Josefin Lustig

Language barrier

Jag tycker synd om barnen. För de vill så gärna göra saker och vara sociala. Men det går inte, för de kan inte prata med de andra barnen. Lucia slutade på hennes fotboll för att hon inte tyckte det var kul eftersom ingen kunde engelska. Knappt tränaren heller. Nu har vi försökt med gymnastik för båda barnen två gånger. Lucia tyckte att det var mycket roligare nu andra gången. Fastän hon inte kan prata med någon. Lexie däremot, hon vågar inte. Förra gången fick jag gå med henne hela timmen. Men det funkar ju inte. Så jag vet inte om hon ska fortsätta eller inte. Vi får se. Hon vill ju så gärna för hon älskar gymnastik. Hon hade inte haft några problem om Lucia vart i samma grupp. Hon behöver en trygghet. Vi kanske får gå på trampoline park oftare istället..

I’m feeling sorry for the kids. They really want to do things and be social. But it´s not working, because they can´t talk to the other kids. Lucia decided to stop playing football because she couldn’t talk to anyone. The coach wasn’t that good at English either. We have tried with gymnastics for both kids now, 2 times. Lucia thought it was much more fun this second time. Even thou she can’t talk to the others. Lexie on the other hand, she can’t do it. Last time I was walking next to her the whole time. But I can´t do that. So I don’t know if she will go back. We will see. She really want to do it because she loves gymnastics. She would not have had any problems if Lucia was in the same group. She needs to feel comfortable. Maybe we will have to go to the trampoline park more often instead..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Caroline

  Hej,
  Jag kommenterar aldrig här, men flyttade själv till Belgien (Gent) som 7åring och blev satt i flamländsk skola. Det var såklart superläskigt med nytt språk som jag inte kunde. Men det släppte, inom en månad pratade jag mer eller mindre flytande flamländska för att jag var tvungen. Det är lättare för små att lära sig nya språk. Jag fick även gå på svenska lektioner, jag tror det var en gång i veckan, där jag fick träffa andra barn i samma ålder och samma situation, det hjälpte en hel del också.
  Har du några frågor eller bara vill få tips eller prata med någon som har varit i den situationen är jag mer än happy to help 🙂

  Ha en fin helg!
  Styrke kramar

 2. Emma

  Hej! Kolla med någon av deras klasskompisar vad de gör, använd dem som dragplåster. Alt. att du erbjuder dig att ta med någon i från klassen på någon aktivitet som tjejerna tycker om. Så är de inte ensam. Går deras klasskamrater på engelskskola så bör de ju kunna kommunicera med dem : )

 3. Anna

  Gå med henne säger jag! Så måste jag göra ibland själv med aktiviteter med mina barn. Sen kommer det släppa! Min 6-åring har precis börjat skolan o de har en kille nyinflyttad från indien – han är såååå poppis för de andra barnen får öva engelska med honom. Han kan inte ett ord svenska (än)! Kanske kan man göra nåt för att få dem känna sig speciella på träningen då de andra barnen vågar ta kontakt.

  1. josefinlustig

   Ja får se hur vi gör! Vi ger det nog någon mer gång, så ser vi. Önskar att tränarna tog lite mer initiativ till att hjälpa, de är nog lite för unga för det tyvärr 🙂

 4. Fanny

  Åh, känner igen mig i det du skriver. Bor också utomlands i ett land vi inte alls kan språket. Barnen går i en toppen engelsk skola men helt omöjligt att hitta aktiviteter utanför skolan…

  1. josefinlustig

   Ja önskar att det fanns fler aktiviteter på skolan. Jag försökte signa upp Lucia på cooking class, man fick börja signa upp dem kl 8 på morgonen. 10 äver skickade jag mail och hon kom på plats 8 på väntelistan, haha. Tror att fler har samma problem med aktiviteter utanför skolan.

 5. Emma

  Har barnen kurser i nederländska i skolan eller är det bara engelska? I den åldern lär man ju sig språk snabbare

  1. josefinlustig

   Ja, de går på en internationell skola där alla pratar Engelska. De älskar sin skola! De har halvdagar på onsdagar och Lexie va ledsen igår för att hon inte hann med att göra allt hon ville göra, hehe.

 6. Åsa

  Följt dig ett tag och får känslan av att du verkar vara så olycklig och mår så psykiskt dåligt av att bo utomlands med en man som aldrig är hemma. Och nu vantrivs era barn också? Hur dåligt ska en familj må och lida för en persons fotbollsjobb? Han får göra karriär och leva livet medans du är hemma och mår dåligt. Förstår att ni vill bo ihop för att ni är gifta osv men om han ändå är borta så mkt, kan inte ni bo i Sverige då och han får pendla hem? Känns inte rimligt att ni ska få lida, pga honom? Rätta mig gärna om jag har fel men det är den känslan jag får när man läser om hur dåligt du mår. Kram

  1. josefinlustig

   Barnen vantrivs inte, barnen har det bra här. Hade de vantrivts så hade min man aldrig stannat här. Barnen älskar skolan, där de får prata engelska och umgås med kompisar som kan språket. Det är bara aktiviteter utanför skoltid som blir svårt. Vi vill inte bara bo ihop för att vi är gifta, vi vill bo ihop för att vi vill vara med varandra så mycket som möjligt. Hade vi bott i Sverige så hade vi inte kunna träffats alls. För han är ledig 1 dag i veckan men de andra dagarna han är hemma så kan han hämta barn på skolan. Så på det här sättet så får vi mest tid ihop. Vi lider inte, jag har det lite tufft just nu för att jag inte kommit in i min vardag här. Nytt land osv. Det tar tid innan man kommer in i allt, vi har bara bott här i 1.5 månad än så länge. Men vi lider inte. Att jag har mått dåligt är ju inte pga fotbollen. Folk mår psykiskt dåligt av mycket olika anledningar. Mycket kommer till exempel från barndomen, har jag lärt mig av min livscoach.

  1. josefinlustig

   Nej tyvärr, Lucias grupp är för avancerad för Lexie. Man kan ju inte göra något åt att barnen pratar nederländska men önskar att tränarna var bättre på engelska. Då hade barnen iaf känt sig lite mer bekväma.