are just around my jawline. Mostly on my right side. Lucky for me cause my left is my ”pretty side”. Haha! But in the clip he said that cutting out dairy and sugar might help. So I´m gonna try that. Might help a little bit! It´s mostly women over 25 that get hormonal acne. Explains why I got it now, when my skin always been fine when I was younger. 

Here´s the clip if you want to have a look. 

If you have any tips for hormonal acne, share them here please!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Hoppas dina kommande behandling gör susen! Skulle så gärna vilja veta vart du har köpt ditt jättefina halsband? Skulle vilja bära ett med min son på 🙂 <3

 2. C

  Paula’s choice!!! BHA lotion 2%. Jag hade nästan gett upp med min hy men så läste jag att BHA som finns i Dermalogicas daily microfoliant skulle vara bra så jag testade. Efter två veckor var det väldigt mycket bättre. Sedan läste jag om Paula’s choice BHA 2% lotion och beställde ett prov från Skincity. Nu , ett år senare, är jag så så mycket bättre. Jag kan räkna de finnar jag fått sedan förra sommaren. Även om jag känner att det är några på G blir det aldrig något av dem. Testa om du inte gjort det! Jag var så skeptisk och deppad och tänkte att det aldrig skulle gå över (har ätit flera kurer med Tetralysal som bara hjälpte tillfälligt) men nu är jag glad och tacksam över den fantastiska produkten från PC.

 3. Emma

  Hej Josefin,
  Jag hade supermycket problem med min hy tills jag började tvätta ansiktet två gånger varje morgon och kväll med vanlig Lactacyd,
  Bästa som hänt mitt ansikte!
  Sedan använder jag en lätt ansiktskräm med aloe (Aloe Face som jag hittade på Ica Maxi) på dagarna och A-Derma lotion från apoteket på kvällarna. Inte bara är detta det enda som funkar på min hy, jag sparar oxå massa pengar när jag ”slipper” köpa dyra krämer eller medeciner som inte funkar.
  Vi är ju alla olika så det kanske inte funkar, men vet att det funkat för åtminstone två andra med samma problem, så kanske värt att prova

 4. Katarina

  Hej Josefin,

  Din historia reflekterar samma frustration som jag kände. Jag gick på tetralysal i 3 månader. Gjorde underverk. När jag avslutade kuren kom problemen tillbaka och jag påbörjade en ny kur som inte hade någon effekt. Man blir helt enkelt lite resistent eftersom det är antibiotika. Provade utesluta mejeriprodukter etc.. men inget funkade. Tillslut startade jag en isotretinoin behandling som varade i 9 månader totalt. Man måste samtidigt äta p-piller om man ska genomgå behandlingen. Jag tog små dagliga doser (30-40mg) som gjorde att behandlingen tog längre tid men jag upplevde inte samma extrema bieffekter. Tar man högre dagliga doser (60-80mg) kan man uppleva kraftigare bieffekter. Eftersom du stoppar all talgproduktion så upplever man extreme torrhet, muskel/ledvärk etc. Jag uppmuntrar inte att detta är den enda lösningen men låt inte alla skräckhistorier på internet kring denna behandlingen skrämma dig. Tar man medicinen kontrollerat och har en dialog med sin hudläkare så kan detta vara ett bra alternativ för att få bukt med problemet. Man har det lite jobbigt i en viss tid för att tillslut må bra över sin hud som givetvis påverkar hur man mår. Det var det bästa valet jag gjort och idag 2 år senare har jag kanske fått 5 finnar sedan dess. Lycka till och jag hoppas du hittar något som funkar för dig!

 5. Matilda

  Förstår verkligen din frustration då jag också hade akne ett bra tag innan jag sökte hjälp för det. Jag fick då Isotretinoin (samma sak som Roaccutan och Accutane) utskriven, som gjorde dunder. Den har en del bieffekter men efter att jag tagit medicinen i 6 månader (vilket är rekommenderat) så var min akne HELT borta. Ända sedan jag slutade med medicinen för ett år sedan har jag inte haft en enda finne. Så gå till en hudläkare och få hjälp eftersom av erfarenhet så brukar inte alla krämer man luras på fungera. Det är bättre att få professionell hjälp! Hoppas det löser sig för dig! <3

 6. Josefine

  Hej! Jag hade exakt samma. Började med krämen epiduo som jag fick utskrivet av en läkare. Den är väldigt uttorkande och svider och därför fick jag även krämen propyless som är receptfri från apoteket. Har anv i snart en vecka och har inte fått en ny finne sen jag började, hyn är lite torr men blir varken fet eller finnig med hjälp av propyless. Kan kanske vara värt o testa!

