Lucia’s first football training! – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

Lucia’s first football training!

Lucia hade sin första fotbollsträning igår. Det ligger bara 5 minuter gångavstånd från vårt hus här i Gent. Så stolt över henne, så glad och modig som bara kör. Språket är ju en svårighet, jag stod nära hela tiden för att vara med och förklara om hon inte förstod. Folk här är verkligen inte bra på engelska alltså, det är sjukt. Lucia ville fortsätta med fotbollen i alla fall så det känns kul.

I morgon ska vi till skolan och hänga lite, träffa lärare osv. Det ska bli kul, barnen ser verkligen fram emot att börja skolan och få kompisar. Lucia har varit lite ledsen senaste kvällarna och saknar sina vänner i Glasgow. Hon är ju väldigt social. På måndag börjar skolan på riktigt. Micke är borta i Kroatien nu. Han hinner förhoppningsvis hem imorgon precis innan vi ska till skolan. Det börjar verkligen bli påtagligt för oss alla att han missar så mycket. Det tar verkligen på honom också. Han ska ju iväg med landslaget på måndag och missar då första skoldagen för barnen. Han missade första fotbollsträningen igår, men jag filmade massor så att han skulle få se i alla fall.

Lucia had her first football training yesterday. Its just a 5 minute walk from our house here in Gent. So proud over her, she’s so happy and brave. The language is making things difficult. I stood close all the time to be there and explain if she didn’t understand. People aren’t the best at english here. Which is making things a lot more difficult. Lucia wanted to keep playing football so that’s good. 

Tomorrow we are going to the school to meet the teachers and so on. Will be fun, the kids really looking forward to starting school and to get new friends. Lucia have been a bit upset these past couple of night because she’s missing her friends in Glasgow. She’s a very social girl. On Monday school starts. Mikael is away now in Croatia. Hopefully he’ll be home just before we are going to the school tomorrow. Its starting to get hard on all of us that he’s missing a lot. For him especially. He’s going away with the national team on Monday when the kids start school so he’s missing their first day. He also missed the first football training yesterday, I filmed a lot so he didn’t miss everything. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Highline Bling

   Ojojojojojoj….min mamma var 42 när hon fick mig, jag var också lite ledsen när vi flyttade från Norrland till Skåne. Ibland måste familjer flytta av massa olika anledningar. Mycket osannolikt att det skulle gjort någon skillnad för barnen om Josefin och Micke var i 60årsåldern när de fick barnen.
   För övrigt verkar inlägget mer vara om hur grymma Lucia och Lexie är som tar allt med en klackspark och nara kör!

   Det tycks som att du söker att se negativitet och verkar känna ett behov att försöka förolämpa någon du inte känner. DET är ett val. Måste vara mycket tråkigt att leva ett liv där sådan negativitet sprids.

  2. Angela

   Vänta vad? Att ett barn som flyttar saknar sin gamla skola, vänner och trygghet är en naturlig reaktion och har absolut ingenting med hur tidigt du skaffar barn att göra! Det är en saknad och sorgeprocess som både vuxna och barn måste gå igenom! Däremot kan en flytt i slutändan vara något riktigt positivt och vilken möjlighet dessa barn har att få se världen, olika kulturer och lära sig flera språk ❤