I´ve had a tough day! – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

I´ve had a tough day!

Jag har haft en riktigt dålig dag idag. Vaknade med ont i halsen och kände bara ångesten trycka på. Den har krupit fram mer och mer de senaste dagarna. Är det pga PMS? Oklart. Till viss del skulle jag tro. Men det är fan inte lätt att flytta till ett nytt land. Ett land där folk är långt ifrån hjälpsamma. Droppen idag var ändå när DHL snubben va onödigt otrevlig, jag ställde en enkel fråga. Men det får man tydligen inte göra här. Man känner sig inte så välkommen och man blir lätt dumförklarad. Oj vad jag saknar Glasgow och folket där. Jag kommer ihåg när jag precis flyttat dit och gick på stan med Lucia i vagnen, skulle ta en taxi hem. En kille i 15årsåldern hjälpte mig in med vagnen i taxin. Det är något jag alltid kommer komma ihåg Glasgow som, hjälpsamma och trevliga. Man lär sig mycket om folk i olika länder när man flyttar runt. Det kan ju bara bli bättre nu känner jag. Men minsta lilla grej känns enorm nu. Fortfarande så mycket kvar att göra. Jag vill verkligen inte gå tillbaka och må så dåligt som jag gjort förut. Så jag måste lyssna på mig själv bättre än jag gjort tidigare. Men mycket måste ju bara bli gjort. Så är det ju. Det är så mycket känslor, jag saknar alla hemma i Sverige, jag saknar alla i Glasgow. Det är en stor omställning och jag känner mig väldigt ensam.

I have had the worst day today. Woke up with a sore throat and I felt the anxiety pushing through. It´s been coming more and more these last couple of days. Is it because of PMS? Not sure. Might be one of the reasons. Its not easy to move to a new country. A country which people aren’t very helpful. I had enough today when the guy from DHL was rude to me for no reason. I asked a simple question. But you are obviously not allowed to do that here. You just feel like you are in the way and not welcome. I miss Glasgow so much and the people there. I remember when we had just moved there and I was going to take a taxi home with Lucia in the stroller. A guy that’s around 15 helped me up in the taxi with the stroller. That’s something I will always remember Glasgow as, friendly and helpful. You learn a lot about people from other countries when you move around. It can only get better from here. But the smallest thing is feeling huge at the moment. Still so much left to do. I really don’t want to go back to the way I was feeling a while back. So I have to listen to myself better than I’ve done before. But things also have to be done. That’s just the way it is. Its so many emotions, I miss everyone in Sweden, I miss everyone in Glasgow. Its a big change and I feel very lonely. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. elin

  Så imponerad utav dig. Är 24 år och min kille spelar också fotboll men visserligen inte på så hög nivå som din man såklart men ändå så pass att hans fotboll styr vår vardag till stor del. Bor i göteborg men kommer snart flytta till stockholm pga fotbollen och bara det känns överväldigande för mig. Med det sagt, kan inte ens föreställa mig det du går igenom om och om igen, vilken kämpe & inspiration. T’änker ofta “om Josefin kan flytta till ett annat land kan jag flytta några timmar härifrån”. du är grym!

 2. Linn

  Alltså tycker det är en styrka bara att du kan skriva av dog att allt ”roligt” faktiskt är rätt jobbigt också.. jag tycker du och tjejerna verkar ta det väldigt bra iaf! Att ni ändå ser det som att ni får passa på tills Micke väljer att spela hemma i Sverige igen 😇😇 tror tjejerna alltid kommer uppskatta det dom fick när de va små

 3. Tova

  Jag är född i Umeå och nu bott i Glasgow i nästan 20 år…håller med dig till fullo! Folket här är väldigt trevliga och sociala och det uppväger det negativa (regnet & annat)

 4. Ulrika

  Välkommen till Belgien 😉 Man utvecklar en sköld mot belgarnas otrevlighet och totala avsaknad av någon som helst känsla av service med tiden. Och då är det ändå bättre i den flamländska delen som Gent ligger i än i resten av landet. Förstår frustrationen men låt det stå för dom – don’t let them get the best of you!
  /Västeråsare som bott i Belgien 13 år

 5. Ulrika

  Välkommen till Belgien 😉 Man utvecklar en sköld mot belgarnas otrevlighet och totala avsaknad av någon som helst känsla av service med tiden. Och då är det ändå bättre i den flamländska delen som Gent ligger i än i resten av landet. Förstår frustrationen men låt det stå för dem – don’t let them get the best of you!
  /Västeråsare som bott i Belgien 13 år

 6. Adam

  Precis så det känns att vara nyanländ i Sverige. Ohjälpsamma och otrevliga människor som dumförklarar en. But when they go low we go high! Hoppas allt löser sig för dig.

  Kram

 7. Trish

  I feel so bad for you and hate the thought that you are feeling anxious and alone. The good thing is you feel strong e ought to talk about it and that is a real positive. You do so much and I think everyone e feels your pain and wish we could make it better. You are an amazing person and everyone e is so proud of you. Please believe that everyone in Glasgow misses you. Keep talking about how you feel and remember “it’s okay not to be okay”. You will get through this one day at a time. Sending good vibes and hugs….x