Josefin Lustig

I´m loosing my hair again..

Här är mitt hår i Februari 2018. Mitt mående har verkligen satt sina spår på mitt hår. Jag visste inte exakt vad det var som gjorde detta. Om det var tack vare antidepressiva medicinen, måendet i sig eller något annat.

This is my hair in February 2018. How I’ve been feeling has affected my hair so much. I didn’t know exactly what it was that caused this. If it was the antidepressant medication, how I was feeling over all or something else. 

Den här bilden la jag ut på Instagram i slutet på April det här året. Mitt hår hade verkligen växt tillbaka och jag kände mig äntligen bekväm i det igen. Inget löshår, bara mitt eget.

This picture I posted in the end of April this year. My hair was finally back and I felt comfortable with it again. No extensions, just my own hair. 

Den här bilden tog jag igår. Jag hade bokat in en frisörtid på torsdag för att fixa håret. Jag kände mig mer nervös än någonsin, min magkänsla va verkligen inte bra. Det är för att jag har märkt att mitt hår har blivit sämre, jag visste dock inte hur illa det var förrän jag tog den här bilden igår. Jag har tappat mer hår än vanligt när jag duschar. Det har gett mig ont i magen men jag reflekterade ändå inte så mycket över det. Jag har nu insett vad det är som gör detta med mitt hår. Det är mitt mående, ingenting annat. Jag har fortsatt använda bra produkter som gjorde att mitt hår växte tillbaka från förra gången. Jag äter hårvitaminer sedan två månader tillbaka, jag började med dem för att jag kände att mitt hår behövde det redan då. Dessa hårvitaminer använder min syssling och det var hon som tipsade mig. De har verkligen gjort stor skillnad på henne, men det tar ungefär 6 månader. Så jag gör liksom allt rätt när det kommer till att ta hand om mitt hår. Flytten från Glasgow, inte veta vart man ska flytta, vara ensam med barnen mycket, renovera, flytta hit till Belgien.. Det har tagit hårdare på mig än jag själv insett. Just nu känns det bara hopplöst. Jag kan liksom inte göra så mycket mer än vad jag redan gör. Jag hatar att jag tappar håret, det gör att man mår ännu sämre. Håret är en stor del av ens utseende och det påverkar ens mående oavsett om jag vill det eller inte.

I took this picture yesterday. I was going to get my hair done on Thursday, but I felt more nervous than normal. I knew something wasn’t right. I have noticed that my hair have been getting worse again, I didn’t realize how bad it was until I took this picture. I have been loosing more hair than normal when I’ve showered. I knew that wasn’t good but I still didn’t reflect that much at it. I have now realized what’s causing this with my hair. Its all about how I’m feeling inside. Nothing else. I have kept using my good products that I started to use to get my hair back from the last time. I’m eating hair vitamins since 2 months back. I started with them because I felt that I needed it. These vitamins a relative told me about, she’s been using them and her hair got so much better. But it took around 6 months for her. So I’m doing everything right when it comes to taking care of my hair. The move from Glasgow, not knowing where we are moving, being along with the kids a lot, renovation and then the move here to Belgium.. Its been harder on me than I knew. Right now I just feel that its hopeless. I can’t do much more than I’m already doing. I hate that I’m loosing my hair, makes me feel even worse. The hair is a big part of how you look and it will affect how you are feeling. If I want it or not. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Susanne

  Gör ett helhetstest på Werlabs när du kommer hem till Sverige nästa gång. Kanske är som någon annan skrev, en brist i kroppen. ♥️

 2. L

  Förstår det är jobbigt. Blir även på något sätt imponerad hur kroppen kan signalera till oss att något är fel, liksom när vi inte lyssnar på andra signaler så går den till attack på vårt utseende för att vi ska märka. Jag själv fick svår akne förra året från ingenstans. Efter jag sa upp mig från mitt dåvarande jobb och var ledig i 2 månader, försvann det. Helt. Ta hand om dig och lyssna in ditt mående, och krya på dig!

 3. Emmy

  Mitt hår såg ut som på din första bild. Gick av helt på ena sidan skallen. En separation och att en nära vän dog gjorde att jag sov dåligt. Nötte av håret mot kudden i sömnen sa min frisör när vi insåg att det var sidan jag sov på. Sluta bleka, Olaplex, vitaminer och en sidendrag på kudden fick jag som tips. Ca 2 år senare är jag tillbaka där jag började! Känner med dig❤️

 4. Ulrikah

  Josefine!
  Min dotter som tappade väldigt mycket hår under en period började använda produkter från The Body shop bla en helt fantastisk hårskrub som gör underverk och även deras Banana hårserie. Hennes hårkvalitet förbättrades jättemycket på kort tid så nu använder även jag deras hårprodukter. Billigt och bra 💖

 5. T

  Använder du Olaplex när du färgar håret?
  Mitt hår började plötsligt gå av och tydligen så kan det var Olaplexen som ställer till det i kombination med det hårda vattnet vi har i vår nya bostad. Vågar inte längre använda Olaplex. Enbart hårt vatten kan tydligen också vara ett problem.
  Jag fick rådet att använda detta schampo & balsam en gång i veckan https://www.lyko.se/malibu-c/malibu-c-hard-watercollection-kit och håret är mkt mjukare och jag upplever att jag inte tappar/håret går av lika mkt nu. Men det tar ju tid innan det återuppbyggs till det man är van vid.

 6. Susann

  Hej
  B12 brist ligger i släkten – kan orsaka anemi. Symtom kan vara håravfall, depression, trötthet mm. Orsaken till att man drabbas av brist på B 12 kan vara medicinsk förutom att man kanske äter ensidig kost. Ta hand om dig ❤️

 7. Hanna

  Prova en sort tablett som heter pantogar dem ska finnas i Tyskland Schweiz dem ska vara jätte bra tror de är på recept, kanske finns i Belgien med hoppas jag . Lycka till ❤️

  1. Anna

   Pantogar finns på apoteket i Schweiz, inte receptbelagd. Kostar runt 1000 kr för en månadsförbrukning men är så värt det. Förmodligen billigare i Tyskland.

 8. Lilo

  I have the same problem. For me it had so much to do with depression and mood swings…i take really great pills too and yes you have to be patient they say… But still… As a woman loosing your hair makes you so insecure and if you already doesnt feel good it gets you even more down… I know the feeling girl. I am from Belgium so its an honour to have you in our country. You are really beautiful and you rock ❤️

 9. Elin

  Lyssna på trettio plus trevar, där pratar dom om järn & zink brist. Håret går av på mitten som symtom. Lycka till. Kram

 10. Yvette

  Känns så klent att säga ”det är bara hår och det kommer tillbaka”. Tappade hur mycket hår som helst efter bröllopet och fick kapa av min långa man för att det inte gick att rädda. Jag började äta tillskott för hår och naglar och det var magi. När jag väl slutade så skulle vi flytta och håret började att trilla av. Nu har jag varit gravid och inte tappat ett hårstrå. Har ignorerat tussarna som trillar av under amningen och måste ta många djupa andetag för att våga ta reda på hur illa det är. Jag är så tacksam för att du vågar dela med dig av detta. Det ger mig hopp ❤