Retinol skincare – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Annons

Retinol skincare

Till vänster är min hy från i lördags morgon. Utomhus, ljuset är väldigt mycket bättre än ljuset på bilden till höger. Som är tagen nyss, inomhus i mörker. Hehe! men nu ser ju ändå skillnad på hyn. I fredags när jag var hos min hudtjej så gjorde vi IPL på haka och panna. Vi började även med retinol, som är väldigt starkt. Det ska torka ut all akne. På bilden till vänster så har den uttorkningsprocessen redan börjat. Eftersom vi gjorde behandlingen på fredagen. Man måste vara väldigt försiktig när man använder retinol. Jag tar en paus från den nu tills jag ska träffa min hudtjej på torsdag igen. Huden blir lätt irriterad och man kan bränna sönder den om man har på för mycket av retinolen. Jag har varit VÄLDIGT torr senaste dagarna. Idag börjar det bli bättre. Men jag ville dela med mig av det jag testar nu i alla fall. Jag vet inte exakt vilken det är jag använder då jag bara fick hem ett prov. Men det finns att köpa vet jag, till exempel The Ordinary har en retinol. Så har ni inte testat retinol för er akne så är det kanske värt att prova. Jag hoppas att detta ska funka för mig! Jag håller er uppdaterade.

Jag har slutat med fuktkräm i ansiktet sen ett tag tillbaka. Så man får bara stå ut med det torra. Huden vänjer sig till slut! Vissa säger att man ska bomba på med fukt. Min hudtjej säger att man inte ska använda fuktkrämer i ansiktet.

To the left you see my skin from Saturday morning. Outside, the lighting is much better than on the right now. Which is taken now, in the dark. But still, you can see a difference in my skin. I was doing IPL on Friday and we started with retinol then as well. It´s very strong. Supposed to dry all the acne out. On the left the drying process have already started, because we did the treatment on the Friday. You need to be very careful when using retinol. I’m taking a break from it now until Thursday when I’m gonna go and have a look on my skin again. The skin gets a bit irritated if you use it too much. You can burn your skin if you over do it. I have been very dry these last couple of days. It´s starting to get better today. But I just wanted to share what I’m trying for my skin now. I don’t know the exact one I’m using cause I only got a sample to try. But you can buy products with retinol, I know that The Ordinary do one. So if you haven’t tried using retinol for acne, might be worth a try. I hope this will work for me! I´ll keep you posted. 

I have stopped with moisturizer since a while back. You just need to fight the dry skin for a while. Some people say that you should use loads of moisture and some say you shouldn’t use it at all. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Men alltså vänta lite nu… Inte använda fuktkräm? Jag har enbart hört dermatologer, hudterapeuter och hudläkare säga att man ska smörja sig, både kropp och ansikte. Jag har torr hud och får eksem om jag inte smörjer mig. Skulle jag strunta i att smörja mig så skulle min hud spricka upp och blöda. Att härda huden verkar väldigt märkligt, i och med att huden behöver vara återfuktad?

  1. josefinlustig
   josefinlustig

   Haha ja. När hon sa det till mig så tänkte What?! Men det är självklart annorlunda om du har eksem! Fast jag tror att vissa skapar vad huden tror att den behöver. Jag använder sheet masks som fukt då och då om jag behöver. Det ska tydligen vara bättre. Men jag vet inte 🤷🏼‍♀️☺️

   1. Malin

    Såklart det absolut kan vara skillnad beroende på hurdan hud man har, men det är bevisat att man inte kan “vänja” huden genom att smörja för mycket osv. såsom det sas förr. Så med tanke på det så tror jag absolut att det är bättre att smörja än inte. Men sheet masks är ju säkert också super, men kanske svårt att göra dagligen efter rengöring tänker jag? 🙂

 2. Hilde

  Det er så motiverende å lese når man ser andre som sliter med akne, og det har hjulpet med retinol! Venter på min fra comfort zone – skin regimen. Så håper det hjelper! Takk for at du skriver om dette 😊

 3. Elin

  Om man inte ska använda sig utav fuktkräm, vad ska man då ha? Jag själv använder mig endast utav serum och jojoba olja vilket har hjälpt min hy. Men nu under vintern märker jag att jag börjar bli mer torr och använder en mer fuktgivande kräm på natten.

  1. josefinlustig
   josefinlustig

   Ingenting 🤷🏼‍♀️😆 jag vet inte alltså. Jag gör sheet masks som ger fukt ibland. Huden ska vänja sig utan..

  2. Ninna

   Har du provat jojobaolja som serum och sedan en fuktkräm ovanpå? Jag kör det hela vintern och det funkar men det är såklart olika vad huden behöver

 4. Sara

  Alltså måste bara säga att jag tycker att du är så sjukt vacker!! Du har så oroligt fina och rena drag och hela ditt ansikte är så symmetriskt. Mitt stora problem är att j är så himla mörk under ögonen. Vet inte vad jag ska göra. Försöker att täcka över med kräm men funderar på om man inte kan göra någon behandling mot det!? Anyways tyckte bara att det var viktigt att du fick veta det kramar Sara

  1. Ninna

   Hej, det finns lite olika behandlingar mot mörka ringar. Ex kan man behandla det med läser eller en teknik som heter Tear through, en injektionsteknik mot mörka ringa och även påsar under ögonen. Värt att kolla upp och även testa. Mörka ringa är oftast genetiskt och det går inte att behandla med krämer eftersom huden är så tunn just där. Givetvis ska man smörja och gärna med kräm som innehåller hyaluronsyra för att bibehålla fukten, motverkar fina linjer. Ninna/ hudterapuet

  1. Sara

   Tusen tack för alla tips, gulliga du!! Lider en del av det nu och det blir ju nog inte bättre med tiden… Många kramar Sara

 5. Mimmi

  Hej! Vilken styrka är det på din Retinol kräm? Jag är lite äldre än du 😊 och hoppas att den ska hjälpa mot fina linjer och solskador. Min är 1% . Mimmi

  1. josefinlustig
   josefinlustig

   Hej! Jag vet inte helt säkert, men hon trodde 1%. 🤷🏼‍♀️😆 hur tycker du att den funkar? Känns det väldigt stark? Har hört att det ska vara väldigt bra mot linjer och pigment!

   1. Mimmi

    Jag har använt Paula’s choice 1% i ca 1 v på kvällen. Sticker och känns att ”något händer” kliar lite och svider när jag rengör med ansiktsvatten ! Tycker mig se en lite början till mindre djupa rynkor. Fick tips att spä ut krämen med en vanlig ansiktskräm om det behövs, Den är stark! Jag har inte särskilt känslig hy!

   2. Mimmi

    Jag köpte Paula’s choice 1% och har användt den ca 1 v på kvällen. Sticker och känns att ”något händer” kliar lite och svider när jag rengör med ansiktsvatten ! Tycker mig se en liten början till mindre djupa rynkor. Fick tips att spä ut krämen med en vanlig ansiktskräm om det behövs, Den är stark! Jag har dock inte särskilt känslig hy!

Annons