It’s not a competition about who’s got the most presents under the Xmas tree! – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Annons

It’s not a competition about who’s got the most presents under the Xmas tree!

Jag har börjat slå in barnens julklappar. Jag tror att vi har köpt det mesta. Barnen önskar sig inte så mycket och det är så onödigt att köpa för mycket. Vi har köpt det vi vet att barnen gillar, som inte bara blir en leksak i mängden. Har även passat på att köpa sånt som de behöver, som kläder. Är ju perfekt att rensa ut garderober och leksaker innan så vet man vad som behövs. Skänk bort det gamla som inte används till de som inte har och behöver.

Den här hetsen som blir när det är jul är helt galen. Det är inte det finaste julbordet på Instagram som räknas, det är inte en tävling om vem som har mest julklappar under granen. Man är inte en bättre förälder om man köper julklappar för tusentals kronor. Allt handlar om att skapa fina minnen och ha det bra tillsammans. Barnen kommer inte komma ihåg julklapparna i slutet av dagen om de inte är glada och fyllda med kärlek. Det är kärleken och glädjen som sitter kvar. Det är det som skapar minnena som barnen sen kommer ha när de blir större.

Och vet ni vad, man måste inte fira jul med sin familj. Om det inte går eller om man inte vill. Fira med dem du tycker om. Vi kommer ha vänner över på jul. Vilket jag älskar! Bjud in någon om du vet att den är ensam.

I have started to wrap the kids presents. I think we have most of it. They don’t wish for much and it’s so unnecessary to buy too much stuff. We have got the things that we know the kids like. I’ve also got them some stuff that they need, like clothes. It’s perfect to clean out the closet and toys before so you know what they need. And give to someone who doesn’t have much or need it more.

It’s crazy, the stress that comes with the Christmas. It’s not the prettiest decorations on instagram that counts, it’s not a competition about who’s got the most presents under the tree. You are not a better parent if you buy expensive presents. It’s all about having a good time and being together. The kids won’t remember the toys at the end of the day if there’s no happiness and love. It’s the love and joy that makes the memories that will stick.

You know what, you don’t have to spend Christmas with family if you can’t or don’t even want to. Spend it with whoever you enjoy spending time with. We are having friends over for Christmas. Which I love! Invite someone if you know that they are on their own.

Detta ligger i barnens paket i år. Hur söt är denna outfit? Jag vet att båda barnen kommer ÄLSKA denna väskan. Få känna sig stora med egen handväska.

This is in the kids presents this year. How cute is this outfit? I know that both the kids will LOVE this bag. Feeling big with their own handbag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Vettiga tankar! Min son är 1,5 år och han får faktiskt inte så mycket i julklapp av oss föräldrar än så länge. Vi har faktiskt enbart köpt lite kläder i år, men det är för att vi vet att eftersom att det är första barnbarnet för morföräldrar och han har en faster som köper hur mycket som helst till honom även fast vi säger ifrån. Jag är själv uppvuxen med paketkalender och det är något jag skulle vilja ge min son när han blir äldre, men självklart inte en ny leksak varje dag, utan kanske ett par strumpor en dag, pennor en annan, pepparkakor på helgen och annat behövligt som blandas upp med nån liten legofigur eller liknande. För min del handlar det inte vad som finns i, utan själva traditionen med att det finns en klapp att öppna, en överraskning och anledning att fira 🙂 Min föräldrar har t.ex. alltid gett mig nödvändigheter likväl som något jag vill ha och jag får fortfarande som vuxen present på min namnsdag. I år var det en prydnadssak som de köpt på sin resa, och en travel mug som jag önskat mig och behöver nu när jag börjar jobba till våren efter att ha tagit min universitetsexamen.
  Jag tror verkligen på att skämma bort barn på rätt sätt och inte bara köpa köpa köpa. Att få en upplevelse i present är en toppenidé tycker jag!

 2. Linda

  Jättebra att du skriver om detta! Tycker hysterin kring klappar och det materiella tar bort det fina med julen och jag tycker att vi lär våra barn ett destruktivt förhållande till det materiella. Vi har också julklappar och min Vincent älskar dem (så klart), men vi begränsar mängden och jag försöker ofta prata om det som verkligen betyder något. Stor kram!

  1. josefinlustig
   josefinlustig

   Ja det känns som att livet bara är en stor tävling mot alla andra. Vem vill ha det så?! Klart barnen ska få julklappar, men det viktiga är ju att de ska uppskatta det de får och att veta att det viktigaste är familjen och kärleken. Man kan inte köpa barnens kärlek! Kram

  1. josefinlustig
   josefinlustig

   Tomten kommer bara med några stycken hit under natten till julafton. Vi får blanda traditioner. Här kommer inte tomten på julafton utan på natten. Tomten för oss ger bara någon julklapp till barnen var. De slår vi in i guldpapper ☺️

 3. Maria Kemi Grenholm

  Hej hej
  Länge sedan jag skrev något här. Hoppas att julen blir fin, och att du mår bra, bättre med allt iallafall. I Umeå (sävar) har snön kommit, lite, inte mycket… Har fyra barn och känner denna hets krypa sig inpå. Speciellt på sociala medier, mest att allt verkar så perfek! Men man kan ju ändå inte låta bli att scrolla scrolla på alla bilder. Jag har äntligen fått upp alla julstjärnorna i fönstret nu, tog endast 5 dagar, haha.
  God Jul från Västerbotten och Sävar

  1. josefinlustig
   josefinlustig

   Hej! Tack detsamma. Ja jag kan själv känna mig trött på sociala medier just nu. Fast det är mitt jobb. Släpp stressen. Det förstör ju den mysiga känslan man ska ha! Kram

 4. Linzi Threipland

  love this, it’s so true ❤️ so much pressure to spend lots of money to show how much you care about people but it’s all about spending time with the people you love and being grateful for what you already have!

 5. Rebecca, 3-barnsmamma

  “Barnen kommer inte komma ihåg julklapparna i slutet av dagen om de inte är glada och fyllda med kärlek.”
  Word!! Precis så är det ju. Här satsar vi på julklappar i lagom mängd, och fokuserar på gemenskap, kärlek och tacksamhet för det vi har.

  Blir så trött av köphetsen man hör/ser överallt.. t.ex. alla dessa adventskalendrar (lego, playmo osv), det blir nästan en tävling om vem som har finast/får mest.. Säg att man har tre barn x legokalender för 3-400kr (minst)… det blir sjukt mycket pengar.. och sedan ska klappar till själva julafton också köpas..

  Tack för din härliga och ärliga blogg!

  1. josefinlustig
   josefinlustig

   Ja det är väl ingen som har själva presenterna som minnen.. Så länge man har sina små rutiner och har en mysig dag. Det är det som räknas! Ja men herregud. Mina barn blir överlyckliga för deras lilla chokladbit varje morgon. Allt som behövs för extra mys i december. Denna tävling och allt skryt på sociala medier gör mig så trött!

Annons