 7. Viktoia

  Jag har också bara runt käken och munnen, jag fick utskrivet en salva som heter Skioren, hjälper jättebra. Sen märker jag också skillnad när jag har ätit mycket socker. Hoppas det löser sig 🙂 kram

 8. Fia

  Heej!
  Du, jag har för mig att du hade haft en kopparspiral va… Googla på kopparförgiftning! Det kan ställa till det rejält i kroppen. Ångest, acne, leder osvosv. In och läs. Känner du igen dig? Gör en hårmineralanalys.

 9. Cornelia

  Är 26år och har med haft problem med acne sen något år tillbaka. Har använt produkter från acne.org nu i några månader och är helt amazed av resultatet! Hemsidan lägger inga pengar alls på marknadsföring utan satsar helt på kunders egna upplevelser, före – efter bilder osv. Finns massor med testamonials på deras hemsida och från privatpersoner om man söker på youtube. Känner mig så mkt mer bekväm utan smink nu och kommer aldrig sluta använda det! Så stort tips 🙂

 10. Andrea

  Hej!
  Har en vän med samma problem och hon kör mjölkfritt vilket är superenkelt framför allt i Sverige då det finns så mycket goda alternativ och äter mestadels vegetariskt. Hennes hud är numera jättefin och hon har haft mycket problem med ångest och depression som hon upplever att hon klarar bättre med den här kosten.

  Vi själva har ett högkänslig barn som vi minskat ner mängden socker och gluten för och hon är mycket stabilare och mindre benägen att reagera starkt på intryck nu för tiden jämfört med ett par månader sedan så visst hjälper rätt kost oss att må bra, gäller bara att hitta sin grej. Kör själv lågkolhydratkost sedan mina två graviditeter då jag inte lyckats gå ner i vikt trots träning och efter detta mår jag supermycket bättre och är mycket starkare.

  Hejja dej!

 11. Victoria

  Sjekk Halo Beauty sier jeg bare 😁 det koster litt med frakt osv, men det er så verdt det! Ligger masse before & after bilder på deres instagram om du vil sjekke ut det!

 12. Å

  Vet precis hur du känner dig. Måste tipsa dig om att ta kontakt med skincity för att få bra hjälp med produkter! Jag använder för tillfället paulas choice och det har hjälpt mig mycket:)
  Kram

 13. Kekidi

  Jag fick acneproblem efter att ha fått mina barn. Har aldrig haft problem med det som ungdom/tonåring och har alltid haft ren och fin hy men efter barn så tror jag att mina hormoner slog slint på alla sätt och vis. PMS som aldrig förr och acne från ingenstans. Jag kämpade med det länge men det enda som fick bukt på det ganska bra är Paulas Choice produkterna anpassat till just min hy via Skincitys hudterapeuter (man gör testet via nätet, svarar på frågor och skickar in bilder). Paulas Choice har anpassade serier för just acne, precis som dermalogica har och Jan Marini. Men för mig passade Paulas Choice bäst. Kommer aldrig våga sluta.

 14. Kirsty

  I suffer from it too. Sometimes it goes away for a good few weeks then it comes back. Hate it and it’s almost impossible to hide. I’ve been cutting out dairy but I don’t think it’s done anything. Should really try sugar too but it’s so hard!

 15. Johanna

  Jag har fått exakt samma! Det kom i och med att jag satte in en hormonspiral i januari. Jag hade en hormonspiral innan barnen, och då fick jag inte acne. Skulle nu sätta in en igen, efter tredje barnet, och hoppades på samma. Men finnarna kom som ett brev på posten. Jag kämpade mig igenom 7 månader i hopp om att det skulle gå över. Det gjorde det inte! Jag bytte till en kopparspiral för två veckor sen och hoppas innerligt på att det ska försvinna! Det har blivit lite bättre, men hyn är långt ifrån ok. Känns riktigt jobbigt! Uppdatera gärna om det blir bättre när du lägger om kosten. Jag håller tummarna att du hittat en lösning!

 16. Johann

  Jag har fått exakt samma! Det kom i och med att jag satte in en hormonspiral i januari. Jag hade en hormonspiral innan barnen, och då fick jag inte acne. Skulle nu sätta in en igen, efter tredje barnet, och hoppades på samma. Men finnarna kom som ett brev på posten. Jag kämpade mig igenom 7 månader i hopp om att det skulle gå över. Det gjorde det inte! Jag bytte till en kopparspiral för två veckor sen och hoppas innerligt på att det ska försvinna! Det har blivit lite bättre, men hyn är långt ifrån ok. Känns riktigt jobbigt! Uppdatera gärna om det blir bättre när du lägger om kosten. Jag håller tummarna att du hittat en lösning!