My hair routine for damaged hair! – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Annons

My hair routine for damaged hair!

Jag har ju som ni vet haft problem med mitt hår. Mitt mående och antidepressiva gjorde så att mitt hår ballade ur. Jag går till frisören och gör behandlingar då och då, för att få håret i bättre kvalitet. Men jag tänkte tipsa er om det jag gör hemma. För det har jag verkligen märkt skillnad av. När jag var i Sverige sist så glömde jag dessa hårprodukter. Den veckan så kände jag skillnad på håret, inte alls lika bra som när jag använder dessa.

Redken Extreme är det som jag använder. Det är så så så bra!

Först tvättar jag håret 2 gånger med schampo för att verkligen rengöra. Jag tvättar håret varannan eller var tredje dag ungefär. Efter schampo så använder jag “extreme cat” som jag sprayar på håret, det ska helst vara handdukstorrt. Men jag klämmer ur så mycket vatten jag kan bara. Den låter jag verka i ett par minuter. Så länge som möjligt är ju bra! Den använder jag inte varje tvätt, kanske 1 gång i veckan. Efter det använder jag “megamask” och låter det sitta i någon minut. Den använder jag alltid efter schampo, men som steg 3 om jag använder “cat”. Sen avslutar jag alltid med balsam.

Borsten ni ser använder jag när jag har schampo i håret. Den stimulerar hårbotten och gör så att håret växer snabbare! Ett plus är ju att det är väldigt skönt också, hehe.

Som sista steg efter jag handdukstorkat håret så använder jag “anti-snap” som jag lämnar i håret. Sen låter jag det lufttorka om jag kan.

I´ve had a lot of problems with my hair, as you might know. My depression and medicine made it chaos. Now I go to the hairdresser and do treatments now and then, to get it better in quality. But I thought I´d show you what I use at home. Because this has made a huge difference in my hair. When I was in Sweden for a while ago I forgot my products and it made a difference in my hair. So they are really good for damaged hair. 

Redken Extreme is what I use. It´s so so so good! 

First I wash my hair twice with shampoo. To make it as clean as possible. I was my hair every 2/3 day. After shampoo I use “extreme cat” which I spray on the hair, towel dry is to prefer. I normally just squeeze as much water out with my hands as possible. Then I let it stay on for a few minutes. The longer the better.. I only use this once a week. After that I use “megamask” and let it sit for a few minutes. I always use this one after shampoo, as step 3 if I’m using the “cat”. Then I always finish off with conditioner. 

The brush you see is for stimulating the hair to grow. I use it when I do my shampoo. A plus is that it´s nice for you, hehe. 

As the last step, after towel drying my hair. I use “anti-snap” and leave it in my hair. I normally let my hair air dry! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Wow, tack för tips. Mitt hår är i så dåligt skick nu. Säkert pga stress. Det har tom gått av på vissa ställen. Och har tappat såååå mycket av det lilla jag hade. Ska absolut testa detta!

  1. josefinlustig
   josefinlustig

   Ja mitt gick också av! Men nu är det i så mycket bättre skick. Tog mig över ett år med extensions osv. Men nu när jag använder denna serie så märker jag en stor skillnad. Önskar jag körde på den direkt!!

Annons