So hard to find the inspiration and energy! – Josefin Lustig
josefinlustig

Josefin Lustig

So hard to find the inspiration and energy!

Så mysigt att måla och få vara kreativa. Jag har en canvas som väntar på mig, får se hur den blir.

Barnen gjorde sina i lördags. Nu är det tisdag och barnen har gått 2 dagar i skolan. Micke är i Stockholm. Detta är normalt en period där jag har mycket ångest. När jag är ensam kvar. Hade gärna vart i Sverige nu.. Men barnen måste ju alltid gå först. Igår kändes det i alla fall helt okej, första dagen på skolan. Barnen va taggade. Jag kände mig väldigt ensam bara. Samma idag, ensam och väldigt svårt att motivera mig själv. Det är en av de saker som är svåra med att jobba ensam. Det är svårt att få upp energin och vara kreativ. Jag ogillar att vara ensam. Avundsjuk på min man som får hänga med sina vänner i en vecka, avundsjuk på mina barn som får leka med kompisar i skolan. Jag såg fram emot att barnen skulle börja skolan men nu känner jag mig mest ensam när de är i skolan och jag får ändå inget vettigt gjort. Jag antar att det tar tid och vi har ju faktiskt inte bott här länge alls. Fast det känns som evigheter.

So cosy to paint and be creative. I have a canvas that’s waiting for me, we will see how that will turn out. 

Kids made theirs on Saturday. Now its Tuesday and they have been to their new school for 2 days. Mikael is in Stockholm. This is normally a period where I have a lot of anxiety. When I’m left alone. I would love to be in Sweden now. But the kids are always coming first. Yesterday was an ok day, first day of school. Excited kids. I felt lonely thou. Same thing today, lonely and hard to get myself motivated. Its one of the things that’s very hard with working on your own. Its difficult to get the energy up and be creative. I don’t like being alone. Jealous of my husband that’s hanging with his friends for a week. Jealous of the kids, playing with their friends in school. I was looking forward to when the kids started school but now I feel lonely and I miss them. Doesn’t get much done anyways. I guess it takes time, we haven’t been here for that long.. Even thou it feels like ages.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
josefinlustig

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annica

  Hitta något som bara är ditt och som gör dig glad. Inte jobb! Kanske ta en kurs i något el likande, som hobby . Även om du kanske inte träffar dina livskompisar som kommer du få ett socialt utbyte😀 du är grym förresten!

 2. Ninna

  ❤️❤️ Kan så förstå hur du känner. Fy, det är en av de hemskaste känslorna, ensamhet.. Du kanske hade kunnat hitta ett jobb? Något enkelt, roligt, komma ut lite och socialisera❤️

  1. josefinlustig
   josefinlustig

   Jag har ett jobb, som är roligt. Men ensamt iom att jag bor här. Folk kan inte engelska här så det blir nog bara jobbigt. Dessutom måste jag vara där för barnen. Blir kanske bättre med tiden..

   1. sandra

    Hej, Jag förstà att det är svàrt att komma in i de Belgiska livet,har själv bott här i 24àr. Brukar àka och handla lite svensk mat pà Ikea in Gent när jag känner lite hemlängtan till Sverige för det kan komma ibland fast man har bott här sà länge:)
    Men du har rätt engelskan är en katastof här + att människorna lever ganska instängt inte alltid lätt att komma in som utomstàende. Hoppas du kommer att trivas längre fram, Gent är en väldigt vacker stad. <3

   2. Ninna

    Tråkigt att dom inte kan engelska, känns som att fler länder i Europa är kassa på det. Du är en sann kämpe. Hade aldrig orkat. Tror din själ behöver dina nära och kära på plats för att du ska känna dig hel❤️